Kövess minket!

Marketing

A jövő hálózatát építi a Telekom

5G, páneurópai hálózat és internet a repülőgépeken – a barcelonai Mobile World Congress-en számos újdonságot mutat be a cég.

Az olyan innovációk, mint a holografikus videókonferencia, az interaktív robotok, a vezető nélküli autók és a legkorszerűbb orvosi alkalmazások jelentős kihívásokat támasztanak. A digitalizáció nagy teljesítményű infrastruktúrát igényel: a jövő hálózatát, amelyet ma kell kifejleszteni. az adatokra éhes digitális társadalomban.

A Deutsche Telekom bővíti a hálózatát – 2015-ben például 12 milliárd eurós befektetéssel -, hogy eleget tudjon tenni ezeknek a kihívásoknak. Az idei, Barcelonában megrendezendő Mobile World Congress-en a társaság körvonalazza a megteendő lépéseket is.

5G

Most először a Deutsche Telekom nem egyedi 5G modulokat fog bemutatni, hanem egy teljes 5G rendszert, ahol a végpontok közötti válaszidő kevesebb, mint egy ezredmásodperc.

„Minden a tervek szerint halad az 5G területén, és továbbra is aktívan szorgalmazzuk a szabványosítás és a fejlesztés folytatását, hogy minden készen álljon 2020-ra, vagy akár már korábban is” – magyarázza Claudia Nemat, a Deutsche Telekom Európáért és a technológiai területért felelős menedzsment tagja. „Nem egyszerűen az a célunk az 5G-vel, hogy több szolgáltatást tudjunk kínálni. Az új mobiltelefonos technológia a felhasználók igényeit is egyedibb módon képes kezelni. Lehet, hogy az egyik felhasználónak elsősorban magas adatátviteli értékekre van szüksége, a másik számára viszont lényegesebb a minimális látencia vagy az alacsony energiafogyasztású, esetleg tömeges alkalmazások megléte.”

Nagy sebességű internet repülőgépeken

Még az idén felszerelik az első olyan antennákat, amelyek a jövőben LTE jeleket fognak küldeni az ég felé, hogy megkönnyítsék az internet vételét az európai légi útvonalakon, akár 10 000 méteres magasságban is. A 2018 kezdetére várható piacindítással a Deutsche Telekom összesen 300 LTE állomást fog létrehozni és elindítani erre a célra Európa-szerte. Az első LTE állomásokat a várhatóan az év végén fogják kiépíteni Dél-Angliában. Hat tesztrepülést terveznek, melyek közül az elsőre már az idén sor kerül. Ezt fogja követni 2017 tavaszán az első üzleti célú pilot szolgáltatás a hálózaton, szintén Angliában. Németország és Nyugat-Európa más, sűrűn lakott területein a tervek szerint 2017 közepétől lesz elérhető a szolgáltatás. A légi internet szolgáltatást Európa-szerte az Inmarsat műholdas szolgáltatóval partnerségben építik ki.

Az első adatközpont az Európai Pan-Net számára

A határokon átnyúló tevékenységek támogatására az idei év második negyedévében működni kezd majd az első Pan-Net adatközpont Magyarországon. Ez lesz az első olyan adatközpont, amely Pan-IP szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben minden európai nemzeti leányvállalat számára, egyetlen központi helyről. Az első olyan szolgáltatás, amelyet ősszel már ebből az adatközpontból fognak nyújtani, egy olyan e-mail szolgáltatás lesz, amely a legmagasabb szintű védettséggel dicsekedhet. Ezt a negyedik negyedévben a CloudCPE szolgáltatás fogja követni, amely olyan, az előfizetők lakásán vagy telephelyén használt, végpontok közötti eszközökre vonatkozik, mint a routerek vagy a telefonrendszerek. A CloudCPE a VPN, vagyis a virtuális magánhálózat egy olyan innovatív fejlesztése, amely segíti a vállalatokat a szolgáltatásaik virtualizálása felé vezető úton.

A Pan-Net hálózati architektúra lehetővé teszi egy közös, szabványosított infrastruktúra határokon átívelő használatát. A nemzeti leányvállalatok egy központi katalógusból kiválaszthatják azokat a szabványosított termékmodulokat, amelyekre szükségük van saját régiójuk egyéni piaci helyzetében. A cél, hogy 2020-ig, lépésről-lépésre centralizált, európai szolgáltató hálózati központok jöjjenek létre.

Globális hálózat vállalati ügyfelek számára

A CenturyLink, a Deutsche Telekom, a Reliance és az SK Telecom közösen alapítanak egy új nemzetközi távközlési szolgáltatót. A társaság neve „ngena” (Next Generation Enterprise Network Alliance). A vállalat megalakítását még jóvá kell hagyniuk az európai versenyt felügyelő hatóságoknak is.

A ngena célja, hogy a vállalati ügyfelek számára egy földrészeket átívelő, rugalmas és nagy teljesítményű, biztonságos hálózatot kínáljon 2017 első félévétől. A ngena Cisco technológiát használ ahhoz, hogy a szövetségbeli partnerei hálózatát hozzákapcsolja egy virtuális, következő generációs globális hálózathoz, az elkövetkező évek során pedig 20 további partnert vonnának be a szövetségbe. A hálózati elérési és átviteli szolgáltatások piaca évi 3,5%-kal nő, és már ma is évi 50 milliárdos piacot jelent.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom