Kövess minket!

Marketing

A legjobb PR-kampányokat díjazták

Szigorú volt a Sándor Imre PR-díj zsűrije: a 25 pályázóból 11 került a rövidlistára, és csupán 4 díjat adtak ki. Bank, médiavállalat, gyógyszercég és startup is található a legjobbak között.

A Sándor Imre PR-díj a magyar PR-szakma legfontosabb elismerése. A szakmai zsűri két kategóriában – hírnévmenedzsment és kommunikációs kampány – értékeli az előző év aktivitásait, és már a rövidlistára kerülés is komoly eredménynek számít, amely a szakmai rangsorokban is pontot ér.

Az idei év díjazottjai a következők:

Hírnévmenedzsment kategória

Sándor Imre PR-díjat kapott:

 • Rend lett a Rendi háza táján Pályázó: SAKKOM Interaktív, megbízó: Rendi

Rövidlistára került:

 • Az ötödik évszak Pályázó: Ferling PR, megbízó: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület
 • Ingatlancsütörtök Pályázó: Café PR, megbízó: OTP Ingatlanpont

Kommunikációs kampány kategória

Sándor Imre PR-díjat kapott:

 • Gázszerelőt Felcsútra! – K&H: üzletet ide! Pályázó: LA Communications, megbízó: K&H Bank
 • Álljon meg egy novellára! Pályázó: Uniomedia Communications, megbízó: JCDecaux
 • KONTROLL alatt a Vércukorszint! Pályázó: Uniomedia Communications, megbízó: Sanofi-Aventis

Rövidlistára került:

 • #mutimithallgatsz Pályázó: Próbakő Kommunikáció, megbízó: Artisjus
 • Helló Soroksár! Pályázó: Café PR, megbízó: IKEA
 • Odapörköltünk a fiataloknak Pályázó: SAKKOM Interaktív, megbízó: Mocca Negra
 • OTP Mobilfizetés – NFC Kommandó Pályázó: Café PR, megbízó: OTP Bank
 • Vándorbatyuval a korrekt hazai német emlékezetpolitika kialakításáért Pályázó: PTI Communications, megbízó: Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

A zsűri idén nem élt a lehetőséggel, hogy nagydíjat adjon ki.

A díjak átadását követően a díjazott kampányok készítői rövid prezentáció során mutatták be a projekteket és az általuk elért eredményeket, majd kerekasztal-beszélgetésre került sor a PR szakma helyzetéről, lehetőségeiről és kihívásairól. A kerekasztalt dr. Rácz Gábor, az MPRSZ örökös tagja moderálta, a résztvevők a következők voltak:

 • Balaton Anita, a Café PR ügyvezetője
 • Bruck Gábor, a Sawyer Miller Group elnöke
 • Károlyi Zsuzsanna, az E.On kommunikációs igazgatója
 • Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke
 • Horváth Magyary Nóra, a K&H-csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója
 • Németh Iván, az Ads Interactive ügyvezető igazgatója
 • Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom