Kövess minket!

Marketing

Nagyot villantott az ACG

Hatalmas és látványos designer irodába költözött az ACG Reklámügynökség, amelyben kortárs hazai tervezők is bemutatkozási lehetőséget kaptak.

Az 1869-ben épített Henger utcai remíz az ACG Reklámügynökség új otthona. A több mint 100 fősre bővülő iroda számára két éven át keresték az új helyet, melynek a berendezésére is kellő időt szántak. A földszinti fogadótéren túl a 3×330 négyzetméteres iroda várja a látogatókat:

 • az első traktus a háttérfolyamatok, a stratégiai tervezés helyszíne, és itt kapott helyet az ügyvezetői iroda is, melynek üvegfalán át Blaskó Nikolett átláthatja a teljes iroda működését
 • a második blokkban a Pantone-skála színeit visszaadó öltözőszekrények sorakoznak a munkatársak számára, és itt található az étkező-bár, benne a Heineken ajándékaként érkezett sörcsappal
 • a harmadik, legbelső rész pedig a kreatívok játszótere egyedileg berendezett kistárgyalókkal, hintákkal, beszélgetősarkokkal.
Az ügyvezetői iroda Szőke Gábor Miklós lószobrával, Ungár Fanni lámpájával, jobbra pedig a Lenny Kravitz tervezte csempefallal – Bujnovszky Tamás képe

A belső tér kialakításánál alapkoncepció volt, hogy minden emberi érzékre hatással legyen. Ezért telített és telítetlen színek, tükröződő és matt felületek kombinációját alkalmazták, a hely egyedi akusztikáját puha és kemény felületek váltakozásával, valamint zártabb és nyitottabb terek kialakításával érték el. A különböző anyagok – festett, textillel bevont bútorlapok, természetes és mesterséges anyagok – a tapintásra hatnak, míg a speciális növényfajták, a bár és a kávézó a szaglásra és az ízlelésre van hatással.

Független, vezető pozícióban lévő magyar ügynökségként felelősségünknek tartjuk minden lehetséges eszközzel felhívni a közvélemény figyelmét a tehetséges, fiatal, kortárs hazai alkotókra, támogatni és folyamatosan helyzetbe hozni őket

– mondja Blaskó Nikolett. Ennek jegyében nem csupán a KREA képzéseivel működnek együtt, de az új irodában a szigorú és funkcionális alapbútorok mellett helyet kaptak ismert és még kevésbé felkapott alkotók munkái:

 • Ungár Fanni egyedi, hegyvonulatokat megidéző lámpái
 • a Tate Modern-ben is bemutatkozott Labrosse Dani grafikus illusztrátor szabad asszociációs falfestményei
 • a Paint-mágus Mondik Noémi (azóta az ügynökség munkatársa) partnermárkákat bemutató pixel-alkotása
Mondik Noémi fala – Álovits Bálint képe
 • a már nemzetközi szinten is jegyzett (például az atlantai football-stadion előtti sast készítő) Szőke Miklós Gábor szobrai és új Dante bútorcsaládja
 • az ALTAR Furniture egyedi bútorai és dekorációi, köztük az R2-D2 droid-flipper-asztal, valamint a recepciónál található óriási kazetta-asztal.
A recepció melletti lounge az ALTAR kazetta-asztalával és az ügynökség díjaival – Álovits Bálint képe

  A belsőépítészet a 2012-es Gombold újra! verseny nyertese, Farkas Anett és Vesztergom Ádám, valamint az Arch-Studio munkája. A bútorkoncepciót a Code Showroom dolgozta ki.

  Az iroda megnyitóünnepségén jelentették be azt is, hogy az ACG a Brain Bar Budapesttel együttműködve új workshopok fejlesztésébe fogott, melyek közül az elsőt május 31-én rendezik.

  Marketing

  Június végéig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre

  Október 8. és 17. között immár tizennyolcadik alkalommal, hibrid formában valósul meg a rendezvény.

  Közzétéve:

  Borítókép: A tavalyi rendezvény egyik helyszíne, fotó: Facebook / Budapest Design Week

  A tervezett program vázlatos leírását a “Budapest Design Week jelentkezés” tárggyal, emailen keresztül várják a szervezők a designhet@designhet.hu címre – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

  A részvételre jogosultakat a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki.

  A zsűri az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, a relevancia és a szakmai minőség szempontjait veszi figyelembe,

  és ezek alapján választja ki azokat a jelentkezőket, akiknek a programja szerepelhet a 2021-es Budapest Design Weeken. A szervezők a zsűrizés során kiemelten előnyben részesítik a kifejezetten online formátumokra (pl. élő bejelentkezés, webinar) kifejlesztett programokat. Fontos feltétel, hogy a csatlakozni kívánó programnak a Budapest Design Week időtartama alatt kell megvalósulnia – olvasható a tájékoztatóban.

  Mint írják,

  a rendezvénysorozat központi témája a New Standards lesz.

  Ebben az évben a Budapest Design Week több olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a dizájn friss területeiről, amely működőképes és hathatós válaszokat tud adni a vírusjárvány utáni társadalom aktuális kérdéseire.

  “A Budapest Design Week lényege a sokszínűség – ennek létrejöttében pedig fontos szerepet játszanak azok a dizájnstúdiók, üzletek, galériák, múzeumok, intézmények, amelyek saját programjaikkal, saját helyszíneikkel csatlakoznak a rendezvényhez” – idézi a tájékoztató Osvárt Juditot, a Budapest Design Week kurátorát.

  Kapcsolódásuk révén nemcsak a műfaji változatosságot tudják biztosítani, de azt is be tudják mutatni a látogatóknak, hogy a dizájn a közvetlen környezetünk számos pontján, karnyújtásnyira elérhető – emelte ki a kurátor.

  Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke a tájékoztató szerint azt mondta: a jelenlegi helyzet kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőt emberközpontúbbá, emberléptékűbbé tegyük, ebben a folyamatban pedig kiemelkedően fontos szerep jut a kreatívipari ágazatoknak és szakembereknek.

  “Emellett fontos, hogy segítséget nyújtsunk a hazai kreatívipari szereplőknek. A Budapest Design Week az egyik legjobb lehetőség arra, hogy felületet adjunk, segítsünk az ágazatnak”

  – tette hozzá.

  A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

  Tovább olvasom

  Marketing

  Megkezdte a kedvezménykuponok kiküldését az eMAG

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásai nyomán született hasonló kötelezettségvállalások a versenyhatóság szerint előnyösek a fogyasztóknak és a jogérvényesítés szempontjából is fontosak.

  Közzétéve:

  Borítókép: eMag-csomagautomata Oroszlányban, fotó: MTI/MTVA/Jászai Csaba

  A GVH még májusban közölte, hogy 200 millió forintos bírságot szabott ki, és mintegy 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az eMAG online áruház üzemeltetőit. A hivatal 2014 júliusáig visszamenőleg vizsgálta az eMAG webáruház több száz kampányát érintő akciótartási gyakorlatát, amelyről megállapította, hogy tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.

  A GVH mostani közleménye szerint

  az eMAG által kiküldött kedvezménykupon fél évig használható fel, és 3000 forintos engedményt biztosít 10 000 forint feletti vásárlásból minden fogyasztónak, akik az elmúlt egy évben az eMAG platformján vásároltak.

  A kupont minden jogosult e-mail üzenetben kapja meg.

  A cégcsoport a 2021 májusában lezárult versenyfelügyeleti eljárásban tette a fogyasztók jóvátételére vonatkozó önkéntes vállalásait, amelyeket a GVH bírságcsökkentő tényezőként vett figyelembe.

  Az utóbbi időben a versenyhivatali bírság kiszabása mellett vagy helyett kiemelten figyelembe vette, ha egy cég önkéntesen vállalta, hogy orvosolja a felmerülő versenyaggályokat és kompenzálja a fogyasztókat. Tavaly a rekordösszegű, 8,4 milliárd forint kiszabott versenyfelügyeleti bírság mellett a GVH versenytanácsa által elfogadott, közvetlenül a fogyasztóknál hasznosuló jóvátétel értéke meghaladta a 2,1 milliárd forintot.

  Hasonlóan előnyös lehet a fogyasztók és a közérdek szempontjából, ha a versenyhatóság jogsértés megállapítása mellett bírságcsökkentéssel ismeri el a cégek önkéntes jóvátételi vállalásait, mint az eMAG esetében.

  A közlemény szerint a kötelezettségvállalások rugalmasan képesek lezárni az eljárásokat, hiszen általában nem követi őket hosszas bírósági jogvita. A döntés ilyenkor iránymutatást adhat a többi piaci szereplő számára is. Emellett további előnye, hogy olyan területre is kiterjedhet, amelyet a versenyhivatal egyébként nem tudna kikényszeríteni – ilyen például az eMAG vállalásai a magyar vállalkozások külpiaci terjeszkedésének elősegítésére a cégcsoport külföldi platformjain.

  A közleményben Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta, a hivatal 2020-ban az ügyeinek 20 százalékában fogadott el vállalásokat a cégek részéről, és zárta le eljárásait jogsértés kimondása nélkül.

  Tovább olvasom

  Marketing

  Magyar kullancsriasztót is díjaztak a rangos dizájnversenyen

  A Tickless Run ultrahangos kullancsriasztója mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának fejlesztését és a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának normarendszerét is díjazták a 2020-2021-es A Design Award & Competition megméretésen.

  Közzétéve:

  Az egyik díjazott cég MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 2010-ben alapított ProtectOne startup Tickless Run névre keresztelt, kifejezetten futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója letisztult dizájnjával és innovatív megoldásaival nyerte el az A’ Design Award- díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában, amelyben először ismertek el magyar vállalkozást. A Tickless Run a környezeti és egészségügyi kihívásokra egyaránt reagál.

  A tájékoztatás szerint a nemzetközi dizájnversenyen a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) két kategóriában is harmadik helyezést ért el 360 Design Budapest elnevezésű kiállítással. Az egyik kategória a belsőépítészetet és a kiállító terek dizájnját ismeri el (Interior Space and Exhibition Design), a másik pedig a rendezvényekkel foglalkozik (Event and Happening Design).

  Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, amelyet nemzetközi szinten évente szerveznek meg. A 2020-2021-es versenyből a dizájn 104 ágából, a világ 108 országából 2094 nyertes került ki. A nevezéseket egy 211 főből álló szakmai zsűri bírálta el.

  Tovább olvasom