Kövess minket!

Marketing

Megújul a TLC csatorna

A mára 1,5 millió magyar háztartásban elérhető TLC, novembertől új arculattal és szlogennel jelentkezik.

A nemzetközi szinten frissített arculattal a csatorna még jobban tükrözni kívánja a változatos programkínálatot. A TLC őszi műsorai között a régi kedvencek új évadai mellett több izgalmas új sorozat is látható. Az új arculat megtekinthető a TLC Magyarország megújult weboldalán: www.tlctv.hu.

A megújult logó és az új arculati elemek (elválasztók, címképsor és műsorajánló elemek) élénkebbek, az új megjelenés modern és letisztult. A jellegzetes, minden arculati elemen végigvonuló design háromdimenziós környezetben is megjelenik. A csatorna logójának animált „csempéi” a TLC tartalmain keresztül a világra nyíló ablakokat jelképezik – utalva a csatorna új szlogenjére: Life Worth Watching – Élet, amit látnod kell.

„Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan színvilágot kölcsönözzünk a csatornának, ami egyszerre élénk és sugárzó, de egyben barátságos és otthonos is. Célunk az volt, hogy a színek is tükrözzék azt, milyen is a TLC: magabiztos, merész, szerethető és egyedi” – mondta Richard Pembroke, a Discovery Networks CEEMEA közép-európai csatornáiért felelős vezetője.

A Discovery Networks a megújulást megelőzően SHE címmel átfogó kutatást végzett a nők körében annak érdekében, hogy a TLC célcsoportja számára a legmegfelelőbb tartalmat nyújthassa. A tanulmány azt vizsgálta, mi áll valójában a nők boldogságának hátterében, sorra véve olyan kulcs tényezőket, mint a párkapcsolatok, a baráti kötelékek, a család vagy a karrier. A kutatás során kiderült az is, hogy a modern nők számára a televíziózás értékes kikapcsolódást nyújt, ahol saját magukkal foglalkozhatnak, elmerülhetnek egy másik világban, és egy kis időre megszabadulhatnak a munka és az emberi kapcsolatok támasztotta elvárásoktól. A TLC ehhez a kikapcsolódáshoz kínál műsorokat változatos témákban, figyelembe véve a kutatás eredményeit.

Ősszel új részekkel jelentkezik a Tortakirály, ahol a konyhaművészetek kedvelői bepillanthatnak a híres olasz-amerikai cukrász, Buddy Valastro és családja édes életébe. A divat iránt érdeklődők számára igazi csemegének számít a novemberben új évadával jelentkező Divatőrültek. Theresa Caputo is visszatér a Született médium új részeivel. És mivel nem lehet teljes az ősz Honey Boo Boo és bolondos családja nélkül, megérkezett a Honey Boo Boo színre lép második évada is.

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom