Kövess minket!

Marketing

Olvadás vagy áttörés a piackutató szakmában?

Bán Csilla beszámolója a Kutatás 2014 Konferenciáról. A szakember benyomása szerint a piackutatási szakmát évek óta jellemző passzivitás helyébe kiútkeresés látszik lépni. A jövőt illetően több stratégiai irányt is felvázoltak a résztvevők.

Bán Csilla

Olvadásként, vagy a piackutató szakma közhangulatát érzékelve talán áttörésként is értékelhető a Szinapszis által támogatott és szervezett, harmadik alkalommal megrendezett Kutatás Konferencia. A piackutató szakmát évek óta sújtja a recesszió és a belső megosztottság. Ugyanakkor a konferencián résztvevő cégek képviselőitől egyértelműen a kiútkeresés, a saját feladatuk és helyük újradefiniálásának igénye fogalmazódott meg.

Erre a belső igényre jól rímelt a Kutatás 2014 idei vezérgondolata, amely az innovatív, előremutató kutatás volt. A zömében ügynökségi és vállalati piackutatókból álló közönség több stratégiát is felvázolt. Az egyik kézenfekvő megoldás az egyre inkább elérhető és speciális igényekre szabható technológiák alkalmazása a marketingkutatási módszertanokban. Sok szó esett az online kutatási közösségekről, amelyek Magyarországon éppen hogy megjelentek, de amelyek a nyugat-európai és észak-amerikai térségben a leggyorsabban növekvő módszertani szegmenst képviselik. A specializált online panelek, valamint az online kvalitatív megoldások már meghonosodtak, így az előadók tényleges tapasztalatról is beszámolhattak.

A próbálkozások ellenére Magyarországon eddig kevés sikerrel alkalmazott másik piackutató-stratégiát Koska Gábor, a párizsi Added Value ügyfélkapcsolati igazgatója vázolta fel. Cége kutatási megoldások mellett stratégiai tanácsadói szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. Ennek keretében a kutató partnere a megbízónak, a tanácsadás sikerességének alapja nagyrészt múlik az ügyfél együttműködésén (a megbízó a kutatót beavatja a vállalati döntésekbe, a kutatás területén túlmutató üzleti információt is megoszt a kutató-tanácsadóval). Az előadást követő vitából azonban leszűrhető, hogy az egyébként egyértelmű előnyöket ígérő modell nemcsak a kutatói oldal felkészületlensége miatt, hanem a megbízói oldalon tapasztalható beidegzősek és bizalmatlanság miatt sem nyert eddig teret Magyarországon.

A harmadik kutatói stratégia bizonyos klasszikus kutatási tevékenységek magas szintű művelése. Ezt az irányt képviselte Hoffmann Márta, a TNS-Hoffmann ügyvezető igazgatója is, aki a jelrendszerek tudományának, a szemiotikának a piackutatásban való alkalmazásáról beszélt. A szemiotikai elemzéseket a marketingkutatásban esetenként határokon túlnyúló szakértői csapatok készítik. Mindez egyelőre niche terület, fel kell kelteni erre az ügyféligényt. Maga a példa ugyanakkor rámutat arra, hogy a magas minőségű elemzési munka hozzáadott értéket és versenyelőnyt teremt.

A kétnapos eseményen tapintható volt az a vélemény, hogy a tradicionális kutatási tevékenységek mellett nem fenntartható a szakma. Ennek több oka is van. A kívülről érkező technológiai szereplők versenytársakká lettek, a marketingbüdzsék pedig folyamatosan csökkenek. A változás szükségességét a kutatók is felismerik. Természetesen a külső kényszerítő hatások mellett nem is tehetnek másként. Kertész Balázs, a Szinapszis kutatási és innovációs igazgatója előadásában többek között a Google piackutatási szereplőként való megjelenéséről szólt. Máth András, a Ringier kutatási igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a kutatóügynökségek ne dugják homokba a fejüket, hiszen a médiacégek és a technológiai vállalatok is rohamos léptékben építik fel elemzői csapataikat.

És akkor még nem is beszéltünk a továbbra is kevés figyelmet kapó tényről, hogy az állam, mint megrendelő is megkerülhetetlen szereplője lett a kutatási iparnak. Egyes becslések szerint az állam idén 30 százalékos résszel képviselteti magát a piackutatásban elköltött értéknek.

Számos kihívással szembesül tehát a kutató szakma, de talán ennél több megoldási lehetőség adódik. A konferencia egyértelműen mutatja, hogy a márkázott megoldások mindenhatóságáról szóló paradigma megdőlni látszik, eljött a kísérletezés kora. Ebben a folyamatban a szakmán belüli és más szakmákkal zajló párbeszéd, valamint a tudásmegosztás alapvető fontosságú. A Kutatás 2014 Konferencia ebben bizonyosan fontos elem. A rendezvényen elhangzott előadások az alábbi linkre kattintva letölthetők: https://www.mediapiac.com/konferencia/Kutatas-2014/27/.

 

A cikk szerzője Bán Csilla, a Szinapszis Kft. kvalitatív igazgatója. A Szinapszis a Médiapiac Konferenciával együtt megrendezett Kutatás Konferencia társszervezője, támogatója és programfelelőse immár harmadik éve.

Marketing

Nemzetközi elismerések a Lounge Group PR divíziójának

A Lounge ismét jó eredményt ért el egy kreatívszakmai versenyen, valamint további előkelő helyezések elérésére is lehetőségük van.

Közzétéve:

Borítókép forrása: Facebook / @loungegroupbudapest

Újabb rangos szakmai elismerésekkel gazdagodott az idei PR Toplista 3. helyén debütált Lounge Group – tudatta közleményében a cégcsoport.

Mint írták, a Lounge Group PR divíziója két munkájával is shortlisre került az egyik legnevesebb nemzetközi kreatívszakmai versenyen. A SABRE Awards EMEA 2021-es kiírásán a Budapest Airporttal a koronavírus első hulláma alatt végzett reputációmenedzsment tevékenység a ’Transportation & Logistics’ kategóriában, a Jófogással közösen megvalósított „Esély egy jobb kutyaéletre” kampány pedig a ’Corporate Social Responsibility’ kategóriában esélyes a komoly elismerésre. A SABRE Awards EMEA 2021-re több mint 2000 pályázat érkezett, az online díjkiosztó június 9-én esedékes.

Az „Esély egy jobb kutyaéletre” szemléletformáló kampányt továbbá múlt hét végén a PR News által kiírt CSR & Nonprofit Awards-on is a legjobbak között ismerték el (Honorable Mention), méghozzá a ’Cause Branding Campaign’ kategóriában.

A Médiapiacnak nemrég nyilatkozott a Lounge Communications ügyvezetője, Mamusits Péter. A 10 éve működő cégcsoport kapcsán a szakember kiemelte: „A Lounge Group második legidősebb tagjaként rengeteg tapasztalatra tettünk szert ez alatt a 10 év alatt. A cégcsoport teljes szakmai kompetenciáját kihasználva rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra az integrált kommunikációs kampányok terén.” A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Bácskai Balázs

Tovább olvasom

Marketing

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem

A kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett.

Közzétéve:

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon. A tavaly áprilisi 114 milliárdos csúcsot novemberben 137 milliárddal adta át a múltnak az e-kereskedelem. Idén márciusban a megelőző évhez képest 62 százalékos növekedést produkálva már mintegy 140 milliárd forintot tett ki az online forgalom – emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggel közzétett, márciusra vonatkozó adatsorát idézi, amely szerint a nyers adattal számolva 1,5 százalékos, naptárhatással kiigazítva 2,0 százalékos mérséklődést mutat a kiskereskedelem teljesítménye. A hónap nagyobbik részében, bő három héten át a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján zárva tartottak a nem napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek. A kismértékű csökkenés elsősorban ennek tudható be, hiszen a bázisul szolgáló tavaly márciusban nemcsak az élelmiszerboltok, drogériák és patikák fogadhattak vásárlókat.

Az elektronikus kereskedelem újbóli felfutásának fő oka szintén ez lehet, de a kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett

– értékelt Cseresnyés Péter.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt tevékenységük átmeneti felfüggesztésére kényszerült vállalkozások talpon maradását ágazati bértámogatással segíti a kormány. A munkahelyek megtartását szolgáló lehetőséggel idén március-áprilisban a kiskereskedelmi cégek is élhettek. A támogatást közel 30 ezer munkavállaló után, több mint hatmilliárd forint értékben kapták meg a szektor szereplői. A legtöbb kiskereskedelmi állás megőrzéséhez a ruházati üzletekben dolgozók munkabére mintegy kétharmadának átvállalásával járult hozzá a program.

Cseresnyés Péter hozzátette, hogy a boltok, áruházak, bevásárlóközpontok április eleji újranyitásával minden bizonnyal valamelyest megélénkül a kiskereskedelmi forgalom. A tartós megoldást azonban ezen a téren is az jelenti, ha minél többen regisztrálnak a vakcinára, és felveszik az oltást. Az így kialakuló védettség a gazdaság újraindításának alapja, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek elkezdjék pótolni egy esztendeje tudatosan visszafogott fogyasztásukat. Kedvező jelnek nevezte, hogy 12 hónapos csökkenés után márciusban nőtt az üzemanyag-értékesítés, több mint két százalékkal költöttünk többet a benzinkutakon.

Tovább olvasom

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom