Kövess minket!

Marketing

A pénz hiánya egyre jobb ötleteket szül

A Y&R Budapest reklámügynökség 6 díjával magyar rekordot állított fel a Golden Drum reklámfesztiválon.

A kelet-európai, valamint német, osztrák, izraeli és orosz reklám- és kommunikációs ügynökségek munkáiból is szelektáló Golden Drum nemzetközi reklámfesztiválon a Young & Rubicam Budapest egy Grand Prix (fő)díjat, valamint 5 ezüstöt szerzett. Ez az eredmény a rendezvény 21 éves történetének legnagyobb magyar sikere; korábban egyetlen hazai ügynökségnek sem sikerült ennyi díjat besöpörnie Portorožban.

A zsűri egyik elnöke elárulta, hogy kreativitás és friss ötletek szempontjából a nemzetközi fesztivál egyik legjobb évét zárták. Ahogy a régiós gazdaságok egyre nagyobb nyomással és nehézségekkel küzdenek, a kreatív megoldások száma – a negatív folyamattal pont ellentétesen – egyre csak nő. Úgy tűnik a pénzügyi források hiánya valóban szerepet játszhat abban, hogy a szakma sokkal ötletesebb megoldásokkal álljon elő a különböző iparágakat érintő problémákra.

A díjesővel az összesített regionális verseny 6. helyét is megszerezte a budapesti csapat, amelynek segítségével a Young & Rubicam második helyezést ért el a hálózatok rangsorában.

A legnagyobb sikert a Katona József Színház számára készített Gifszínház aratta. Márkázott tartalom (Branded content) kategóriában Grand Prix-t érdemelt, valamint 3 kategóriában (Digitális, Public Relations, Média) is ezüsttel díjazták. A Gifszínház ötlete az internetes reakciógifek világából érkezett. A Katona József Színház kiváló művészei által előadott, érzelmeket bemutató rövid videók kitörő online népszerűségre tettek szert. A hazai Arany Pengén is fődíjjal jutalmazott munka most nemzetközi sikert aratott. (Az esettanulmány ide kattintva érhető el.)

A Holokauszt Emlékközpont számára készített Soha többet! kampány Kültéri (Outdoor) kategóriában szerzett ezüst dobot. A modern, mai divatos cipőkkel megtöltött citylightok aktualizálták a tragédiát, megmutatva, hogy miként néznének ki a II. világháború borzalmai, ha napjainkban történnének meg.

A Meghívó egy balesetre Média kategóriában érdemelt ezüstöt. A potenciális baleseti helyzeteket modern biztonsági technológia alkalmazásával előrejelző Opel Insignia számára készített, a Facebook események értesítő funkciójára épülő közösségimédia-kampány eredményeképpen 500%-kal többen vettek részt tesztvezetésen, mint korábban. Az Opel esettanulmány itt tekinthető meg.

Aczél László, a Y&R Budapest ügyvezetője elmondta: „Kifejezetten boldoggá tesz, hogy három ügyfél számára készített három különböző munkával nyertünk ennyi díjat. Jól esett a rengeteg támogató visszajelzés is, úgy érzem, hogy a teljesítményünk nagyon pozitív szakmai visszhangot kapott.”

Más magyar ügynökségek is könyvelhettek el sikereket a Y&R mellett: a DDB is hazavihetett egy ezüst dobot a „Szabad a csók!” kampányáért és egy arany dobot a VW-nek készített munkájáért, valamint a McCann Erickson Budapest egy ezüst dobot a Coke számára készített Jukebox automatájáért.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom