Kövess minket!

Marketing

A Procter&Gamble sportolók közreműködésével közösségi ügyeket támogat

A Procter&Gamble 2028-ig meghosszabbította partnerségi együttműködését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, és kezdeményezést indít az olimpiai és paralimpiai sportolók által támogatott karitatív szervezetek megsegítésére.

A Procter&Gamble és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 10 éve tartó együttműködésének sikere és a partnerek közös értékeinek alapján létrejött Athletes for Good kezdeményezés közvetlenül az olimpikon és paralimpikon sportolók által támogatott ügyek mellé áll. A program három fő területre fókuszálva segíti a jótékonysági szervezetek munkáját: az egyenlőség és befogadás, a környezeti fenntarthatóság és a közösségi tevékenységekben végzett munka.

2020 példa nélküli év, amely során rengeteg embernek kellett valós kihívásokkal szembe néznie, számos álomnak kellett ideiglenesen búcsút inteni. A válasz, amelyet a sportolóktól láthattunk szerte a világon – kezdve az élelmiszerelosztással, az egészségügyben nyújtott segítséggel, a COVID-19-segélycsomagra való adománygyűjtésen át a rasszizmusellenes oktatással foglalkozó szervezetekkel való együttműködésig – megmutatta, mit is jelent példát mutatni ezekben a nehéz időkben.

A P&G-t inspirálta a sportolók jótékony munkája, ezért a NOB-bal közösen bejelentették első alulról építkező partnerségi megállapodásukat, hogy kulcsfontosságú területeken érjenek el pozitív változást egészen 2028-ig. Az alapnak köszönhetően összesen 52 különböző, egyenként több mint 3 millió forint (10 000 dollár) értékű támogatást osztanak ki a következő év során, ahol minden egyes hét egy támogatást jelent a 2021-es tokiói olimpiai játékok július 23-i nyitóünnepségéig. A pénzügyi támogatást közvetlenül a sportolók által kiválasztott jótékony szervezet kapja, elősegítve ezzel a szervezetek és a sportolók közötti munkát.

A támogatás címzettje olyan jótékonysági, nonprofit szervezet lehet, amely az Alap célterületei egyikén végez munkát, azaz az egyenlőség és befogadás, a környezeti fenntarthatóság vagy közösségi ügyek (járvány hatásainak csökkentése, természeti katasztrófák okozta károk enyhítése, rászoruló közösségek támogatása) felkarolásának területén tevékenykedik.

A Procter&Gamble rendszeresen karol fel társadalmi és közösségi ügyeket, a járvány kitörése óta folyamatosan nyújt segítséget globális, országos, és helyi szinten is. Az elmúlt hónapok alatt több mint 150 raklapnyi, közel 46 millió forint összértékű termékadományt juttatott el a Magyar Vöröskereszt, az UNICEF, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a csömöri és gyöngyösi gyárakhoz kötődő helyi közösségek, civil szervezetek és környékbeli kórházak számára, valamint a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben a napokban indította útnak újabb adományozási kampányát a koronavírusjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

A „Sportolók jó ügyekért” alap azt a rendkívüli munkát ismeri el és segíti, amelyet a sportolók a játéktéren kívül, saját közösségeikben végeznek a 2021-es Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokig tartó meghosszabbított út során. Négy ilyen kiemelkedő sportoló története látható az alábbi filmben:

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom