Kövess minket!

Marketing

Prémium programozott piactér indítását tervezik a hazai kiadók

A magyar szereplők érdekeit előtérbe helyező prémium kiadói platform létrehozásán dolgozik a CEMP, a Central Médiacsoport és az Origo.

A Hungarian OmniPublisher Programmatic Exchange (HOPPex) elindításának tervét az Internet Hungary konferencián jelentette be a három hazai tartalomszolgáltató.

A három hazai médiacég felismerve, hogy a digitális médiaköltések egyre nagyobb része folyik keresztül automatizált rendszereken és ez elsősorban a nemzetközi közvetítő szereplőknek kedvez, határozott lépésre szánta el magát. A magyar programozott piactér elindítását az a tapasztalat is indokolja, hogy a programozott értékesítés komoly szakértelmet és befektetést igényel a tartalomszolgáltatóktól, a hirdetői oldalon pedig problémát jelent a nem megfelelő elérés és a programozott rendszereken keresztül vásárolható felületek egyenetlen minősége. A három médiacég ezzel a kezdeményezéssel a hazai tartalomszolgáltatói piac valamennyi szereplője számára, azonos feltételek mellett kívánja megteremteni a hatékonyabb felületértékesítés lehetőségét, ezzel elősegítve a hazai tartalomszolgáltatók versenyképességét. A HOPPex a csatlakozó tartalomszolgáltatóknak a programozott értékesítés lehetősége mellett operatív támogatást is nyújt majd, a hirdetői oldal számára pedig hatékony vásárlási lehetőséget fog biztosítani, mivel már a három portfólió látogatottságának köszönhetően is több mint 85%-os eléréssel rendelkezik a magyar internetezők körében – írja a kiadók közleménye.

„Az IAB Adex adatai szerint 2009 óta 16%-kal csökkent a magyar szereplők részesedése a display költésekből. A Hungarian OmniPublisher Programmatic Exchange elindításával nem kisebb kihívást vállalunk fel, mint hogy az összefogás erejével, fenntartható módon biztosítsuk a display hirdetési piac magyar szereplőinek versenyképességét” – mondta Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója.

„A HOPPex létrehozásával egy széles eléréssel rendelkező exchange indul el, ami tartalomszolgáltatók felületeit aggregálja, így egyszerre tud hatékonyságot és márkabiztonságot nyújtani a programozott vásárlás iránt érdeklődő prémium hirdetőknek. A piactéren belül a real-time bidding (RTB) mellett természetesen a programozott vásárlás egyéb formái is elérhetőek lesznek” – fejtette ki Ziegler Gábor, a CEMP ügyvezető igazgatója.

„Az elmúlt években Nyugat-Európában és a környező országokban is láthattunk példákat kiadói piacterek indulására. Meggyőződésünk, hogy a HOPPex elindítása jelentős pozitív változásokat fog hozni a magyar online hirdetési piac egésze számára” – foglalta össze Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

A Hungarian OmniPublisher Programmatic Exchange az esetlegesen szükséges engedélyek beszerzését követően várhatóan 2015 elején kezdi meg működését, és egy rövid tesztidőszak után a felületeiket programozottan értékesíteni kívánó magyar tartalomszolgáltatók előtt is megnyitja a csatlakozás lehetőségét.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom