Kövess minket!

Marketing

A szappan fényes jövője

A Francia Riviérán vagyunk, és nagyon odafigyelünk mindenre, ami a 61. Cannes Lions fesztiválon történik. Íme, az ötödik nap összefoglalója.

Megint éhesek maradtunk. És most nem arra gondolok, hogy a tengernyi programnak, valamint a büfékocsinál kígyózó sornak köszönhetően az ebéd általában kimaradt a napi programunkból. Arra célzok, hogy egy kivételével az összes magyar munka elvérzett a galloknál. Sajnos idén sem volt mondanivalónk a világ legjobbjainak. Csak tanulni jöttünk. A sebészi szikével méretre szabott bemutatók mellett nálunk sem idő, sem anyagi forrás nincs arra, hogy emészthető formában prezentáljuk az év során készült munkáinkat. Ez tanulság.

Miközben wifire vadászom, és azon gondolkodom, hogy az 5 percig mikrózott quiche belseje miért maradt hideg, kezdjük el az összefoglalást. Hátha okosabbak leszünk, mire a történet végére érünk, és talán a wifi is előkerül.

Kezdjük a világ első háromdimenziós olimpiai logójának történetével. Egy olyan hatalmas esemény vizuális arculatának megalkotása, mint amilyen a 2016-os riói olimpia, álommeló a legtöbb designer számára. Fred Gelli és 100 fős csapata volt olyan szerencsés, hogy zárt ajtók mögött tölthette az utóbbi időszakot, internet és mobiltelefon nélkül. Egyedül a takarítónőt engedték be, aki viszont, ha már ott volt, néha megvétózta az elkészült logókat.

Fényes jövőt mutatott Keith Weed, az Unilever marketing és kommunikációs igazgatója, miután elbüszkélkedett első munkájával. A piacot érintő drámai változások miatt a figyelemért már nem csak a tévécsatornákkal és Hollywooddal, hanem velünk is meg kell küzdeniük. Elmondása szerint már nem az embereknek reklámozunk, ahogy tettük azt 30 évvel ezelőtt. Ma az emberek segítségével reklámozunk, a jövőben pedig az emberekért fogunk. Éppen ezért rajtunk múlik, hogy mennyire tesszük majd élhetővé a bolygót a következő generációk számára.

Sok ügyfél még mindig nem hisz a mobilban, annak ellenére, hogy a tévénézők 81 százaléka főműsoridőben is a telefonját piszkálja, de még a vécére is azzal megy. Ignorálni a mobilt olyan, mintha az emberi viselkedést hagynánk figyelmen kívül. Nem muszáj mobilban gondolkodnunk, de gondolnunk kell az emberekre – hangzott el a konferencián.

A nagyszabású konferenciákon általában tanulság, hogy a nagy emberek nem mindig jó előadók. Az eladások nagy része pedig nélkülözi a showelemeket. A Dentsu emberei viszont a konferencia leglátványosabb bemutatójával készültek. Hátborzongató volt látni, hogyan teszik majd látványosabbá a vívást és hogyan hozzák vissza a legendákat a stadionjainkba a tudomány segítségével. Sajnos a videókat nem lelni még a neten, de a Honda számára készült reklámjuk bepillantást ad munkájukba. Óriási tapsvihar követte.

Záró gondolatként Scot Keith, a One Twenty Three West alapítója üzent a reklámügynökségeknek, hogy szabaduljanak meg a csocsóasztaloktól. Úgy véli, ha a csapatot nem teszi boldoggá, hogy szuper reklámokon dolgozhat, akkor a cégnél fundamentális bajok vannak.

Közben megjött a wifi is. Holnap ismét jelentkezünk.

Utóirat. Azt kérdezi, mit csinálnak a legszuperebb rendezők, amíg mi konferenciahívásokat intézünk a hétköznapokon? Elkészítik a nap legviccesebb reklámját és ezt; átértelmezik Dylan zenéjét, vagy rövidfilmet forgatnak egy fiú plátói szerelméről.

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom