Kövess minket!

Marketing

Szuper nyereményszorzókkal készül a Tippmixpro a Bajnokok Ligájára

A 2013 óta futó sportfogadási portál, a Tippmixpro, melyen a tagok több mint 5000 élő eseményre fogadhatnak a nap 24 órájában, a Bajnokok Ligájára készülve szuper oddsokkal várja a játékosokat. (x)

A Tippmixpro egy rendkívül összetett üzleti és informatikai fejlesztési folyamat eredményeként jött létre és indult el 2013. május 21-én. Ugyan a Szerencsejáték Zrt.-nél korábban is volt lehetőség interneten fogadni, mégis a Tippmixpro elindulása mérföldkőnek tekinthető, hiszen az oldallal létrejött hazánk egyetlen legális sportfogadási portálja.

A nemzeti lottótársaság szervezetén belül a sportfogadások folyamatos szervezését, a pénzügyi és fogadási kockázatkezelést és a tartalommenedzsmentet az Odds Központ látja el. Ez a szervezeti egység a felelős a Tippmix és a Tippmixpro ajánlatok folyamatos fejlesztéséért úgy, mint az új fogadási lehetőségek és módok, valamint a játszási lehetőségek felkutatásáért és megvalósításáért.

A globális szereplők alig találkoznak szabályozói korlátokkal, jelentős adóelőnyük van, óriási a szolgáltatási területük, és fejlesztési lehetőségeik is nagyobbak. A felzárkózás kizárólag úgy érhető el, ha a játékosélményt minél magasabb szintre emeljük, a nyereményszorzókat közelítjük, és figyelembe vesszük a folyamatosan változó igényeket. Ilyen például, hogy a Tippmixpro mobilra optimalizált felület legyen, illetve az élő kínálatot is növeljük. Ehhez rengeteg fejlesztésre van szükség, amely irányba komoly lépéseket tett a nemzeti lottótársaság.

A Tippmixpro egyre magasabb árbevételi számai mellett ugyanis a fogadási kínálat is folyamatosan növekedett, így nyújtva még komplexebb szolgáltatást a sportfogadóknak. Csak a tavalyi évben például 5 új sportágra, és 60, korábban a Tippmixpro kínálatában még nem szereplő bajnokságra is lehet már fogadást kötni, de az egyes mérkőzésekhez kapcsolódó lehetőségek is tovább bővültek: a top bajnokságoknál például mérkőzésenként 100-nál is több fogadási sorból választhatnak a játékosok.

2020-ban pedig tovább folytatódik a bővülés, hiszen várhatóan számos új fogadási piac fejlesztése zajlik le, és a megjátszható sportágak is növekedni fognak. Emellett a jelenlegi havi 5000 élő esemény száma tovább növekszik majd. Ennek oka, hogy megváltoztaka fogadói igények, és szükség van arra, hogy a nap 24 órájában folyamatosan elérhető legyen élőben fogadható mérkőzés.

A pénzügyi adatok alapján elmondható, hogy a tippmixpro.hu működése óta minden évben túlteljesíti a korábbi év adatait. Az alábbi számok alapján az látszik, hogy az első teljes évhez (2014) viszonyítva, 2019-re több mint 400 százalékos növekedést ért el az online sportfogadási termék.

A sportfogadás növekedésének dinamizmusa nemcsak az árbevételi adatokon, hanem a regisztrált játékosok számán is jól látható. 2013-ről 2019-re több mint 250 százalékkal (41 ezerről 104 ezerre) nőtt a fogadók száma. A legfrissebb adatok alapján elmondható, hogy több mint 100 ezer ember rendelkezik regisztrációval a tippmixpro.hu felületén. A nemek közötti elosztás is érdekes képet mutat, hiszen 86,7 százalékuk férfi, 13,3 százalékuk pedig női felhasználó. A játékosok több mint 84 százaléka a 20-49 éves korosztályból kerül ki.

A sportfogadások szempontjából jelenleg a futball a meghatározó. A fogadók körében különösen népszerűek voltak a Bajnokok Ligája és az EB-selejtező mérkőzések, amelyet a tavalyi esztendő adatai is alátámasztanak. 2019-ben – egységnyi fogadás alapján – a három legnépszerűbb Tippmixprón fogadott esemény minden esetben a legrangosabb európai kupasorozathoz kapcsolódott: Paris SG – Real Madrid (BL) – 142 938 darab; Atletico Madrid – Juventus (BL) – 139 448 darab; Ajax – Valencia(BL) -129 441 darab. E mellett a Szerencsejáték Zrt. árbevételi oldalán a magyar labdarúgó válogatott EB-selejtezős mérkőzései rendre kimagasló helyen szerepelnek.

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a nemzeti lottótársaság éppen a Bajnokok Ligája kiesés szakaszának indulására időzítette Tippmixpro kampányát. Az akciórészeként a legnépszerűbb piacokon szuper oddsok várják a játékosokat, így a Tippmixprón is elérhetőek azok a nyereményszorzók, amelyeket az illegálisan működő, külföldi versenytársak kínálnak.

Mindemellett az újonnan regisztrált játékosok akár 5 000 forintos üdvözlő bónuszban is részesülhetnek, amennyiben ehhez teljesítik a szükséges feltételeket. A cél, hogy a külföldi, hazánkban illegálisan működő oldalakon kínált nyereményszorzókhoz hasonló oddsokat kínálja a társaság.

A 2020-as esztendő második fele a sportvilág szempontjából kiemelkedően aktív, elég csak a labdarúgó EB-re vagy az olimpiára gondolni. Éppen ezért a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású kampánnyal is készül a 2020-as Európa-bajnokságra is.

Marketing

Ők kapják a Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat

A magyar filmgyártást évtizedekig meghatározó operatőröket elismerő Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat kap Szilágyi Virgil, Lukács Lóránt, Kovács Gyula és Rák József – közölték a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny szervezői az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szilágyi Virgil többek között az Átok és szerelem (1986) és az Isten malmai (1976) című alkotások fényképezésével a magyar tévéfilmek egyik legmeghatározóbb operatőrévé vált. Lukács Lóránt az Abigél (1978) és a Kisváros (1993) című sorozatokban nyújtott operatőri munkásságával írta bele magát a magyar mozgóképművészet történelmébe. Kovács Gyula kameraman olyan filmekben dolgozott, mint például Makk Károly Szerelem (1971) vagy éppen Szabó István Oscar-díjas Mephisto (1981) című alkotásai.

Rák József kiemelkedő munkái mellett – például A gímszarvas (1971) vagy a Visszafelé (1983) című alkotások -, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nyújtott nagy értékű, lassan négy évtizedes munkájáért kap életműdíjat.

A Bojkovszky Béla-díjat idén Stecz István műteremmester, fővilágosító kapja, aki harminc éven át dolgozott a Színház- és Filmművészeti Főiskola, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Média Intézetének műtermében, ahol kezei alatt számtalan diák vált a szakma mesterévé.

Az idei versenyre március 5-ig hat kategóriában – diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, tévéfilm és játékfilm – nevezhetnek a 2020-as magyar filmek alkotói és gyártói. A diákfilm kategória versenyzőinek ismét esélyük van elnyerni a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagját.

A 2021-es Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny zsűritagjai Bordás Róbert, Tóth Zsolt H.S.C. és Vajda Péter H.S.C. operatőrök – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Új digitális piac köti össze a magyar termelőket a vásárlókkal

Egyelőre tesztüzemben működik a kozertplusz.hu felülete, de nyár végére szeretnék az egész országot lefedni a házhoz szállítással.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg.

A koronavírus-járvány idején egyértelművé vált az élelmiszerlogisztikai hálózat sérülékenysége és kiszolgáltatottsága, előtérbe kerültek az online élelmiszerkereskedelmi megoldások,

melyek a fogyasztók számára számos új lehetőséget kínáltak, de jelentős kockázatokra is ráirányították a figyelmet.

Magyarország legújabb online termelői piacát éppen azért álmodták meg, mert kézzel foghatóvá vált, hogy elengedhetetlen egy alternatív élelmiszerlogisztikai hálózat kialakítása, amely vészhelyzetben is képes – akár országos szinten – biztosítani a lakosság minőségi magyar termékekkel történő ellátását.

A kozertplusz.hu úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, valamint más felhasználókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését, és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan érvényesülését.

A termelő és a vásárló igényeit is kielégítik

Tordai Péter üzletfejlesztési vezető a rövid ellátási láncok szerepét emelte ki, hiszen az ezen keresztül végbemenő értékesítés a legalkalmasabb módja annak, hogy a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.

A hivatalos tesztüzemmód március elsején indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. Az online üzletkötési platform mind a termelőknek, mind a vásárlóknak hatalmas előnyökkel szolgál.

„Mi megoldjuk a termelő helyett a digitalizációt, biztosítjuk a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is egy kalap alatt. Eközben a vevők akár több termelőtől is tudnak egyszerre rendelni úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, így nem kell egyszerre több logisztikai költséget kifizetniük. A jelenlegi trendekkel ellentétben törekszünk arra, hogy minél kisebb készleteket tartsunk raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsuk a vevőinkhez vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, ugyanakkor a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz” – fogalmazott a Tordai Péter.

Háztól házig szolgáltatás és átvételi pontok

A tesztüzemmódban három régióra osztották fel hazánkat: ez magában foglalja az M1-es autópálya vonalát Győrig többek között Tatával, Tatabányval, Etyekkel és Bábolnával, az M5-ös autópályát Szegedig Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal a teljesség igénye nélkül. Ezeken a területeken háztól házig vállalja a kiszállítást a kozertplusz.hu, március 31-ig ráadásul ingyenesen. Az ország többi részén átvételi pontokra van lehetőség termékeket rendelni heti rendszerességgel több, mint 500 településen, úgy mint Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen.

Tordai Péter hangsúlyozta,

nyár végére szeretnék lefedni az ország minden régióját a házhoz szállítással,

és a tesztüzem tapasztalataira építve elindítani a végleges platform működését. A tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhető lesz minden termék, ami garantálja minden áru valódiságát.

A kozertplusz.hu azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, illetve az országos logisztikai kapacitás rendelkezésre bocsátásával elősegíti a kistelepülések boltjainak áruval történő ellátását is.

Tovább olvasom

Marketing

Átadták a Marketing Diamond Awards elismeréseit

A megméretés rekordmennyiségű, összesen 94 gyémántdíjjal zárult.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik díjazott interjút ad a díjátadón, forrás: Lounge Group

A különös év igazán kreatív ötleteket kívánt meg, ami abból is jól látszik, hogy egészen újszerű projektekkel jelentkeztek a nevezők – így foglalja össze a hatodik Marketing Diamond Awards verseny eredményét a szervezők közleménye. A megméretést a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) azzal a céllal hívta életre, hogy megteremtse a kisebb cégek és alacsonyabb marketingbüdzséből gazdálkodók kommunikációs aktivitásainak legnagyobb hazai elismerését. A kiírásra 2020-ban korábban nem látott számú, 125 pályázat érkezett. A verseny történetében először az MMSZ egy ügynökségi partnerrel, a Lounge Grouppal együttműködésben díjazta a legkreatívabb kommunikációs kampányokat.

Idén „Az Év Megbízója” a Billingo Technologies Zrt., „Az Év Ügynöksége” a Kreatív Vonalak Kft., az „Az Év Marketing Nagykövete” pedig a Klausz Social Group Kft. lett, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház pedig a Lounge Group különdíjában részesült.

A négy kiemelt nyertesnek a Lounge Group különdíjakat is felajánlott, szakmai előadások közül választhattak a legjobbak. A Kreatív Vonalak Kft. és a Billingo Technologies Zrt. Szabó Zsófia – a Lounge Group kutatási divízióvezetője – által tartott Kutatási projektszemlélet képzést választotta, míg a Klausz Social Group Kft. és a Móricz Zsigmond Színház az ügynökség Head of Digital szakértője, Kelemen Zsolt Socialmedia-tartalom és hirdetésmenedzsment kurzusa mellett döntött.

A díjátadó, a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel vendégek nélkül, szigorú biztonsági intézkedéseket betartva zajlott, és a Lounge Group videós stábja gondoskodott arról, hogy megörökítse a kétnapos eseményt. A gyémántdíjasoknak Katona Norbert, a Magyar Marketing Szövetség operatív igazgatója, a fő- és különdíjasoknak pedig Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke és Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója adták át az elismeréseket.

A díjátadó megörökített pillanatai a Lounge Group weboldalán tekinthetők meg, a videókból többek között az is kiderül, hogy melyik versenyző ünnepelte „munkaszünettel” az örömhírt.

Tovább olvasom