Kövess minket!

Marketing

#Advent10: Varga Zsombor – Toyota

Év végi rendhagyó ajándékunkban ma Varga Zsombornak, a Toyota Central Europe pr-menedzserének kedvenc karácsonyi reklámját ismerhetjük meg.

A szakember elmondása szerint, alapvetően nagyon szereti a megkapó hangulatú, valódi üzenetet hordozó karácsonyi kisfilmeket, nem is feltétlenül nevezi őket a klasszikus értelemben vett reklámfilmnek, bár mint mondja, kétségtelen, hogy egy megérintő, szép rövidfilm az azt jegyző márkához társított pozitív érzéseinket is erősítheti, megalapozhatja.

Az olyan, már valóságos várakozás övezte klasszikusok mellett, mint a John Lewis minden évben újabb darabbal bővülő karácsonyi sorozata, számos vállalat jelentkezett emlékezetes filmekkel az elmúlt években. Számomra ezek közül az egyik legfelejthetetlenebb talán a Sainsbury az első világháború kitörésének 100 éves évfordulóján, 2014-ben készített, a katonák által az első sáncokban töltött karácsony eseményeit megidéző filmje… Talán épp azért mert valós eseményeken alapul, gyönyörű képeket vonultat fel és egy egészen megfoghatatlan hangulatot áraszt, miközben mély gondolatokat ébreszt, és bemutatja, hogy a szeretet eszméje és a származástól függetlenül mindannyiunkban közös alapértékek hogyan segítettek embernek maradni az embertelenség közepén is.

 

Varga Zsombor szereti azokat a filmeket, amelyek valódi jótékonysági megmozdulásokat mutatnak be szépen, ízlésesen és meghatóan, vagy épp erre ösztönöznek, de aranyosnak tartja a WestJet egy járat minden utasát meglepő egészen különleges akciójáról szóló kisfilmjét is.

Alapvetően azt gondolom, azoknak a karácsonyi reklámfilmeknek amelyek elgondolkodtatnak, segítenek megidézni a karácsony, az ünnepek szellemiségét és nem direkt terméküzeneteket tartalmaznak vagy vásárlásra ösztönöznek, akár még valódi küldetésük is lehet. Ha csak egyvalaki van akiben egy ilyen film hatására termékenyül meg a gondolat és emeli fel a telefont, hogy felhívjon egy rég nem látott szerettét, ismerősét, vagy épp mutassa ki a szeretetét, netalán legyen nyitottabb a körülötte lévők, és általában úgy az emberek felé…már megérte. Ennek ellenére, ha a kedvenc karácsonyi kisfilmemet kellene megemlítenem, akkor az nem egy igazi reklámfilm volna, hanem egy olyan kisfilm, amelyet néhány évvel ezelőtt épp forgatott az angol filmes Phil Beastall, ám csak idén novemberben kapták fel, miután megosztotta a Facebookon is. A mindössze 50 fontból forgatott, Love is a gift című kisfilm, amelyet Beastall elmondása szerint is a John Lewis karácsonyi filmjei inspiráltak éles kontrasztban van a sokmilliós büdzséből készített nagy reklámfilmekkel, egy egyszerű, ám mélységesen megható történet egy a karácsonyra készülő, minden nap visszaszámláló férfiról, akiról kiderül…na de hogy mi is derül ki, azt inkább nem spoilerezném el, ha eddig kitartott az olvasó, akkor nézze meg a rövidfilmet… Nem fogja megbánni.

 

Varga Zsombor

 

LinkdedIn: https://www.linkedin.com/in/zsombor-varga-69809516

 

Előadások:

– Konferenciákon, szakmai rendezvényeken

– Iskolákban (középiskolái, főiskolai, egyetemi vendégelőadások)

– Motivációs előadások

 

Publikációk:

– szakmai interjúk az autóipar piaci tendenciáiról, marketing és PR kommunikációs stratégiákról, a közösségi média és a hagyományos médiaeszközök kombinálásáról

– a Gentlemen’s Choice prémium lifestyle magazin utazási rovatának szerkesztése

 

Hobbi, szenvedély:

– A világ kultúráinak, tájainak, ízeinek, színeinek, illatainak, épített és természeti csodáinak felfedezése, megélése.

– Történelem, olvasás, és a régóta dédelgetett történelmi regényem írása.

– Küzdősportok (karate, kickbox)

– Főzés

– Lakberendezés, enteriőr tervezés

 

 

Nézze meg Varga Zsombor teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom