Kövess minket!

Marketing

A Bajnokok Ligája döntőjén zárul a Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogram

A Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogram az idei évben is lehetőséget biztosít gyermekeknek, fiataloknak, edzőknek és újságíróknak a világ minden tájáról, hogy együtt sportoljanak és tanuljanak.

Az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos partnere, a Gazprom hetedik alkalommal indítja útjára a projektet, amelynek záróeseményét 2019. május 28.- június 2. között rendezik meg Madridban. A program – amelynek célja, hogy segítse a gyermek- és ifjúsági sportmozgalmak fejlődését és támogassa az egészséges, aktív életmódot – résztvevői élőben, a helyszínen tekinthetik meg a 2019-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét június 1-jén, a Wanda Metropolitano stadionban – áll közleményben.

A program keretében számos eseménnyel készülnek a szervezők a világ minden táján, április 25-én a Nemzetközi Futball és Barátság Napján pedig az is kiderül, hogy mely országok képviselői vesznek majd részt a madridi versenyben. A résztvevők a program hivatalos szimbólumát, a kilenc alapvető emberi értéket (barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület) képviselő kék-zöld barátság karkötőt viselik, amelynek kék szála a békés égboltot, zöld szála pedig az alatta elterülő focipályát jelképezi.

„Életem egyik legnagyobb élménye volt részt venni a Foci a Barátságért programban! Nagyon jó érzés volt olyan különböző nemzetiségű gyerekekkel együtt játszani, akik hozzám hasonlóan szeretik a focit és a sportot. Közülük hárommal a mai napig tartom a kapcsolatot. Ők a Bahama-szigetekről, Suriname-ból és Feröer szigetekről jöttek” – mondta Lobmayer Bendegúz, a SZE-FI LSE 13 éves labdarúgója, a Foci a Barátságért hatodik évadjának egyik magyar résztvevője.

„Az alapvető emberi értékek közvetítése mellett a Gazprom Foci a Barátságért programja egymás tiszteletére és a sport szeretetére ösztönzi a fiatalokat. A program keretein belül világszerte fiatal lányok és fiúk közösen járulhatnak hozzá a tömegsport kultúra fejlődéséhez” – mondta Miquel Puig, a Barcelona Labdarúgó Akadémia tulajdonosa és vezérigazgatója.

A Foci a Barátságért Nemzetközi Ifjúsági Fórum mellett a program másik központi eseménye a Foci a Barátságért Világbajnokság döntője lesz, amelyet Madrid főterén rendeznek meg.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom