Kövess minket!

Marketing

A P&G a világ leghatékonyabb hirdetője

Effie Index néven hoztak létre közös rangsort a marketingkommunikációs hatékonysági díj szervezői és a Warc a világ 40 Effie versenye és 1750 döntős adatai alapján. Ennek alapján a legjobbak között szerepel a Procter & Gamble, a McDonald´s, a BBDO, a Wieden + Kennedy és az Omnicom.

 

Effie Effectiveness Index néven hozott létre új rangsort a verseny szervezője és a Warc, melynek célja, hogy különböző – ügynökségi és hirdetői – kategóriákban kiderüljön, mely piaci szereplők marketingkommunikációja a leghatékonyabb – legalábbis a díjak fényében.

Az első adatokat a 2010 és 2011 júniusa között döntőbe került Effie pályamunkák alapján alakították ki. A számítás alapja összesen 1750 finalista volt a világ mintegy 40 – közte a magyar – Effie megmérettetésén. S a jövőben frissíteni fogják a marketingkommunikációs hatékonységi verseny újabb kiadásai alkalmával.

A leghatékonyabb ügynökségi irodák versenyében a bogotai Sancho BBDO zárt az élen, s egyébként is nagyon erősek a latin-amerikai ügynökségek ebben a kategóriában, jól mutatva a fejlődő piacokban rejló potenciált. A top5-be egyébként még egy bogotai iroda is bekerült, az OMD-é.

A leghatékonyabb független ügynökségek között a Wieden + Kennedy került az élre, mögötte az ukrán Kinograf futott be, a harmadik helyen pedig az isztambuli Rabarba zárt. Látható, hogy itt is dominánsak az élbolyban a feltörekvő piacok.

Ha a leghatékonyabb hálózatokat vizsgáljuk, a BBDO a befutó, majd 200 döntős alkotással, melyet a McCann Worldgroup és az Ogilvy & Mather követ. A top5-be még a DDB Worldwide és a JWT fért be, utóbbi már éppen hogy 100 alatti döntős nevezéssel.

Az ügynökségi holdingok között a jelen adatok alapján az Omnicom áll az első helyen, 578 döntőssel és díjazottal. Nem sokkal mögötte, 543 sikeres nevezéssel a WPP áll. A dobogóra még az IPG került fel, melyet a Publicis és a Havas követ.

 

A hirdetők versenyében – költési súlyuknál fogva sem meglepő módon – két FMCG óriás, a Procter & Gamble és a Unilever áll az első két helyen. A dobogóra a Kraft tudott még felférni, melyet a Nestlé és a Coca-Cola követ. A legerősebb nem FMCG hirdetőként a General Motors a hetedik helyen áll.

A hatékony márkák versenyét a McDonald’s vezeti, két nagy rivális, a Pepsi és a Coca-Cola előtt. A negyedik helyre a Chevrolet fért be, melyet a Vodafone követ. A top10-be olyan márkák is be tudták magukat küzdeni, amelyek csak egy-egy régióban nagyon erősek.

Marketing

Átlépte a félmilliót a magyar pavilon látogatóinak száma Dubajban

“Nagyon-nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen csodálatos pavilont sikerült létrehozni, amely nagy sikerrel mutatja be Magyarországot, Magyarország turisztika vonzerejét a nagyközönségnek” – hangoztatta kedden Dubajban Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Közzétéve:

Borítókép: A dubaji világkiállítás magyar pavilonja, fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Tóth Andrea az MTI-nek nyilatkozva aláhúzta, hogy az expo látogatóinak száma immár 10 millió fölött van, s ebből minden huszadik, immár félmillió ember, a magyar pavilont is felkereste.

“Ez azt jelenti, hogy az első nap óta napi öt-nyolcezer látogatót fogadunk, ami nagyon nagy büszkeség, és nagyon örülünk, hogy ennyien szeretik és kedvelik a magyar pavilont. Vannak visszajáró vendégeink is, akik annyira kedvelik az itteni élményeket, hogy többször is ellátogatnak hozzánk”

– magyarázta a cégvezető.

Tóth Andrea arra számít, hogy tartani lehet azt a kitűzött célt, hogy a világkiállítás végéig egymillió látogató keresse fel a magyar pavilont.

“Az volt a célunk, hogy Magyarországot minél inkább sikerüljön bemutatni, azokat a turisztikai desztinációkat, amelyet a legfontosabbak az országban, azokat minél szélesebb körben sikerüljön bemutatni, hogy minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt”

– fogalmazott az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. vezetője.

A pavilon Magyarország ásvány-, gyógy- és termálvizeit mutatja be, és építészetileg a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre és az általa teremtett organikus építészet szellemiségét idézi meg. Úgynevezett száraz technológiával, egyetlen csepp víz felhasználása nélkül építették magyar ácsok. Az épületet Csernyus Lőrinc, Makovecz egykori tanítványa és munkatársa tervezte.

A dubaji világkiállításon több mint 190 ország mutatkozik be, és ez az első expo, amelyen minden kiállító országnak saját, önálló pavilonja van. Az eredetileg 2020-ra tervezett rendezvényt a koronavírus-járvány miatt egy teljes évvel el kellett halasztani. A pandémia miatt Dubajba utazni csakis friss negatív teszttel lehet, és az expóra is csakis beoltva, vagy negatív teszteredménnyel lehet belépni.

A dubaji világkiállítás március végéig látogatható.

Tovább olvasom

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom