Kövess minket!

Marketing

Tizenkét pillér, egy ügy

TEDxLibertyBridgeWomen néven izgalmas előadásokkal, inspiráló történetekkel kerül megrendezésre a konferencia.

A New Orleansban és a világ több mint kilencven pontján egyidejűleg zajló TEDxWomen konferencia célja, hogy közös fórumot teremtsen az úttörő gondolkodású nőknek, megosztva az arra érdemes gondolatokat, ötleteket. A kifejezetten nőkről, de nem csak nőknek szóló rendezvény témája az egész világon ugyanaz: „Bridges”, vagyis “Hidak”.

Fotó: TEDxWomen

Az esemény lehetőséget teremt ugyanis arra, hogy valódi platformot, hidat képezzen női közösségek között, hogy valós és érdemi, izgalmas beszélgetések induljanak a női erőről, hazai ismert és elismert előadókkal teljessé téve a rendezvényt.

Küldetésünk, hogy a TED szellemiségének megfelelően, a TEDxLibertyBridgeWomen esemény megvalósításával olyan mozgalmat erősítsünk és segítsünk, ahol a különböző for profit, non profit és mindennemű női szervezetek és szigetszerűen aktív mozgalmak összetalálkoznak, egymást erősítve támogatják mindazon nőket Magyarországon, akik 21. századi, európai szellemiségben gondolkodnak és élnek. Így jelen lesznek a különböző szervezeteken, üzleti világ képviselőin túl a művészet, tudomány területéről is előadók

– erősítették meg a rendezvény küldetését az ötletgazda alapítók, Bite Barbara és Szabados Andrea.

A rendezvény célja, hogy a gondolatébresztő előadások változást generáló közeget hozzanak létre, a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével. Ennek szellemében a TEDxLibertyBridgeWomen kurátorai – a TED missziójának megfelelően – megkeresték és színpadra hívták azokat az embereket, akik valamilyen területen nagyot alkottak, és olyan gondolataik vannak, amelyeket érdemes megosztani a világgal. A tíz kiválasztott előadó egyedi, izgalmas, olykor provokatív történetét meséli majd el.

Fotó: TEDxWomen

A TEDxLibertyBridgeWomen színpadára lép:

Pásztor Anna – énekes

Marozsán Erika – színész

Horváth Dorka – a BOOKR Kids alapítója

Dr. Kóspál Ágnes – csillagász

Ámon Ada – közgazdász, a Third Generation Environmentalism vezető munkatársa

Békés Emőke – családsegítő dúla

Füzesséry Anikó – tanár

Hitka Viktória – képzőművész

Szalai Dóri – a Chez Dodo tulajdonosa

Bóta Katalin – újító, felsővezető, sportoló, segítő

Csángó Dániel – Mozduljunk ki – Let’s Go Out mozgalom társalapítója

Soós Andrea – fotóművész

A beszédeket 100 fős hallgatóság előtt adják elő, szélesebb közönség számára a rendezvény után lesznek elérhetők az előadások a www.tedxlibertybridgewomen.com oldalon. A konferencián élő közvetítés lesz a TEDWomen globális eseményről, New Orleans-ból angol nyelven, szinkrontolmácsolással.

Az ügy mellé álltak és a rendezvény partnereiként jelennek meg olyan hazai és multinacionális vállalatok, melyek társadalmi felelősséget vállalnak a sokszínűség és a nők esélyegyenlősége iránt. A hazai TEDxWomen eseményen együtt gondolkodó résztvevők olyan globális közösség részesei lehetnek, melynek tagjai elkötelezettek a pozitív változás iránt: innovatív gondolkodók, akik katalizálják az elképzeléseket a cselekvés irányába.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom