Kövess minket!

Marketing

More Magic, Less Logic

A Francia Riviérán vagyunk, és nagyon odafigyelünk mindenre, ami a 61. Cannes Lions fesztiválon történik. Íme, a harmadik nap összefoglalója.

Reggel azt hallottuk, hogy az optimista emberek boldogabbak. Szóval optimistán tekintettünk a keddi programra. Aztán kicsit pesszimisták lettünk.

Laura Desmond szerint 3 frissen induló cégből csupán 1 éri meg az 5 éves szülinapját. Az ok, hogy nem tudunk tükröt állítani magunknak. Az agyunk nem engedi. Feltételezésekre építünk és téveszméket kergetünk, amikor imádott termékünk kerül szóba. A másik TED előadó, Beau Lotto szerint az is jellemző ránk, hogy rossz kérdéseket teszünk fel. Csak egyre koncentráljunk: Miért? Alkalmazzuk bátran a legapróbb döntésünknél is, hiszen az Apple is így lett sikeres.

Számtalan márkát látunk kiemelkedni a többiek közül, csupán amiatt, mert máshogy beszélnek az emberekkel. Üzenetükkel, eszközhasználatukkal eltérnek a megszokottól. Mert így könnyebb sikeres márkát építeni. Brian Millar szerint ne nézzük az átlag fogyasztót, mert őt nem érdekeljük. Azokra gondoljunk, akik tényleg törődnek a termékünkkel. A mérések eredményét pedig le kell fordítanunk az emberek nyelvére.

Sosem gondoltuk volna, hogy ki lehet üríteni a palota nagytermét 10 perc alatt, de Marissa Mayer kisasszonynak majdnem sikerült. 12 óra előtt még kígyózott a sor az auditórium előtt, helyet pedig csak elvétve találtunk. Aztán a vezérigazgató magvas gondolatokat nélkülöző tumblr-tömjénezése gyorsan megtizedelte a közönséget. De az is lehet, hogy a Yahoojingle tett be nekik, amit két videó végén is kénytelenek voltak meghallgatni.

Aki esetleg a pr szagú előadások mellett már a mobilt is nagyon unja hurcolni, azoknak van egy jó hírünk. Nikesh Arora elárulta, hogy a Google gőzerővel dolgozik az Iris névre keresztelt projekten. A kontaktlencsébe épített számítógép ötlete nem új keletű, de várnunk kell még jó pár évet, hogy leemelhessük a boltok polcairól. Mindenesetre Arora tudja a tuti receptet egy jó előadáshoz. Ne beszélj marketingről, ha reklámszakemberek közé mész! Szép videókkal többet érsz el, mint amilyen ez a Loon projektről készült összefoglaló is. Elgondolkodtató volt hallani azt is, milyen észrevétlenül tűnt el az életünkből a DVD-lejátszó, vagy a videokamera. Jóslata szerint hamarosan a készpénznek és a laptopnak is búcsút inthetünk.

De a változásoknak ezzel nincs vége. Sajnos még ma is fel kell állnunk a távirányítóért, vagy be kell pötyögnünk új ismerőseink telefonszámát ahelyett, hogy csupán összeérintenénk a készülékeket. Arora szerint olyan jövő vár ránk, ahol minden kapcsolatban áll. Hamarosan lekapcsolhatjuk a tévét, beállíthatjuk a fűtést, elindíthatjuk az autót, és bezárhatjuk majd a bejárati ajtót a telefonunk segítségével.

A díjátadó egy pillanata

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom