Kövess minket!

Marketing

Nem az eszközökben van a hiba

Az emailekben és a Facebookban is sokkal több lehetőség rejlik, mint amit a cégek jelenleg kihasználnak – derült ki az V. Magyar Marketing Fesztivál előadásaiból, ahol akár már holnaptól használható tippeket is megosztottak a szakemberek.

Sipos Zoltán, a Kreatív Kontroll stratégiai igazgatója kemény szavakkal fordult a hallgatósághoz: szerinte a konferenciák látogatóinak többsége a jövőtől félve kész recepteket szeretne kapni, miközben nem ismeri elég jól a saját cége működését, így például azt sem tudná megmondani, mennyi egy hírlevél-feliratkozó átlagos értéke. A hazai kkv-szegmens többéves elmaradása miatt itthon még nem érdemes olyan trendekről beszélni, mint például a szuperszegmentáció. Mindenesetre a Facebook tőzsdére lépését követő monetizációs törekvések fényében életveszélyessé vált teljes egészében a közösségi médiára építeni a cégek működését.

Értelmes vállalkozó kettőzött erővel kezd most saját médiát építeni

– mondja Sipos. Ebben segít az is, hogy az email – legalábbis egyelőre – nagyon olcsó. Néhány hatékonysági tippet is megosztott a hallgatósággal: a tranzakcionális emailekben jellemzően nincsenek hirdetések, további ajánlatok, pedig azok megnyitási aránya többszöröse az átlagnak. A címlistánkat is érdemes rendszeresen tisztítani, a minket nem érdeklő felhasználókat törölni. A jövőre nézve pedig a big data elemzésen alapuló automatizált ajánlatküldés és a landing page-ként is funkcionáló levelek elterjedésére számít. Azonban bármilyen változásból az kerülhet ki győztesen, aki elvégezte a házi feladatát: ismeri a rendszerét, az ajánlatát és a felhasználóit, valamint követi a változásokat.

Lévai Richárd, az RG Stúdió marketingvezetője szerint a Facebook az elérés csökkenése és a hirdetési költségek növekedése ellenére továbbra is kiváló eszköz, csak új megközelítéssel kell tudnunk használni.

Egyrészt érdemes a Magyarországon 4,8 millió felhasználóval rendelkező Messenger és az 1,7 milliós Instagram lehetőségeit is kihasználni, az anyaoldalon belül pedig a hírfolyamon kívüli felületekben is gondolkodni.

Ilyenek lehetnek a Facebook- és Insta-sztorik, amelyek ugyan csak korlátozott ideig láthatóak, viszont addig az oldalak tetején foglalnak helyet, és kiválóan alkalmasak márkaépítésre, az izgalom fenntartására, és akár közvetlen értékesítésre is. Az ajánlók és az előre bejelentett élő közvetítések is hasznos, még ritkán alkalmazott eszközök. Az egyszerű képek helyett érdemes a galériák kreatív alkalmazásában és panorámaképekben gondolkodni, miközben megtanulunk gyorsan, profi módon videókat készíteni. Az élő videók egyik nagy előnye, hogy a leghatékonyabb eszköznek bizonyultak a hozzászólások, reakciók kiváltásában. A Messengerben figyelmeztetéseket küldhetünk, a NoSalty mintájára adott időpontban napi hírválogatást biztosíthatunk, de chatbotok segítségével akár a közvetlen értékesítés is megvalósítható.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom