Kövess minket!

Marketing

A milánói divathéten debütál a magyar ARTISTA 2020-as tavaszi-nyári kollekciója

Az ARTISTA márka mögött három tervező áll, akik egyedi fejlesztésű táska- és kiegészítő kollekcióikkal 1997 óta vannak jelen a divatpalettán. 2020-as tavaszi-nyári kollekciójuk szeptemberben debütál a milánói divathéten.

A budapesti székhelyű divatmárka tavaszi-nyári kollekcióját az európai világváros sokszínűsége, a magyar tenger – a Balaton – természeti jelensége és az itt megélt nyári, gondtalan gyerekkori emlékek ihlették. Kimeríthetetlen inspirációs forrás Buda és Pest különbözősége, és ezt két kapszula kollekcióban mutatja meg nekünk Imre Katalin és Rácz Nóra évtizedek óta működő tervezőpárosa.

Szülővárosukat az országokat átívelő Duna szeli ketté, így a két városrész szerkezete és minősége is elkülönül egymástól. A budai városrész jellemzően hegyekkel tarkított, sokkal csendesebb és családiasabb hangulatot idéz. Hallhatjuk reggel, ahogy a madarak dalolnak, magunkba szívhatjuk a friss levegőt. Ezt a nyugodt – nagyvárosok természetétől szokatlan – érzést hangosítják fel a könnyedén lengő dzsörzé darabok és az egyedi printek – a nyugodt és laza elegancia híveinek dedikálva ezt az egységet.

A nyüzsgő pesti oldal, a füstös kocsmák, a gangos, kissé poros és néhol omladozó, de az 1910-es éveket érezhetően megidéző házak egy újabb érzetet adnak a kollekció második felvonásához. Képzeljük el, amint megérkezünk egy régi lakóépület bejáratán át egy csodaszép, virágos belső udvarra. Amikor felfelé nézünk nemcsak a kék eget pásztázhatjuk végig, hanem elmélázhatunk a belső homlokzat építészeti csodáin is. Viszkóz és szatén anyagok lágy eséssel követik a test vonalát. Férfi nyakkendő avanzsál izgalmas női övvé, mert Pest – ami nemcsak, hogy megér egy estet – sok mindent képes befogadni. Ezen kapszula kollekció színeit Tatjana Zhabina érzékletes grafikái színesítik, vagy kézi hímzésként jelennek meg. Ezzel is sugallják az ARTISTA design időtállóságát. A tervezők arra mutatnak rá ruhadarabjaikkal, hogy viseld sokáig és szeresd az emberi értéket képviselő ruháidat – írják.

A magyar tengerként ismert Balaton csodájának ajánlották a kollekció harmadik és egyben záró akkordját a tervezők. Ez a részlet maga a személyes visszaemlékezés. A fiatalkori felhőtlen játékok és az eltűnő idő érzete jelenti ma is a Balatont, akár az akarattyai löszfalon ülve a naplementében, akár egy koncertet hallgatva Balatonföldváron. Ezen darabokon a vibráló sárga, a hűs kék és a fehér színek románca hívja életre ezeket az emlékeket éles fekete kontraszttal keretezve.

Szubjektív élmények, szignifikánsan eltérő érzetek és képzetek szabad asszociációja, sok-sok szín és minta. Az ARTISTA következő tavaszi-nyári kollekciója hű lenyomata a nagyvárosi és természet közeli lét kettősségének.

Marketing

Zöldebb felfogás, empatikusabb légkör: a pandémia lehetőségei

A környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból.

Közzétéve:

A Marketing Summit Hungary új, videós felületén, a Lounge Group közreműködésében létrejött Summit Play-en a gazdaság különböző szektorainak legfontosabb szakértői tekintik át az elmúlt időszak tanulságait és a jövő lehetőségeit.

A csak ezen a platformon szeptember 29-től látható, hét exkluzív, zártkörű kerekasztal-beszélgetéseken terítékre kerülnek az FMCG-, a kereskedelmi szektor, a gyógyszer- és egészségipar, a pénzügyi, a közlekedési szektor kihívásai és lehetőségei, de az innováció és a marketing szerepének felértékelődéséről is elsőkézből informálódhatnak az érdeklődők.

A gyorsan mozgó óriások

Szektortól függetlenül a legnagyobb vállalatokat hosszúra nyúló döntéshozási folyamataik miatt sokan egy lassan mozgó óriásnak képzelik el, azonban mostanra kijelenthetjük, hogy ez az analógia tévesnek bizonyult. A marketingszakemberek rámutattak, hogy a járványhelyzetből eredő kihívásokra rendkívül gyorsan és rugalmasan kellett reagálniuk. A lendületes döntéshozás eleinte a túlélést szolgálta, de később a szakemberek ezt a képességet bizonyos értelemben már versenyelőnnyé is tudták kovácsolni.
Környezettudatosabbak lettünk

Arra a kérdésre, miszerint a pandémia alakította-e az emberek energiafogyasztási szokásait Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója meglepő választ adott: szerinte a járványhelyzet az emberekben összekapcsolódott a bolygó és az emberiség jövőjével, ami egy komoly attitűdváltást eredményezett. A kommunikációs igazgató szerint ennek köszönhetően erősödött a környezettudatosság és a fenntarthatóság az emberek fejében, ami kiemelten pozitív hozadéka a COVID-válságnak. Nem csak az energia, de a bankszektor képviselője számára is a klímavédelem növekvő szerepe volt az egyik fő tanulság, amely az iparágban az eddig még kevésbé láttatott zöld bankolás jelenségében képeződött le, sőt időközben a logisztikai üzletág alappillére és fő mozgatórugója is a fenntarthatóság lett.

A személyes kapcsolatok felértékelődtek

A kerekasztal- beszélgetés szereplői az előzetes interjúk során kiemelten fontosra értékelték azokat az alapvető emberi értékeket, amelyek kritikusnak bizonyultak az elmúlt időszakban: nagyfokú bizalomra, empátiára és odafigyelésre volt szükség a dolgozói közösség minden szintjén. A munkatársak az otthoni munkavégzés ellenére is magas szintű szakmaiságot képviseltek a munkájuk során, azonban emberileg a legtöbb kolléga kifejezetten nehezen élte meg, hogy szinte egyik napról a másikra drasztikusan csökkentek a személyes interakciók és mindez nagyban kihatott a csapatkohézióra.

A tematikus kerekasztalok egy-egy megszólalójával az interjúk már megtekinthetőek a Marketing Summit Play Magazin rovatában és mind a hét beszélgetés teljes terjedelmében elérhető lesz a felületen szeptember második felében.

Tovább olvasom

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom