Kövess minket!

Marketing

A Visa elindítja első globális versenyét női vállalkozók számára

A „Visa Mindenhol” kezdeményezés „Globális Női Kiadása” női vállalkozók számára biztosít lehetőséget, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Visa megerősítette elkötelezettségét a nők szerepének erősítése mellett az első „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” (Visa Everywhere Initiative: Global Women Edition) elindításával. A program felhívja a vállalkozó nőket szerte a világon, hogy különböző kihívásokat oldjanak meg a fintech és a társadalmi hatások területén, egyenként 100 000 dolláros fődíjért. A program csúcspontja a közvetlenül 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokságot előtt megrendezendő döntő lesz – áll közleményben.

„Több mint 163 millió nő kezdett világszerte saját vállalkozásba az elmúlt öt évben, ami a teljes dolgozó népesség 37 százaléka.

A nők egyre nagyobb számban vállalkoznak és a Visa elkötelezett amellett, hogy még több nőt inspiráljon arra, hogy áttörjék az akadályokat olyan platformok létrehozásával, mint a „Visa Mindenhol” kezdeményezés” – mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs vezetője.

2015 óta a „Visa Mindenhol” kezdeményezés (VEI) előremutató megoldásokat kínál a jövő kereskedelmi és fizetési kihívásaira. A program 75 országban működik és eddig több mint 70 vezető start-upot támogatott pénzdíjakkal, mentorálással és a Visa ügyfeleihez és partnereihez való hozzáféréssel. Idén először regionális helyett világszintű program indul a fintechre és a társadalmi hatásokra fókuszálva, hogy ráirányítsa a figyelmet az alul reprezentált női üzleti vezetők millióira és rajtuk keresztül a Visa elkötelezettségére a mikro- és kisvállalkozások felé, ezáltal segítve elő a változást.

Vállalatok, melyeknek legalább az egyik alapítójuk nő, pályázhatnak olyan megoldásokkal, amelyek a fintech és a társadalmi hatások területén jelentkező kihívásokra adnak választ, az alábbiak szerint:

• Kihívás 1 (fintech): Kihasználva a vállalat egyedi adottságait hogyan tudja az általa javasolt megoldás átalakítani a fogyasztói és / vagy kereskedelmi fizetési élményeket helyi, regionális és globális szinten?

• Kihívás 2 (társadalmi hatás): Hogyan tudják a női vállalkozók világszerte segíteni a társadalmi hatásokat a fenntartható és egyenlő megélhetés támogatásával és a helyi/regionális gazdaságok megerősítésével?

 

További program elemek:

• A világ minden sarkában: A résztvevőket 6 régióba osztják: Észak-Amerika, Latin-Amerika, csendes-óceáni térség, Európa (Franciaországot kivéve), Franciaország, Afrika/Közel-Kelet. Minden régió egy-egy győztest küld a párizsi döntőbe.

• Fontos dátumok: A program fontosabb időpontjai:

o Jelentkezés megnyitása: március 6.

o Jelentkezési határidő: április 14.

o Regionális döntősök kiválasztása: május

o Globális döntő Párizsban: június 7.

• Döntő: A 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitó hetében a döntősök networking eseményeken vesznek részt a Visa globális partner hálózatának tagjaival. A nyerteseket élő prezentációt követően választják majd ki.

• Díjazás: A legnagyobb hatású megoldásokat a Visa 100 000 dolláros díjban részesíti mindkét kategóriában, továbbá szakértői mentorálást és hozzáférést kapnak a Visa ügyfél és széleskörű partner hálózatához. Továbbá, belépőjegyet kapnak a 2019-es FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésére.

• Globális kampány: A Visa globális marketing kampányt indít “Együtt egyként” címmel, hogy bemutassa „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás”-t. Nyolc korábbi női VEI győztes és döntős, akik a világ különböző régióit képviselik segítenek inspirálni társaikat, hogy vegyenek részt a versenyben, vágjanak bele és valósítsák meg álmaikat és építsenek sikeres vállalkozást.

 

„A „Visa Mindenhol” kezdeményezés lehetővé tette, hogy növeljük termékünk értékét a Visa Development Platform alkalmazásprogramozási felületeinek (API) segítségével.

Elég elismerést gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy új ügyfeleket és üzleti lehetőségeket szerezzünk! Személy szerint azt gondolom, hogy óriási teljesítmény volt” – mondta Amparo Nalvarte, a Culqi vezérigazgatója és társalapítója. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a „Visa Mindenhol” kezdeményezés egyik győztese lehetek és óriási megtiszteltetés, hogy a „Globális Női Kiadás” kampány arca lehetek. Alig várom, hogy szurkolhassak minden nagyszerű nőnek, akik ezen a csodálatos versenyen részt vesznek.”

Megerősítve a Visa folyamatos elkötelezettségét a női vállalkozók támogatásáért a „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” a Visa által támogatott „Nők Következnek” (She’s Next Empowered by Visa) közelmúltbeli bevezetésére támaszkodik. Ez egy olyan globális platform, amelyet azzal céllal hoztak létre, hogy támogassa a kisvállalkozásokkal rendelkező nőket vállalkozásuk felépítésében, fenntartásában és fejlesztésében világszerte.

A „Nők Következnek”-et támogatja a „Női Cégalapítók Társasága” (FFC), amely a nők támogatására létrejött női üzleti hálózat. A sikeres nyitórendezvény után, amely az amerikai egyesült államokbeli Atlantában volt, a „Nők Következnek” és az FFC a legújabb rendezvényét a Nemzetközi Nőnapról alkalmából New Yorkban tartották meg március 6-án.

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom