Kövess minket!

Marketing

Megvált ifiportáljától a Sanoma

Több mint egy hónappal ezelőtt, szép csendben eladta a HotDog.hu ifjúsági portálját a Sanoma Media egy kis magyar kft.-nek.

A médiacég Újmédia-divíziója 8 évvel ezelőtt, jóval a Facebook népszerűvé válását megelőzően indította el a fiataloknak szóló közösségi portálját, a HotDog.hu-t, melyről a Facebook oldalukon a site szerkesztői azt írják, hogy “Magyarország legnagyobb ifjúsági portálja. ~290.000 aktív regisztrált tag, ~150.000 napi látogató”.

A Dynamo Online a vevő

A Hotdog.hu impresszuma alapján a budapesti székhelyű Dynamo Online Kft. nevű, idén március végén bejegyzett, II. kerületi, és mindössze 500 ezer forint alaptőkéjű vállalkozás személyében sikerült nemrég vevőre találnia az oldalnak. Cégbírósági adatok alapján a kft. ügyvezetője Dévényi Balázs, tulajdonosa pedig a Dynamo Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Az anyacégnek 50 százalékot meghaladó tulajdonosa Kádár Tamás, valamint ugyancsak rendelkezik benne tulajdonnal Dévényi Balázs és Valter Erik. A Dynamo Kommunikáció ugyancsak cégbírósági adatok alapján 2012-ben 78 millió forint árbevételre tett szert, és az évet mindössze 96 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel zárta.

Miért adta el a site-ot a Sanoma?

Információnk szerint arról lehet szó, hogy a Sanoma már nem látta annak esélyét, hogy a továbbiakban sikerülhet a site-tal jelentősebb látogató- és hirdetőpiaci sikereket felmutatni, és a továbbiakban a fejlesztések fókuszát a sikeresebb termékekre kívánják fordítani. A Sanoma döntésében minden bizonnyal szerepet játszhatott az is, hogy a fiatalok érdeklődése az elmúlt időszakban főleg a Facebook felé fordult – hasonló problémákkal küzd az iWiW is -, így a hirdetők szempontjából is egyre kevésbé volt vonzó a magyar site. (Cikkünk elkészítésekor egyébként felkerestük a HotDog.hu oldalt, ahol jellemzően csak Google Adsense hirdetésekkel találkoztunk.) Úgy tudjuk, hogy a váltás óta a HotDog.hu eddigi főszerkesztője, Vidó Viktor már csak a Profession.hu állásportálért felel.

Megkerestük a Sanomát is.  Dunai András, a digitális üzletág vezetője megerősítette az eladásról szóló értesülésünket. Mint elmondta: a Sanoma sokáig inkubálta, fejlesztette ezt a közösségi elemekkel bíró ifjúsági portált, ám – a Facebook megerősödésével párhuzamosan – egyértelművé vált, hogy nem tud olyan látogatottságot elérni, és nem tud olyan figyelmet kapni, hogy egy multinacionális cég portfoliójában működőképes legyen. Hozzátette: a site egy kisebb cég portfoliójában jobb helyen van, több vevőjelölt is volt, közülük lett a Dynamo a befutó.

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom