Kövess minket!

Marketing

A lehető legjobb képélményt hozzák el

Új híreket jelentett be a 20th Century Fox, a Panasonic Corporation és a Samsung Electronics.

A szervezet hamarosan egy névleges regisztrációs díj fejében, jogdíjmentesen elérhetővé teszi a HDR10+ platformot a tartalomgyártó vállalatok, az ultranagy felbontású TV készülékek, Blu-Ray lejátszók/írók és set-top boxok gyártói, valamint a chipkészlet-gyártók számára. Ezenfelül Ultra HD Blu-ray metaadatokat generáló megoldásokat is kifejlesztettek külső együttműködőkkel, és ezek is hamarosan elérhetők lesznek a tartalomkészítők számára, hogy az Ultra HD Blu-ray lejátszók is megjelenhessenek a piacon. A közeljövőben további részletek várhatók a tartalomkészítési folyamat során használt tartalomátvitelről és a csatlakozási felület formátumáról.

A HDR10+ valódi prémiumélményt nyújt majd a nézőknek a készülék tanúsítvány programján keresztül, amely azt biztosítja, hogy a tartalmak az alkotók kreatív szándékaihoz hűen jelenjenek meg. Az alkotói munkafolyamatok továbbfejlesztésével pedig elősegítik a HDR tartalmak nagyobb számú megjelenését.

A licencprogram főbb jellemzői:

• Előnyöket biztosít a készülékgyártóknak (pl. TV, Ultra HD Blu-ray, OTT STB, stb.), a tartalomterjesztőknek, a chipkészlet-gyártóknak, a tartalomplatformoknak és a tartalomkészítő eszközök szolgáltatóinak.

• Nincsen egységenkénti jogdíj.

• Névleges éves adminisztrációs díj a készülékgyártók, chipkészlet-gyártók és tartalomterjesztők számára.

• Műszaki specifikáció, vizsgálati specifikáció, HDR10+ logó és logóhasználati útmutató, szabványok a műszaki specifikációhoz és a vizsgálati specifikációkhoz közvetlenül kapcsolódó három vállalattól.

• A készülékeket egy külső, hitelesített minősítő központ látja el a tanúsítványokkal.

A HDR10+ licencprogram elindítását követően a három alapító vállalat valamennyi jövőbeni Ultra HD filmnél és a kiválasztott televízióknál, Ultra HD Blu-ray lejátszóknál/-íróknál és egyéb termékeknél alkalmazni fogja a HDR10+ technológiát.

„Fontos volt számunkra, hogy egy nyílt és rugalmas rendszert hozzunk létre, amely sokkal hűebben tudja megjeleníteni a filmkészítők kreatív elképzeléseit” – mondta Danny Kaye, a 20th Century Fox elnökhelyettese és a Fox Innovation Lab ügyvezető igazgatója. „A Samsunggal és a Panasonic-kal együtt arra törekszünk, hogy szabványosítsuk a licencelési folyamatot, hogy minden együttműködő számára, beleértve a tartalomkészítőket, valamint a televízió- és egyéb készülékgyártókat, egyszerű legyen a technológia bevezetése, hogy minden néző még jobb képélményben részesüljön.”

Az Amazon Prime Video az első streamszolgáltató, amely a HDR10+-t alkalmazza, és egy teljes, globálisan is elérhető Prime Video HDR tartalomtárat hozott létre HDR10+ tartalmakkal. A Prime Video HDR10+ kínálatában több száz órányi olyan Prime Original produkció található, mint a The Grand Tour, a Golden Globe®-ra jelölt The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick, The Man in the High Castle és még további, több száz licencelt tartalom.

A Warner Bros. Home Entertainment támogatni fogja a HDR10+-t, hogy elérhetővé tegyen egy dinamikus metaadat-megoldást a Warner Bros. tartalmakhoz, amiket a Samsung, a Panasonic és más HDR10+ kompatibilis 4K HDR TV-k alkalmazhatnak majd. „A Warner Bros. mindig is arra törekedett, hogy a legjobb, következő generációs házimoziélményt nyújtsa a felhasználóknak” – hangsúlyozta Lim Wuthrich, a Warner Bros. Home Entertainment, Americas and Global Strategy elnöke. „A HDR10+ dinamikus metaadatokkal a WB továbbra is még pontosabban tudja megjeleníteni a házimozirendszereken a 2018-ban bemutatásra kerülő filmeket, illetve a már meglévő, több mint 75 filmet tartalmazó 4K HDR kínálatunkat, amelynek lejátszására a HDR10+ kompatibilis televíziók széles választéka áll rendelkezésre.”

„A három alapító vállalat tudását és technológiáját egyesítő HDR10+ lehetőséget kínál arra, hogy jelentős előnyöket nyújtson képminőségben a nézőknek és az alkotóknak egyaránt” – emelte ki Toshiharu Tsutsui, a Panasonic televíziós üzletágának igazgatója. „A Panasonic éppen ezért a HDR10+ széleskörű támogatására számít.”

„A Samsungnál elkötelezetten dolgozunk televízióink technológiai innovációin, és a HDR10+ egy előrelépést jelent a megjelenítés minőségében, amellyel a lehető legjobb képélményt tudjuk elérni” – fejtette ki Jongsuj Chu, a Samsung Electronics Visual Display Business vezető alelnöke. „A HDR10+ platformot úgy terveztük meg, hogy elősegítse a jövőbeni fejlesztéseket, amelyek az elkövetkező években egyre nagyobb teljesítményű technológiákat biztosítanak majd.”

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom