Kövess minket!

Marketing

A Schibsted az OLX-felvásárlásról

A múlt hét fontos híre volt, hogy a Jófogás.hu-t is birtokló Schibsted Classified Media felvásárolta az OLX.hu tulajdonosát. Ezzel kapcsolatban tettük fel kérdéseinket a cégnek, melyre a Schibsted központ válaszolt.

Mit várhatunk a márkák frontján: melyik marad, melyik megy? Az OLX és a Jófogás egyaránt intenzíven kommunikált, ismert márka, eközben az OLX a piacvezető, a Jófogás erős második.

A Jófogás márkanév és felület marad meg. Erős márkát építettünk, amelyet meg szeretnénk tartani és tovább is fejlesztenénk.

Miért volt érdekes annyira a magyar piac, hogy itt vásároltak, miközben a román és a portugál piacokon eladtak?

A Schibsted korábbi akvizícióival már bizonyította, hogy Magyarország a kulcspiacok egyike a cég számára, és a jelenlegi lépés is ezt igazolja.

A nemzetközi bejelentésen azt mondták, hogy a tranzakciók nyomán idén 50%-kal csökken a beruházás az apróhirdetési piacon (nem specifikálták, hogy reklámra, fejlesztésekre vagy másra gondolnak). Itthon mi várható?

Arra összpontosítunk, hogy a Jófogásra irányított felhasználókat segítsük a legjobb élmény elérésében. Ez, valamint az erős csapatstruktúra kialakítása a legfontosabb projektjeink. Egyéb pénzügyi jellegű tervekről nem nyilatkozunk.

Korábban egy interjúban, melyet Palocsay-Zubor Géza a Márkamonitor.hu oldalunknak adott, elhangzott: akkor lehet profitabilitással számolni, ha az egyik szereplő megveszi a másikat. Most ez megtörtént. Milyen időtávon realizálhat profitot ez az üzletág a magyar piacon?

Mind a Jófogás, mind az OLX monetizálja már a forgalmát, az egyébként ingyenes hirdetések fizetett kiemelésén keresztül. Egyelőre nagyon korai lenne arról beszélni, változnak-e és ha igen, hogyan a termékeink a felhasználók számára.

Várható-e szervezeti átalakítás? A Schibsted immár szép nagy a magyar piacon is, Jófogással, Használtautóval, OLX-szel. Várható integráltabb működés? Bármilyen átalakítás?

Az OLX és Jófogás csapatok már említett harmonizációján túl jelenleg nincsenek további tervek.

További felvásárlásokban gondolkodnak a magyar piacon?

A Schibsted célja, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a felhasználóinak. A társaság folyamatosan vizsgálja az új lehetőségeket, amelyek segíthetnek ezt a célt elérni.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom