Kövess minket!

Marketing

A Project Agora új megoldása leveszi a soha véget nem érő hirdetéstechnológiai fejlesztések terhét a kiadók válláról

A Project Agora, az EMEA egyik vezető médiatechnológiai vállalata, sikeresen elindította a kiadók számára a header bidding megoldásának, a PA Bidding-nek a legújabb, v3-as verzióját. Káldy Leventével, a Project Agora hazai vezetőjével ültünk le beszélgetni arról, hogyan segíti a megoldásuk a kiadókat a jelenlegi helyzetben. (X)

A Project Agora 2016 óta létezik, ez idő alatt számos hirdetéstechnológiai innovációt mutatott be a kiadóknak elsősorban az automatizált hirdetés bevételi forrásokra koncentrálva. Hogyan befolyásolja a jelenlegi járvány ezeket a megoldásokat?

A ‘PA bidding v3’ header bidding megoldásunk legújabb verzióját nemrég mutattuk be. Szerencsére kiemelkedő tapasztalatunk van a kiadók különböző aggályait és lehetőségeit illetően, az EMEA régióban több mint 1500 aktív partnerünk van. A PA Bidding sarokkövei az innováció, a bevétel növekedés és az egyszerűség, célja, hogy a kiadók kiaknázzák az automatizált hirdetéstechnológiákból származó hasznot. Mindezt nálunk egy 100 fős end-to-end support csapat támogatja a hét 7 napján.

A járvány egy olyan helyzetet teremt, ahol a kiugró tartalomfogyasztás miatt megnövekedett inventory csökkentett hirdetési büdzsékkel találkozik, így a bevételszerzés az optimális erőforrás-elosztás kritikus jelentőségűvé válik.

Hogyan befolyásolja a PA Bidding a kiadók bevételeit?

Az elmúlt hat hónapban a bétaverzión dolgoztunk egy szűkebb kiadói csoporttal. Azt látjuk, hogy a kiadó korábbi hirdetés beállításaitól függően a bevétel növekedés elérheti akár az 50%-ot is köszönhetően a változatosabb helyi és nemzetközi hirdetés keresletnek, a natív hirdetéseknek, a valós idejű versenynek az összes jelentős DSP/SSP szereplő bekötésével és az inventory veszteség minimalizálásának.

Hogyan viszonyul ez a technológia a kiadók olyan nagyobb kihívásaihoz, mint az ad-blocking vagy az AMP mobiloldalak?

A hirdetésbevétel monetizálás egy rendkívül komplex és alapos technológiai “geek” tudást igénylő folyamattá nőtte ki magát. Bizonyos területek még ennél is nagyobb fejtörést okoznak, a hirdetésblokkolás és az AMP mobiloldalak monetizálása határozottan ilyen esetek, hasonlóan az átláthatósággal és adatbiztonsággal kapcsolatos iparági kezdeményezésekhez, mint az ads.txt implementálás és CMP telepítés, hosszú a lista.

Ezeknek a megértéséhez és sikeres alkalmazásához dedikált, képzett munkaerőt kell alkalmaznia a kiadónak. Ilyen szakembereket találni nem egyszerű.

Itt tudunk segítséget nyújtani az oldalaknak, olyan szolgáltatások fejlesztésével, mint a PA Bidding, csomagként kínálva a legjobb monetizálási lehetőségeket.

Ilyen szolgáltatást nem csak az olyan nagy kiadók engedhetnek meg maguknak, akiknek van kapacitásuk egy ilyen rendszer beállítására és monitorozására?

Van egy “Telepítsd ma / dőlj hátra holnap” típusú elköteleződésünk a weboldalak felé, legyen az bármilyen méretű. A PA bidding installálása minimális kiadó oldali fejlesztést igényel. A karbantartást, monitorozást, frissítéseket aYield Optimalizáló kollégáink végzik, a kapcsolattartást a Publisher Success csapat. A kiadóknak kezelőfelületet biztosítunk kontrollal, ahol ellenőrizhetik és kiértékelhetik weboldalaik teljesítményét, ez a Project Agora Partner Center.

A kiadó milyen gyorsan láthatja ennek a technológiának a pozitív hozadékát?

A PA Bidding technológiát már számos oldal használja, többek között a vezető dél-európai autó-motor website a Newsauto.gr (Proto Therma), ahol az installálás utáni egy hónappal már 28,2% nettó eCPM növekedést láttunk, 70%-os inventory veszteség csökkenés mellett. Ebből lesz egy nyilvános esettanulmányunk, de hazai is lesz nemsokára.

Nem jelent ez mégis többletmunkát és felesleges kockázatot a weboldalaknak? Ha már van egy jól működő, bevált Google szetap, miért változtasson?

A kiadók jellemzően nagyon óvatosak és kockázatkerülőek az új technológiákat illetően. Egy Google Ad Manager-rel el lehet boldogulni és kiváló választás azoknak az oldalaknak, akiknek a bevétel maximalizálás másodlagos. Ellenben, ha csak 1 szolgáltató hirdetéseszközeire hagyatkozik egy weboldal, kiaknázható bevételforrásoktól esik el. Ezt a legtöbb kiadó nem engedheti meg magának.

A PA bidding egy technológiailag neutrális szolgáltatás, ami a szereplőket versenyezteti meg. A mi célunk levenni a kiadók válláról a soha véget nem érő, költséges hirdetéstechnológiai fejlesztések és felkutatások okozta terhet. Megvan a szükséges kapacitásunk és fókuszunk ahhoz, hogy a kiadókkal együtt alakítsuk az online hirdetések jövőjét.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy növeld weboldalad bevételeit, kattints ide.

Marketing

Iszlámellenességgel vádolják a francia ásványvízgyártót

A haladók identitásvitát generáltak egy szimpla marketingfogásból.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Balul sült el az egyik legismertebb francia ásványvízgyártó Twitter-bejegyzése, az Evian ugyanis egy ártatlannak tűnő bejegyzést posztolt közösségi oldalán, arra kérve követőit, hogy ossza meg az, aki aznap már megivott egy liter vizet – számolt be az esetről a V4NA hírügynökség.

A bejegyzéssel önmagában nem is lett volna gond, ha az nem a muszlim böjt első napjára esik, így viszont a muszlimok rettentően felháborodtak, és iszlamofóbiával, sőt rasszizmussal vádolták meg a céget, amely tucatjával kapta a gyűlölködő kommenteket. Volt, aki azt kifogásolta és illetlenségnek nevezte, hogy miért pont a ramadán első napját választotta a cég a tweet közlésére, de olyan kommentelő is akadt, aki szerint a vállalat még csak nem is rejti véka alá az iszlamofóbiáját.

Sokan azonban kiálltak az Evian mellet, mondván, azért mégiscsak Franciaországban vannak, ráadásul a rendszeres vízfogyasztás ajánlott az egészség megőrzése érdekében.

Mások szerint nem kell identitáskérdést csinálni és felesleges vitákat gerjeszteni egy olyan mindennapi tevékenységből, mint a vízivás. A cég végül bocsánatot kért a Twitteren, leírták, hogy nagyon sajnálják a balul elsült bejegyzést, majd leszögezték, hogy semmiféle provokáció nem állt szándékukban.

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom