Kövess minket!

Marketing

A keménység lehet a célravezető a reklámblokkolók ellen

Vagy a felhasználói igények szem előtt tartása – veti ellen a GroupM.

Nem csak a svéd kiadók kísérleteztek azzal, melyeik a leghatékonyabb megoldás a reklámblokkolók ellen, hanem a franciák is. A Digiday jelentése a Le Geste iparági szövetség adataira hivatkozva azt írja, hogy a kemény fellépés tűnik a leginkább célravezetőnek.

A L’Equipe sportnapilap online felülete minden tartalmat letiltott, ha a felhasználó nem kapcsolta ki a reklámblokkolót vagy tette engedélyezett listára az oldalt, és ezzel 40 százalékos konverziót sikerült elérnie. A Le Figaro ennek a felét érte el azzal a megoldással, hogy továbbengedte ugyan a usereket a kívánt oldalra, a tartalmat azonban kitakarta. Cserébe a keresési rangsorokban nem rontotta a helyezését.

Az első kiadvány jobb eredményeihez az is hozzájárulhatott persze, hogy a tartalmai speciálisak, más felületeken nehezen hozzáférhetőek. A Le Figaro mindenesetre most alternatívákkal kísérletezik, például olyan ösztönzővel, mely szerint az oldalt az engedélyezett listához adó felhasználók egy hétig az előfizetéses prémiumtartalmakhoz is hozzáférhetnek.

A leggyengébb eredményt, 13 százalékot a Le Monde „puha” kampánya érte el: ők azt az utat választották, hogy elmagyarázták a látogatóknak, milyen összefüggés van a reklámok és a tartalom finanszírozhatósága között.

A kérdés másfajta megközelítését adta Rob Norman, a GroupM digitális vezetője. Szerinte az ügynökségeknek és a hirdetőknek arra kell törekednie, hogy a felhasználók bosszantása helyett valós értéket kínáljanak. A felhasználói élmény zavarása, az irreleváns tartalmak és a tartalomhoz viszonyított túl sok reklám ugyanis arra ösztönzik az olvasókat, hogy egyre nagyobb arányban a blokkolást válasszák. Ezzel szemben a hasznos kommunikáció, valamint az inventory helyes tervezése lehet a kulcs a helyzet javítása vagy stabilizálása érdekében.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom