Kövess minket!

Marketing

A Procter&Gamble sportolók közreműködésével közösségi ügyeket támogat

A Procter&Gamble 2028-ig meghosszabbította partnerségi együttműködését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, és kezdeményezést indít az olimpiai és paralimpiai sportolók által támogatott karitatív szervezetek megsegítésére.

A Procter&Gamble és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 10 éve tartó együttműködésének sikere és a partnerek közös értékeinek alapján létrejött Athletes for Good kezdeményezés közvetlenül az olimpikon és paralimpikon sportolók által támogatott ügyek mellé áll. A program három fő területre fókuszálva segíti a jótékonysági szervezetek munkáját: az egyenlőség és befogadás, a környezeti fenntarthatóság és a közösségi tevékenységekben végzett munka.

2020 példa nélküli év, amely során rengeteg embernek kellett valós kihívásokkal szembe néznie, számos álomnak kellett ideiglenesen búcsút inteni. A válasz, amelyet a sportolóktól láthattunk szerte a világon – kezdve az élelmiszerelosztással, az egészségügyben nyújtott segítséggel, a COVID-19-segélycsomagra való adománygyűjtésen át a rasszizmusellenes oktatással foglalkozó szervezetekkel való együttműködésig – megmutatta, mit is jelent példát mutatni ezekben a nehéz időkben.

A P&G-t inspirálta a sportolók jótékony munkája, ezért a NOB-bal közösen bejelentették első alulról építkező partnerségi megállapodásukat, hogy kulcsfontosságú területeken érjenek el pozitív változást egészen 2028-ig. Az alapnak köszönhetően összesen 52 különböző, egyenként több mint 3 millió forint (10 000 dollár) értékű támogatást osztanak ki a következő év során, ahol minden egyes hét egy támogatást jelent a 2021-es tokiói olimpiai játékok július 23-i nyitóünnepségéig. A pénzügyi támogatást közvetlenül a sportolók által kiválasztott jótékony szervezet kapja, elősegítve ezzel a szervezetek és a sportolók közötti munkát.

A támogatás címzettje olyan jótékonysági, nonprofit szervezet lehet, amely az Alap célterületei egyikén végez munkát, azaz az egyenlőség és befogadás, a környezeti fenntarthatóság vagy közösségi ügyek (járvány hatásainak csökkentése, természeti katasztrófák okozta károk enyhítése, rászoruló közösségek támogatása) felkarolásának területén tevékenykedik.

A Procter&Gamble rendszeresen karol fel társadalmi és közösségi ügyeket, a járvány kitörése óta folyamatosan nyújt segítséget globális, országos, és helyi szinten is. Az elmúlt hónapok alatt több mint 150 raklapnyi, közel 46 millió forint összértékű termékadományt juttatott el a Magyar Vöröskereszt, az UNICEF, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a csömöri és gyöngyösi gyárakhoz kötődő helyi közösségek, civil szervezetek és környékbeli kórházak számára, valamint a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben a napokban indította útnak újabb adományozási kampányát a koronavírusjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

A „Sportolók jó ügyekért” alap azt a rendkívüli munkát ismeri el és segíti, amelyet a sportolók a játéktéren kívül, saját közösségeikben végeznek a 2021-es Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokig tartó meghosszabbított út során. Négy ilyen kiemelkedő sportoló története látható az alábbi filmben:

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom