Kövess minket!

Marketing

A tévéből szereznek termékinformációkat a nők

A Nielsen nemzetközi kutatása szerint a szájreklám a második legfontosabb forrás számukra.

Tudatosabbak, stresszesebbek

Öt világrész 21 országának adatai alapján a úgy tűnik, a nők egyre öntudatosabb, ám munkával egyre leterheltebbek, s egyre stresszesebb fogyasztók – derül ki a Nielsen kutatásából. A helyzet rosszabb a fejlődő országokban, ahol külön stresszfaktort jelentenek az alacsony jövedelmek is. Ez nemcsak a napi szükségletek szempontjából aggasztó, de azt is jelenti, hogy nem maradnak források a pihenésre, önkényeztetésre sem.

Ha több pénzük lehetne, a fejlett országok válaszadóinak több mint fele nyaralásra (58%), élelmiszerre (57%) fordítaná a pluszt vagy félretenné, illetve hitelét törlesztené belőle (55-55%). A fejlődő országokban viszont a legtöbben hétköznapi szükségleteikre költenének többet az elkövetkező öt évben, így ruházati cikkre (70%), élelmiszerre (68%). Magas az arány gyerekek taníttatásánál (55%), illetve az egészséget/szépséget szolgáló termékek vásárlásánál (53%) is. A nyaralás a rangsor hetedik helyén áll: a válaszadók 40 százaléka említette.

“A nők világszerte egyre magasabb iskolai végzettséget szereznek, mind többen létesítenek munkaviszonyt, és növekvő mértékben járulnak hozzá a háztartások bevételéhez. Nagyobb lett a nők vásárlóereje, és ezáltal jobban befolyásolják családjuk fontos döntéseit. Jelentős vásárlóerejük miatt az értékesítésben és reklámozásban érdekelt cégek számára fontossá vált, hogy megismerjék a nők szokásait és mentalitását” – mondja Susan Whiting, a Nielsen elnökhelyettese.

 

Szebb jövőben bíznak

Lányaikról a fejlett országokban a nők 40 százaléka gondolja úgy, hogy hozzájuk képest majd stabilabb anyagi körülmények élhetnek. Magasabb iskolai végzettséget 54 százalék jelez előre. 74 százalék pedig úgy véli, hogy lányaik jobban hozzáférnek a modern technológiákhoz. A fejlődő országokban a megkérdezettek 81 százaléka szerint élnek majd lányaik stabilabb anyagi körülmények között. Magasabb iskolai végzettségük pedig 83 százalék szerint lesz.

“A gyermekek jövőjével kapcsolatos elképzelések feltűnően különböznek, ami azt jelzi, hogy a nők fejlett országokban elérték az életminőség, a siker bizonyos szintjét. Amíg fejlődő országokban a megkérdezettek azt látják, hogy lányaik számára óriási mértékben megnőttek a lehetőségek, addig a fejlett országokban inkább reményeket fogalmaznak meg” – teszi hozzá Susan Whiting.

 

Tévé, szájreklám

Mint kiderült, a televízió az új termékeket illető fő információforrás szinte az egész világon. A fejlődő országokban mindenhol igaz ez az állítás, míg a fejlettek körében tizenegyből hétben. Utóbbi csoportban Németország és Spanyolország kivételt jelentenek, e piacokjon a szájreklám áll a rangsor élén. Szintén nem a tévé vezet Svédországban, ahol a direct mail az első és Dél-Koreában, ahol az internet vezet.

A tévé után 21 ország átlagában a szájreklám a második-harmadik legelterjedtebb információforrás új termékek esetében. Viszont a vásárlás lehetséges helyszíneiről a fejlett országok válaszadói közül szájreklám révén tájékozódnak a legtöbben, míg a fejlődőknél a nők legnagyobb része a televízióra hagyatkozik.

Szintén médiahasználati érdekesség, hogy a férfiakhoz képest a nők havonta 28 százalékkal gyakrabban telefonálnak és 14 százalékkal több SMS-t írnak. De többször használják a mobiltelefon közösségi funkcióit s látogatnak az interneten közösségi oldalakra is.

“A női fogyasztók következő nemzedéke másként fog vásárolni, és másként használja a médiát, mint a férfiak, illetve anyáik vagy nagyanyáik. Ezért olyan vállalatok, amelyek nőknek akarnak eladni vagy felkelteni valami iránt a figyelmüket, kénytelenek pontos ismeretekre hagyatkozni, nem pedig feltételezésekre, ha el szeretnék érni az egyre befolyásosabb női fogyasztókat” – foglalja össze a Nielsen szakembere.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom