Kövess minket!

Marketing

A Ringier Népszabadság Awards 2011 díjazottai

Showelemekben is bővelkedő eseményen adták át a Ringier Népszabadság Awards 2011 díjait.

Showelemekben gazdag volt az átadó
Showelemekben gazdag volt az átadó

A napokban megtartott eseményen a hirdetők és a kreatív és médiatervező szakma képviselői egyaránt jelen voltak. A díjkiosztó gálát Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója és a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki azt a hirdetői tendenciát emelte ki beszédében, amelyeknek köszönhetően a leginnovatívabb hirdetések már az oldalak szerves részét képzik, beleépülnek a környezetükbe, grafikai megoldásaik érdekesebbé, tetszetősebbé teszik a környezetet, sőt: akár 3D-ben is meg tudnak jelenni. Elmondta, hogy „a ki nem mondott válság bennünket arra sarkallt, hogy újabb és újabb ötleteket teszteljünk – így a nehéz időszak talán az egyik legmozgalmasabb időszaka a Ringiernek”, és megígérte, hogy folyamatos újítással és sikerekkel „tartani fogjuk a tempót” a jövőben is. Ezután bemutatta az RNA zsűrijének tagjait.

A zsűri fővédnöke Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület főtitkára volt. A zsűriben Liptay Gabriella, kommunikációs tanácsadó, Torday Gábor a TBWA kreatív igazgatója, Sas István, reklámszakember, a Kommunikációs Akadémia igazgatója, Kozák Ákos a Gfk Hungária ügyvezető igazgatója és Soós Gergely, a Neo Interactive ügyvezető igazgatója foglaltak helyet.

A zsűri 60 hirdető több mint 500 hirdetése közül választotta ki a kategóriák nyerteseit. Dr. Fazekas Ildikó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a print kategóriákban kiemelten értékelték a speciálisan print felületre, a print előnyeinek kihasználására épülő hirdetéseket.

A kiadók négy kategóriában, „Az év sajtókampánya 2011”, „Az év sajtóhirdetése 2011”, valamint „Az év kreatív megjelenése 2011” és „Az év online megjelenése 2011” kategóriákban díjazták a tavalyi év legjobb alkotásait.

Az RNA 2011 nyertesei:

Az év sajtóhirdetése 2011 a Vodafone – Soho hirdetése lett, amely a Népszabadságban jelent meg és különlegessége, hogy korszerű megjelenésben és figyelemfelkeltő módon juttatta el üzenetét a közönséghez.

Az év kreatív megjelenése 2011-nek a Media Markt – 3D hirdetését választották, amely a Blikk 3D különszámában jelent meg két oldalon. A zsűri a tartalomhoz kapcsolódó, de újszerű megoldást értékelte a hirdetésben.

Az év sajtókampánya 2011 a TAG Heuer – 150 év kampány lett, amely a zsűri véleménye szerint kreatívan és változatosan használta ugyanazt az üzenetet különböző kreatív megjelenésekkel. A TAG Heuer hirdetései a Népszabadság oldalain jelentek meg.

Az év online megjelenése 2011 a Chio – Chio Flash, Neon.hu oldalon elhelyezett hirdetése lett, amely az online reklám több lehetőségével is élt, ezért esett rá a zsűri választása.

Az átadó eseményei

A díjkiosztó gála kreatív koncepcióját az Akció360 dolgozta ki, akik ezúttal egy színes és látványos revüműsor világát varázsolták a színpadra. Táncos lányok produkciói, bűvész show és zenei összeállítások váltották egymást, kreatív módon teremtve átmenetet a díjátadók izgalommal teli percei és a revüműsor könnyed hangulata között.

Az év sajtóhirdetése 2011

Vodafone – Soho

A hirdetés/kampány megjelent: Népszabadság

Megrendelő: Vodafone Magyarország

Kreatív: Teamred

Médiaügynökség: OMD

 

 

 

 

 

Az év kreatív megjelenése 2011

 

Media Markt – Blikk 3D

A kampány munkacíme: Blikk 3D

A hirdetés/kampány megjelent: Blikk

Megrendelő: Media Markt Saturn

Kreatív: redblue Marketing

 

 

 

Az év sajtókampánya 2011

TAG Heuer – 150 év

A kampány munkacíme: TAG Heuer

A hirdetés/kampány megjelent: Népszabadság

Megrendelő: Chrono

Kreatív: TAG Heuer

 

 

Az év online megjelenése 2011

Chio – Chio Flash

A kampány munkacíme: Chio Flash

A hirdetés/kampány megjelent: Neon.hu

Megrendelő: Chio Magyarország

Kreatív: Saatchi & Saatchi

Médiaügynökség: FastBridge

Marketing

Iszlámellenességgel vádolják a francia ásványvízgyártót

A haladók identitásvitát generáltak egy szimpla marketingfogásból.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Balul sült el az egyik legismertebb francia ásványvízgyártó Twitter-bejegyzése, az Evian ugyanis egy ártatlannak tűnő bejegyzést posztolt közösségi oldalán, arra kérve követőit, hogy ossza meg az, aki aznap már megivott egy liter vizet – számolt be az esetről a V4NA hírügynökség.

A bejegyzéssel önmagában nem is lett volna gond, ha az nem a muszlim böjt első napjára esik, így viszont a muszlimok rettentően felháborodtak, és iszlamofóbiával, sőt rasszizmussal vádolták meg a céget, amely tucatjával kapta a gyűlölködő kommenteket. Volt, aki azt kifogásolta és illetlenségnek nevezte, hogy miért pont a ramadán első napját választotta a cég a tweet közlésére, de olyan kommentelő is akadt, aki szerint a vállalat még csak nem is rejti véka alá az iszlamofóbiáját.

Sokan azonban kiálltak az Evian mellet, mondván, azért mégiscsak Franciaországban vannak, ráadásul a rendszeres vízfogyasztás ajánlott az egészség megőrzése érdekében.

Mások szerint nem kell identitáskérdést csinálni és felesleges vitákat gerjeszteni egy olyan mindennapi tevékenységből, mint a vízivás. A cég végül bocsánatot kért a Twitteren, leírták, hogy nagyon sajnálják a balul elsült bejegyzést, majd leszögezték, hogy semmiféle provokáció nem állt szándékukban.

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom