Kövess minket!

Marketing

Megvalósul a Funke és Springer közti üzlet?

Önállóan vagy más partnerekkel is jól működhetne a Funke. A stabil márkák, a jó pozicionálás és a digitális ajánlatok is hozzájárulnak az eredményekhez.

Elméletileg minden egyértelmű: a jövőben az Axel Springer Media Impact (Asmi) viszi piacra a Funke újságait, illetve folyóiratait, további nyomtatott, televíziós és online ügyfeleivel pedig mega-forgalmazóként pozícionálja magát. Azonban még továbbra sem lehet tudni, hogy valóban megvalósul-e ez a terv. Manfred Braun Funke-vezér az együttműködésről és a lehetséges alternatívákról beszélt a Horizontnak adott interjújában.

„Nem csak az Asmi opció létezik, a Medienhaus Deutschlanddal is együtt dolgozhatunk, vagy saját értékesítést is kiépíthetünk. Pár százmillió eurós forgalmunkkal elég erősek vagyunk ehhez is” – mondta el Braun.

Bárhogy is dönt a vállalat, mindenképp nagy hatással lesz a német médiaágazat jövőbeli erőviszonyaira. Ha az Asmi tényleg átveszi a Funke-lapokat, akkor más kiadók is az Asmi felé közeledhetnek. Ha azonban a Funke a Medienhaus Deutschlanddal és más vállalatokkal való együttműködésre épít, végre a Springer Bildjének igazi alternatívájaként pozícionálhatná magát a helyi kiadó.

A Funke pénzügyi helyzetével kapcsolatban Manfred Braun elmondta, hogy a Hörzuval, a TV Digitallal, a Bild der Frauval, a Hamburger Abendblattal és a Berliner Morgenposttal olyan márkákat építettek fel, melyek szép hozamot termelnek. Braun szerint most stabilan kell tartani az eredményt, ápolni kell a márkákat, és sikeresen tovább kell fejleszteni őket. „Ebben elég jók vagyunk. Ha pedig tartjuk jelenlegi eredményszintünket, pénzügyileg elég játékterünk lesz a vállalat további fejlesztésébe való invesztálásba” – tette hozzá.

Bár helyi lapjaik is jó hozammal működnek, ezek továbbfejlesztése is fontos feladat. Annak ellenére, hogy sokak szerint napilapokat 8 és 80 év között mindenki olvas, Braun hangsúlyozta a célcsoport-választás fontosságát. A különböző csoportoknak pedig különböző lehetőségeket kell kínálniuk.

A digitális stratégiákkal kapcsolatban a Funke vezére elmondta, hogy a print és a digitális stratégia körüli viták során nem szabad elfelejteni, hogy a vállalat számára elsősorban a tartalom számít. „Számomra a digitális termékek főként az előfizetői állomány stabilizálása érdekében fontosak” – nyilatkozta. „Nem csak napilapjainkkal szeretnénk meggyőzni az embereket, de további ajánlatokat is szeretnénk nyújtani. Ezek gyakran digitálisak” – tette hozzá. Az online termékekből befolyó jelentős bevétel nyilvánvalóvá teszi Braun számára, hogy a kínálat attraktivitásának megőrzése érdekében fontos a digitális termékekbe való befektetés.

A cikket a Médianéző nemzetközi hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom