Kövess minket!

Marketing

ACG: újabb szakmai díjak

Az ACG reklámügynökség két kampánya is első helyezést ért el idén az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) által alapított nemzetközi reklámszakmai versenyen (EACA CARE).

Az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) 2008-ban indította útjára a társadalmi célú kommunikáció területére fókuszáló EACA CARE díjat (EACA CARE Awards for Social Marketing Campaigns), amely területén mára Európa legrangosabb reklámszakmai elismerésévé vált. A kétfordulós szakmai megmérettetésen az idén 16 ország versenyzett, végül 5 kategóriában, összesen 26 pályaművet válogatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyben reklámügynökségi szakértők mellett az Európai Parlament képviselői is helyet foglaltak.

Ebből a reprezentatív nemzetközi mezőnyből lett kategória győztes a XII. kerületi Önkormányzat „Lépjünk, hogy ne lépjünk bele!” lokális kommunikációs aktivizációja, illetve a Bátor Tábor Bátorfa kampánya. Utóbbi különösen erős, még nemzetközi mércével is kiemelkedő kihívók között ért el első helyet – összesen 17 döntős alkotás közül sikerült nyernie, melyek közé bejutott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szintén az ACG által kivitelezett „Sétálj vízzel!” kampánya is. „Független magyar ügynökségként szerepeltünk kiválóan egy nagy nemzetközi versenyen, európai mércével is különösen erős mezőnyben. Kevés ennél nagyobb elismerés létezik a szakmában.” – nyilatkozta Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezető igazgatója.

Dr. Váczi János, a XII. kerületi Önkormányzat alpolgármestere, aki maga is tevékeny részese volt a kampánynak, elmondta: „Ez a díj remek elismerése munkánknak, de számomra még ennél is fontosabb, hogy ezek a társadalmi célú kampányok – ideszámítva az ezen a versenyen 2010-ben szintén díjazott Hegyvidéki ZebraFestet is – valóban éreztetik pozitív hatásukat a 12. kerületben. Az újabb EACA CARE pedig azt bizonyítja, hogy szakmailag is kifogástalanok, amiért köszönet illeti az ACG csapatát. Külön öröm volt látni a díjátadón, hogy a kutyapiszok ellenes aktivitásunk olyan kampányok között szerzett első helyet amelyekben nemzetközi hírességek is szerepeltek, például Angelina Jolie vagy az FC Barcelona.”

Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője szerint az idén immár másodszor megvalósuló Bátorfa kampány számos újabb 1%-os adományhoz segítette hozzá alapítványukat. „2012-ben hoztuk először a Bátorfát Budapest belvárosába, aminek akkora sikere lett, hogy az idén megismételtük akciónkat. Örömmel mondhatom, hogy ebben az évben még többen, sőt a tavalyit meghaladó lelkesedéssel álltak ki a beteg gyerekekért.”

A június 5-i esti brüsszeli ceremónián az alkotók, valamint a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal képviseletében Dr. Váczi János alpolgármester és Szabó Krisztina kommunikációs vezető, az ACG részéről pedig Tihanyi Péter kreatívigazgató és Tausz Ádám stratégiai igazgató vették át a díjakat az Európai Parlament épületében.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom