Kövess minket!

Marketing

Végre megszólalt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal vezetője

Három ügynökséget fognak megbízni, ezek árversenyt fognak folytatni. Összességében 10-15 milliárd forintos megtakarítást vár Nobilis Márton, derül ki a Portfolio.hu-nak adott interjúból.

Interjút készített Nobilis Mártonnal a Portfolio.hu. Röviden a következők derültek ki belőle:

 • Olcsóbb, hatékonyabb kommunikációs közbeszerzéseket akar az állam, eddig 40 milliárdot költöttek, most 25 milliárdos keretösszegről írnak ki közbeszerzést. A nagy pooltól azt is várják, hogy az érintett állami hirdetők közül a kisebbek számára is elérhetővé váljanak a nagyobb kedvezmények.
 • A keretmegállapodásnak három ügynökségi nyertes elesz, ezek a keret minden egyes lehívásakor versenyezni fognak, és a legolcsóbb lesz a befutó. Szakmai szempontokat csak a kiválasztáskor mérlegelnek, utána már csak az ár dönt. Amikor ennek a rendszernek a lehetséges hátulütőire rákérdezett a Portfolio.hu (“Éppen ebből adódik a kérdés, hogy hogyan tudja kezelni a rendszer azt a sokszínűséget, hogy például a Szerencsejáték Zrt.-nek, a Honvédelmi Minisztériumnak és a Művészetek Palotájának egymástól teljesen eltérő igényei vannak?”), ezt a választ kapták:

Nem nehéz felfedezni, hogy az eddigi rendszerben kinek és mi volt az érdeke? Mostantól azonban – miután közpénzről van szó – nem az egyéni szempont, hanem a szakmai és a hatékonysági számít. A legnagyobb tiszteletem mellett ugyan, de aki az állam, vagyis a köz pénzén él, annak a legtisztább és a legvilágosabb szabályokhoz kell alkalmazkodnia. Ha a saját pénzét költi, lehetnek más szempontok, de ha az adófizetőkét, akkor nem. Amúgy a rendszer képes lesz kezelni a sokszínűséget, de itt minden hirdetés a közönséget kell szolgálja.

 • Augusztusban várható eredményhirdetés, onnantól minden az NKH-n fut keresztül. Ez alól kivétel az MNB, illetve az Országgyűlés felügyelete alá tartozó olyan szervezetek, mint pl. az NMHH vagy az MTVA.
 • Ha az NKH felügyelete alá tartozó valamely szervezet hirdetni akar, egy online felületen tudja az igényét benyújtani, és a kiválasztott három ügynökség tud erre ajánlatot tenni.
 • A Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz nem jön át azon szervezetek hirdetési büdzséje, amellyel gazdálkodnak, azaz a hivatal mindössze a lebonyolításért felel, a kommunikációstratégiai döntésekért nem.
 • Az ügynökségi bónusz eltörlése lekerült a napirendről. Egy kérdésbe és válaszba zanzásítva mutatjuk, miért:

P.: Az ügynökségek mennyit tudnak, fognak keresni?

N. M.: Nálunk semmit. Ön is tudja, hogy a hirdetési piacon a felületgazdáknál lehet pénzt keresni. Ott meg majd megalkusznak.

Érdemes a teljes cikket elolvasni.

  Marketing

  Az Országos Mentőszolgálat nyerte a Highlights of Hungary fődíját

  A járványhelyzetben is helyt álló szervezet a közönség szavazatai alapján kapta meg a kétmillió forinttal járó elismerést.

  Közzétéve:

  MTI / Szigetváry Zsolt

  Az 55 jelöltre összesen 68 ezer szavazat érkezett, és tíz történet kapott elismerést: az Országos Mentőszolgálat, a Nemakarokbeleszolni, a Tanulom Magam, az Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalom, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Segítség.ma, a Pizza Manufaktura, a VATES, a Réel Chocolate és a Vas Megyei Szakosított Otthon – közölték a szervezők az MTI-vel

  A nagykövetek is választhattak egy történetet, amelyet közösen jutalmaztak 2 millió forinttal. A választásuk az apró Baranya megyei zsákfalut, Szalatnakot felvirágoztató független polgármesterre, Gulácsi Erikára esett.

  A fődíjak mellett többen különdíjjal térhettek haza. A Forbes különdíját az Eperfa kapta, a KPMG Fenntarthatósági különdíját a Felelős Gasztrohős. A Glamour a Hosszúlépés-Wonder Woman Budapest projektet díjazta a Glamour&Good különdíjjal, míg a Munch.hu a családokért felelős tárca nélküli miniszter helyettes államtitkárságától megkapta a Családbarát különdíjat.

  Tovább olvasom

  Marketing

  Meredeken nőhet az online divatüzletek forgalma

  Magyarországon az online divatüzletek 2020-as, 240 milliárd forintos forgalma 21 százalékkal 290 milliárd forintra nőhet az idén, részesedésük a divatpiacon a 2020-as 17,5 százalékról 20 százalékra emelkedhet 2023-ra – áll a Glami, a több mint 250 meghatározó európai divatwebáruház kínálatát egy online platformon összesítő keresőoldal internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló kutatásában.

  Közzétéve:

  A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

  Románia, Szlovákia, Csehország, Görögország és Magyarország divatkereskedelemi piacának elemzése szerint gyökeres átalakulás várható a divatkereskedelemben, a gyors piaci változások a márkákat és a kiskereskedőket egyaránt érintik.

  Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint az online kereskedők helyzeti előnye megkérdőjelezhetetlen, a kereskedelmi láncok több ezer offline üzletet zártak be, és jelentős összegeket fektetnek e-kereskedelembe – írták.

  A jelentés szerint a régió az egyik leggyorsabban növekvő piac Európában: a vizsgált országokban a divatcikkek forgalma 2020-ban elérte a 4 milliárd eurót, ennek negyedét az online értékesítés adta, amely régiós szinten 20 százalékkal bővül az idén.

  A magyar piacon a divatcikkek online e-kereskedelme 40 százalékkal nőtt 2020-ban, szemben a várt 14 százalékkal. A koronavírus-járvány azonban az egész divatpiacra negatívan hatott, értéke 11 százalékkal esett vissza Magyarországon.

  A koronavírus-járvány első hullámában az online vásárlások mintegy 25 százalékát tették ki az első online vásárlók tették ki Romániában és Szlovákiában, míg Magyarországon 13 százalék volt ez az arány.

  Az új vásárlási minták a tanulmány szerint tartóssá válnak a jövőben, a felmérésében résztvevők 41 százaléka nyilatkozta, hogy a pandémiát követően is elsősorban az interneten fog divatcikket vásárolni.

  A felmérés szerint a régióban működő e-kereskedelemi vállalkozások vezetőinek csaknem fele a közösségi média elsődleges értékesítési csatornává válását nevezte meg a divat e-kereskedelem jövőjét leginkább meghatározó tényezőként.

  A kutatás szerint 2021 a mesterséges intelligenciát (MI) használó technológiák elterjedésének az éve lesz. Az e-üzletek egyre nagyobb arányban hajlandóak ebbe fektetni. Míg korábban csak az elektronikus kereskedelem óriásai használták a gépi tanulás algoritmusait az értékesítési trendek megismerésére, mára már a kisebb webshopok is.

  Kitértek arra is, hogy a járványhelyzet hatására tavaly a kesztyűk és sálak értékesítése kiugróan nőtt, 151 illetve 215 százalékkal, köntösökből 144 százalékkal, hálóruhákból pedig 106 százalékkal többet adtak el tavaly a magyar piacon.

  Eközben a fürdőruhák iránti kereslet 31 százalékkal esett vissza, és 25 százalékkal kevesebb körömcipőt értékesítettek, de jelentősen visszaesett az alkalmi ruhák iránti kereslet is.

  Tovább olvasom

  Marketing

  Koronavírus – Applikáció jelezheti a kockázatot

  A Franciaország által tervezett, koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos egészségügyi igazolványban a tulajdonos negatív PCR-tesztjei is fel lesznek tüntetve – jelezte vasárnap Clément Beaune Európa-ügyi államtitkár.

  Közzétéve:

  A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

  “Az oltás nem lehet a tevékenységek újrakezdésének egyetlen varázsszava, különben egy nagyon igazságtalan, kétsebességes társadalmat hozunk létre” – fogalmazott a francia kormánytag a francia köztévé és -rádió közös műsorában. “Különböző megoldások kellenek, szélesíteni kell az eszközeinket” – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a koronavírus-elleni oltás egyelőre csak a veszélyeztetetteknek áll rendelkezésére, és a fiatalabb korosztály nyár előtt nem férhet hozzá.

  Negatív PCR-teszttel jelenleg repülőre lehet szállni és bárhova el lehet utazni Európában, mert akinek negatív a PCR-tesztje, nem jelent kockázatot” – hangsúlyozta az államtitkár.

  A francia kormány egy egészségügyi igazolvány bevezetésén gondolkodik a járványügyi korlátozások feloldásához, s azon belül is a járvány miatt bezárt éttermek és kulturális intézmények megnyitásához. Az igazolás ugyanakkor nem oltási igazolvány lenne.

  “Lehet, hogy lesz majd egy applikáció, vagy be lehet mutatni az oltási igazolványt arról, hogy védett valaki, vagy egy PCR-tesztet vagy egy megbízható gyorstesztet, ami szintén azt jelenti, hogy valaki nem jelent kockázatot” – mondta.

  Clément Beaune arra is felhívta a figyelmet, hogy attól, mert valakit beoltottak és védett, még nem biztos, hogy a vírust nem adja tovább.

  Az uniós állam- és kormányfők az oltási igazolványokról még további egyeztetéseket tartanak szükségesnek.

  Tovább olvasom