Kövess minket!

Marketing

Zöldárammal az EFOTT fény- és hangtechnikájáért

Az idei EFOTT-on nem mindennapi aktivitással hívják fel a figyelmet az energiatakarékosságra és a környezettudatosságra. Az eseményre látogató fiatalokra és a fellépő vendégekre is számítanak a szervezők, ugyanis, ha nem tekernek elég sokan és elég intenzitással, akár veszélybe kerülhetnek aznapi produkciók.

Öt, első ránézésre hagyományos, ám az EFOTT idejére áramfejlesztővé épített kerékpár várja a fiatalokat. A Rauch aREnára naponta nagyságrendileg hatórányi programmal készültek, ehhez a kellő mennyiségű energiát 24 óra megállás nélküli tekeréssel lehet szolgáltatni.

„Bízunk benne, hogy a fiatalok lelkesedése nem hagy alább, és folyamatos lesz a kerékpárok kihasználtsága” – mondta Polyák Anett, a RAUCH marketing menedzsere. -Természetesen készülünk biztonsági tartalékkal, s a közös áramforrásokról kaphatunk rásegítést, ha szükséges. Az ugyanis nem fordulhat elő, hogy lemerüljenek a telepek, mert az kockáztathatja az aznapi program sikerét.”

Egy lakás éves felhasználása 3354 kwh, így az egy főre jutó éves villamos energia-felhasználás 1118 kwh. Egy ember egy biciklin egy óra alatt 200 W-ot termel, ami 0,2 kwh-nak felel meg. Így a Rauch aRénánál felállított öt kerékpár folyamatos tekerésével a fesztiválozók egy háztartás egy teljes havi energiaszükségletét tudják előállítani.

Az EFOTT ideje alatt „segédkező” fiatalok természetesen nem maradnak jutalom nélkül. A bicikliket olyan mérőműszerekkel szerelik fel, amelyek mind az egyéni, mind az összteljesítményt tudják rögzíteni, így a fesztivál végén bajnokot is hirdetnek a serényen tekerő, környezettudatos diákok között. A Rauch Bajnokságban abszolút győztest hirdetnek majd egyéni és csapat kategóriában is.

A Rauch aRéna energiaszintjét a kivetítőkön követheti a fesztiválozó közönség, így ha azt látják, hogy alacsonyan áll a telítettség jelző ikon, nem kell mást tenniük, mint nyeregbe pattanni, és tekerni, tekerni.

A Grey/G2 Ügynökséggel együttműködve a Just Creative végzi a Rauch EFOTT-ra tervezett aktivitásának kommunikációját.

A Just Creative állt három éven keresztül a Kékszalag Nagydíjak hátterében, és tavaly a Balatonon megrendezett F18 Katamarán Világbajnokság PR-feladatainak ellátásáért is felelt. Megbízóik között szerepel a Parlament díszkivilágítását is megalkotó Lisys Fényrendszer Zrt., a Marie Claire Fashion Days programsorozat, a balatonfüredi SunCity, a Tánciskolák Éjszakája, a Magyar Táncsport Szakszövetség, Szentes Város Önkormányzata. Teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtanak továbbá az Infiniti, japán prémium autómárka, a rally világbajnokságon eredményesen szereplő Turán Motorsport, Keleti Andrea, valamint a Fájdalom Ambulanciát vezető dr. Magyar Mátyás számára.

 

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom