Kövess minket!

Marketing

A Google tavaly percenként 5000 rossz hirdetést törölt

Scott Spencer, a Google Ads Privacy and Safety területért felelős alelnöke mai blogbejegyzésében bemutatja a felhasználók, a tartalomszolgáltatók és a hirdetők védelmében 2019-ben hozott intézkedéseiket, valamint azok eredményeit.

Az emberek megbíznak a Google-ben amikor információk kereséséről van szó, a Google pedig elkötelezett annak garantálása iránt, hogy a felhasználók megbízhassanak a platformon megjelenő hirdetésekben is. Ez az elkötelezettség különösen fontos akkor, amikor bizonytalan időket élünk, például az elmúlt néhány hónapban, amikor a világ szembesült a COVID-19 járvánnyal.

Reagálás a COVID-19-re

A COVID-19 kitörésének kezdete óta a Google szorosan figyelemmel kíséri a hirdetők viselkedését, hogy megvédje a felhasználókat a válságot előnyként kihasználni szándékozó hirdetésektől. Ezek gyakran olyan kifinomult szereplőktől származnak, akik fejlett módszerekkel próbálják megkerülni a Google ellenőrző rendszereit. A járványhelyzet fejlődésével például meredek emelkedés volt észlelhető a keresett termékek, például arcmaszkok csaló hirdetéseiben. Ezek a hirdetések olyan termékeket reklámoztak, amelyek jelentősen meghaladták a termék piaci árát, valótlanságokat állítottak a termék minőségét illetően, hogy rávegyék az embereket a vásárlásra, vagy olyan kereskedőktől származtak, akik aztán nem teljesítették a megrendeléseket.

A Google vállalaton belül működik egy dedikált COVID-19 munkacsoport. Az éjjel-nappal működő csoport új észlelési technológiát épített ki és fejlesztette a meglévő végrehajtási rendszereket a rossz szereplők kiszűrésére. Ezek az összehangolt erőfeszítések működnek. A Google több tízmillió koronavírussal kapcsolatos hirdetést blokkolt és távolított el az elmúlt néhány hónapban az irányelv megsértése miatt, ideértve az ármeghatározást, az egészségügyi eszközök ellátásban jelentkező globális hiány kihasználását, a gyógymódokkal kapcsolatos félrevezető állításokat és a törvénytelen munkanélküli-juttatások ígéretét.

Ezzel egyidejűleg a koronavírus fontos és tartós témává vált a mindennapi kommunikáció során, ezért a Google azon dolgozik, hogy lehetővé tegye az iparági hirdetők számára, hogy megosszák a releváns frissítéseket közönségükkel. Az elmúlt néhány hétben például a Google kifejezetten segítette a nem kormányzati szervezeteket, a kormányokat, a kórházakat és az egészségügyi szolgáltatókat a közérdekű információk közlésében. A Google továbbra is mérlegelő megközelítést alkalmaz a végrehajtások során, annak biztosítása érdekében, hogy védje a felhasználókat, miközben prioritásként kezeli a megbízható hirdetőktől származó kiemelten fontos információkat.

Az ökoszisztéma integritásának megőrzése

A hirdetések integritásának megőrzése platformjainkon, ahogy azt a COVID-19 járvány idején is tesszük, a Google mindennapos munkájának folytatása, melynek során minimalizálni igyekszik az irányelveit sértő tartalmakat és rosszindulatú szereplőket.

A Google 2019-ben 2,7 milliárd rossz hirdetést blokkolt és távolított el – ez több mint 5000 rossz hirdetés percenként. Közel egymillió hirdetői fiókot függesztett fel az irányelvek megsértése miatt. A kiadók tekintetében több mint 1,2 millió fiók került megszüntetésre, és több mint 21 millió kiadói hálózatba tartozó weboldalról kerültek eltávolításra hirdetések.

Az adathalász és a “trick-to-click” hirdetések elleni fellépés javítása

A Google külön figyelmet fordít az olyan hirdetési kategóriákra, amelyek esetén gyakoribbak a visszaélések. Az egyik ilyen terület az adathalászat, amellyel a felhasználók adatait próbálják kicsalni megtévesztő szereplők hamis információkkal. A visszaélések másik tipikus esete a “trick-to-click” hirdetések, amelyek célja, hogy feltűnő hivatkozásokkal – gyakran rendszerértesítésnek álcázva – interakcióra, kattintásra bírja a felhasználókat.

2019-ben a Google belső csapatot állított fel az ilyen típusú csalások mintáinak és jeleinek vizsgálatára, hogy gyorsabban tudja azonosítani és eltávolítani ezeket a hirdetéseket. Ennek eredményeként mindkét kategóriában megjelenő rossz hirdetések közel 50%-kal csökkentek az előző évhez képest. 2019-ben összesen több mint 35 millió adathalász hirdetés és 19 millió “trick-to-click” hirdetés került blokkolásra.

Az irányelvek és technológiák valós idejű formálása

Bizonyos iparágakra különösen jellemző a rosszindulatú magatartás jelenléte, ilyenek például a pénzügyi szolgáltatások, ahol a személyi hitelek feltételeiről szóló félrevezető hirdetések száma növekedett meg. Ennek leküzdése érdekében a Google úgy bővítette irányelveit, hogy csak akkor engedélyezze a kölcsönökkel kapcsolatos hirdetések megjelenését, ha a hirdető világosan megjelöli az összes díjat, kockázatot és előnyt webhelyén vagy alkalmazásában. Ilyen módon 2019-ben 9,6 millió ilyen típusú rossz hirdetés került eltávolításra, ami megkétszerezte 2018-as számot.

Előretekintés

A Google egyik legfontosabb prioritása a digitális hirdetési ökoszisztéma iránti bizalom fenntartása. És mivel az egészségügyi megfontolások most mindenki számára prioritást élveznek, a felhasználók védelme fontosabb, mint valaha. Biztosra vehető, hogy a visszaélési módszerek tovább fejlődnek és új társadalmi problémá jelennek majd meg. A Google továbbra is gondoskodni fog arról, hogy megvédje felhasználóit, hirdetőit és kiadóit a rossz szereplőktől a hirdetési platformokon.

Az alábbiakban a blogbejegyzés teljes írás egésze angol nyelven itt érhető el.

Marketing

Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa 2021-ben

Immár hetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot, amelynek díjátadójára 2021. szeptember 16-án, a Marketing Summit Hungary konferencián – a marketing szakma csúcstalálkozóján – került sor.

Közzétéve:

Magyar Marketing Szövetség

Ebben az évben 149 nevezés érkezett 25 várostól, köztük elsőként határon túlról is, a szerbiai Magyarkanizsáról. A pályázó szervezetek 5 kategóriában nevezhettek. Idén is a rendezvény, esemény kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 49.

Az ismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének, elnyerte a Városmarketing Gyémánt Díj gyémánt elismerését. Idén 101 „gyémánt-oklevelet” adtak át.

Az idei év fődíjasa Nyíregyháza városa lett, így viselheti a Marketing Fővárosa 2021 kitüntető címet. A város 20 elismerésben részesült, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt díjat nyert el.

A díjakat Prof. Dr. Piskóti István, a program vezetője, a zsűri elnöke és Dr. Papp-Váry Árpád, az MMSZ alelnöke adta át Zagyva Gyulának, a Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának.

Városmarketing nagykövete különdíjat Budapest II. kerülete kapta a nagyszámú pályázataiért, amellyel bizonyította, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben. A Marketingaktív Megye díj Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét illeti. A megye 26 marketing gyémántdíjat nyerte el

– Nyíregyháza és Vásárosnamény városa által.

A Kisvárosi első elnevezésű díjat Vásárosnamény városa tudhatja magáénak, hiszen a díj legaktívabb nevezőjének bizonyult kisváros kategóriában, ezzel is mutatva elkötelezettségét a városok és a városmarketing irányába.

A díj megalapítása óta bevezetésre került a Gyémánt Ranglista, hiszen nem elegendő egy adott évben jó marketingtevékenységet folytatni. A gyémánt ranglista mutatja, hogy a települések összesen hány gyémántot szereztek 2015 és 2021 között. A ranglistán az 5. helyen áll Vásárosnamény 31 gyémánttal, őt követi 4. helyen Siófok 33 gyémánttal, a 3. helyen Győr áll 37 gyémánttal, a dobogó 2. fokán Nyíregyháza áll 44 gyémánttal. A ranglistát 2021-ben Miskolc városa vezeti 48 gyémánttal.

A városok mindennapjait is átíró COVID 19 járványra választ adó marketing aktivitásokat idén „covid-marketing különdíjjal” jutalmaztuk. Hat különdíj került kiosztásra a szakmai zsűri döntése alapján: Budapest II. kerület, Miskolc, Gödöllő, Siófok, Budapest VI. kerület valamint Pécs városok marketing megoldásai részesültek külön elismerésben.

Tovább olvasom

Marketing

Zöldebb felfogás, empatikusabb légkör: a pandémia lehetőségei

A környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból.

Közzétéve:

A Marketing Summit Hungary új, videós felületén, a Lounge Group közreműködésében létrejött Summit Play-en a gazdaság különböző szektorainak legfontosabb szakértői tekintik át az elmúlt időszak tanulságait és a jövő lehetőségeit.

A csak ezen a platformon szeptember 29-től látható, hét exkluzív, zártkörű kerekasztal-beszélgetéseken terítékre kerülnek az FMCG-, a kereskedelmi szektor, a gyógyszer- és egészségipar, a pénzügyi, a közlekedési szektor kihívásai és lehetőségei, de az innováció és a marketing szerepének felértékelődéséről is elsőkézből informálódhatnak az érdeklődők.

A gyorsan mozgó óriások

Szektortól függetlenül a legnagyobb vállalatokat hosszúra nyúló döntéshozási folyamataik miatt sokan egy lassan mozgó óriásnak képzelik el, azonban mostanra kijelenthetjük, hogy ez az analógia tévesnek bizonyult. A marketingszakemberek rámutattak, hogy a járványhelyzetből eredő kihívásokra rendkívül gyorsan és rugalmasan kellett reagálniuk. A lendületes döntéshozás eleinte a túlélést szolgálta, de később a szakemberek ezt a képességet bizonyos értelemben már versenyelőnnyé is tudták kovácsolni.
Környezettudatosabbak lettünk

Arra a kérdésre, miszerint a pandémia alakította-e az emberek energiafogyasztási szokásait Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója meglepő választ adott: szerinte a járványhelyzet az emberekben összekapcsolódott a bolygó és az emberiség jövőjével, ami egy komoly attitűdváltást eredményezett. A kommunikációs igazgató szerint ennek köszönhetően erősödött a környezettudatosság és a fenntarthatóság az emberek fejében, ami kiemelten pozitív hozadéka a COVID-válságnak. Nem csak az energia, de a bankszektor képviselője számára is a klímavédelem növekvő szerepe volt az egyik fő tanulság, amely az iparágban az eddig még kevésbé láttatott zöld bankolás jelenségében képeződött le, sőt időközben a logisztikai üzletág alappillére és fő mozgatórugója is a fenntarthatóság lett.

A személyes kapcsolatok felértékelődtek

A kerekasztal- beszélgetés szereplői az előzetes interjúk során kiemelten fontosra értékelték azokat az alapvető emberi értékeket, amelyek kritikusnak bizonyultak az elmúlt időszakban: nagyfokú bizalomra, empátiára és odafigyelésre volt szükség a dolgozói közösség minden szintjén. A munkatársak az otthoni munkavégzés ellenére is magas szintű szakmaiságot képviseltek a munkájuk során, azonban emberileg a legtöbb kolléga kifejezetten nehezen élte meg, hogy szinte egyik napról a másikra drasztikusan csökkentek a személyes interakciók és mindez nagyban kihatott a csapatkohézióra.

A tematikus kerekasztalok egy-egy megszólalójával az interjúk már megtekinthetőek a Marketing Summit Play Magazin rovatában és mind a hét beszélgetés teljes terjedelmében elérhető lesz a felületen szeptember második felében.

Tovább olvasom

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom