Kövess minket!

Marketing

Láthatatlan történetek a holnapi TEDxYouth@Budapesten

A kizárólag fiatal – 30 év alatti – előadókat felvonultató TEDxYouth nemzetközi kezdeményezés november 23-i budapesti rendezvénye eddig láthatatlan magyar történeteket tesz láthatóvá.

A mára hagyománnyá vált módon az előadók az élet minden területéről érkeznek: kutatás, innováció, oktatás, társadalmi vállalkozás, vizuális művészet, zenei menedzsment. Ám önmagukban ezek csak üres szavak, mindegyik történet mögött áll egy (vagy több) ember, és az ő saját, egyedülálló meséje, ami legtöbbször láthatatlan. Az, hogy mi a szívügye, miért és mennyi mindent tesz bele a megvalósításba, hogyan gondolkodik, milyen nézőpontból oldja meg a nehézségeket, miért fordít rá annyi energiát, az mindaddig elképzelhetetlen, amíg saját tolmácsolásukban elő nem adják személyes történeteiket.

2013. november 23-án, ezúttal a MOM Kulturális Központban negyedszerre mutatkoznak be olyan hazai fiatalok, akik példaértékűek lehetnek nem csak korosztályuk, de az idősebb, vagy a még fiatalabb generációk számára is.  A közönség pedig hallhat előadást nézőpontváltásról, bátorságról, szenvedélyről, akadályokról, a megszerzett tapasztalat átadásáról. A közös üzenet mindegyik történetben az, hogy megéri a megszokottól eltérően, másképp gondolkozni.

„Minden történet, minden ötlet, innováció és gondolat mögött van egy személyes, vagy közösségi történet, amely többnyire láthatatlan. Ahhoz, hogy a gondolatok szárnyalni tudjanak, ahhoz, hogy egymásra találjanak és megtermékenyítsék egymást, láthatóvá, hallhatóvá kell tenni őket. Az idei konferencia fiatal előadóinak történeteivel arra biztatunk mindenkit, hogy fedezze fel és ossza meg saját történeteit” – foglalja össze Szörnyi Krisztina, a konferencia főszervezője az idei témaválasztás szempontjait.

Akik nyitottak a fiatal hangokra, akiket érdekelnek a láthatatlan, de értékes emberi történetek, a különleges ötletek, azoknak ott a helye november 23-án a MOM Kulturális Központban!

Az idei program változatossága önmagáért beszél:

Válts nézőpontot!

Az első szekcióban hallhatunk arról, hogy a világ folyamatosan változik, az Y-generáció helyet kér és fenekestül felforgatja az életünket. Hallhatunk prezentáció-dizájner-trénert, Nemzetközi Filozófiai Diákolimpia bajnokot, a Csodakutya Alapítvány önkéntesét, valamint szó lesz arról is, hogy jobb-e utat keresni, és megtalálni a közösséget, amelyben az ember otthon érzi magát, vagy utat alkotni, és hatással lenni a közösségre.

Együtt van dolgunk: Nemes Orsolya, prezentáció-dizájner és tréner

Mindenki filozófus: Palasik Róbert, közgazdaságtan hallgató

Hogyan öljük meg a szupravezetőket? Nászai Anna, biológia szakos tanuló

Rosszkor születtünk? Farkas Dezső, értékesítési vezető

Mi, a közösség: Rétfalvi Flóra, beszéd-oktató

Ténykonfliktus: Mester Tamás, adat-vizualizátor

Elvárható eredmény – csoda: Kocsis Leila, művésztanár, fejlesztőpedagógus

Gondold újra!

A második szekcióban, megtudhatjuk, mi történik, ha egy pszichológus vállalkozni kezd, ha egy designer belecsöppen az IT szakmába, ha egy mérnök csapatot épít, valamint arra is választ kapunk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki valami újra vállalkozzon és honnan jön ez életre szóló elkötelezettség.

Sikeres kudarcok: Szántó Péter,  közösségi média-, és mobil üzletfejlesztési tanácsadó

Kreativitás, ami transzformál: Várnagy Priszcilla, pszichológus-, startup vezető

Élmény-e az e-élmény? Fábián Csongor, webdizájner

LEGO az élet! Varga Balázs, mechatronikai mérnök

Élménypszichológia: Vaskuti Gergely, kriminológus és pszichológus, a Chance Program egyik vezetője

Csináld másképp!

A harmadik szekcióban, kiderül, hogy nem hunyhatunk többé szemet az életünk egészét érintő problémák felett. A globális és lokális kihívások új válaszokat követelnek, minden eddiginél szélesebb körű közösségi összefogást és nem utolsó sorban egy teljesen újfajta gondolkodást.

Fenntartható jelen: Német G. Dániel, környezetmérnök-, közgazdász

Vannak eszközeid! Nárai Csilla,  társadalmi vállalkozás kutató

A hozzáférés ereje: Berkovics Dalma, fenntarthatósági és környezettudatos vállalatirányítási tanácsadó

Vizuális hídépítés: Jekli Ágnes, tervezőgrafikus

Életre kelt zene: Punnany Massif, zenekar

Tedd láthatóvá!

A negyedik szekcióban, pedig fény derül arra is, hogy minden történet, minden ötlet mögött van egy személyes, vagy közösségi történet, ami többnyire láthatatlan. Hallhatunk majd az oktatási rendszerek hibáiról, a magyar diákok külföldi tanulásáról, a graffitis szubkultúra és a többségi társadalom konfliktusairól és a vállalt láthatatlanság örömeiről.

A szabadság felelőssége: Losonc Csongor, teológus- , szociológus

Tanulás határok nélkül: Zeitler Ádám, a magyar diákok külföldi tanulását elősegítő Milestone Intézet társalapítója

A város szürrealitása: Kriván Marcell, kísérletező fotográfus

Graffiti odafigyeléssel: Taker, festő- , alkotó

Jelen-lét a háttérben: Bodnár Réka, művészeti menedzser

The Blue Inside: Mary PopKids, zenekar

A részletes program ide kattintva található.

A TEDxYouth@Budapest 2013-mal kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

Időpont: 2013. november 23. (szombat), 9.30-18.30

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Esemény: Egész napos konferencia kb. 90 perces szekciókkal, amelyekben 10-15 perces előadások váltakoznak 40-50 perces, kötetlen beszélgetést lehetővé tevő szünetekkel.

A TEDxYouth az 1984-ben Amerikában elindult „TED – Ideas worth Spreading” kezdeményezéssel szoros kapcsolatot ápoló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be.

A TED és TEDx partnerei először 2010. november 20-án, az ENSZ Egyetemes Gyereknapján világszerte több mint 40 városban rendeztek TEDxYouth eseményeket, ehhez kapcsolódott és kapcsolódik minden év novemberében a TEDxYouth@Budapest. Ezen a napon a világ a fiatalokra figyel, az innovatív, friss, újító ötletekre és nézőpontokra, gyerekek, fiatalok által megvalósított projektekre és ifjú kiválóságokra – hiszen a jövő az ő kezünkben van.

Marketing

Ők kapják a Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat

A magyar filmgyártást évtizedekig meghatározó operatőröket elismerő Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat kap Szilágyi Virgil, Lukács Lóránt, Kovács Gyula és Rák József – közölték a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny szervezői az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szilágyi Virgil többek között az Átok és szerelem (1986) és az Isten malmai (1976) című alkotások fényképezésével a magyar tévéfilmek egyik legmeghatározóbb operatőrévé vált. Lukács Lóránt az Abigél (1978) és a Kisváros (1993) című sorozatokban nyújtott operatőri munkásságával írta bele magát a magyar mozgóképművészet történelmébe. Kovács Gyula kameraman olyan filmekben dolgozott, mint például Makk Károly Szerelem (1971) vagy éppen Szabó István Oscar-díjas Mephisto (1981) című alkotásai.

Rák József kiemelkedő munkái mellett – például A gímszarvas (1971) vagy a Visszafelé (1983) című alkotások -, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nyújtott nagy értékű, lassan négy évtizedes munkájáért kap életműdíjat.

A Bojkovszky Béla-díjat idén Stecz István műteremmester, fővilágosító kapja, aki harminc éven át dolgozott a Színház- és Filmművészeti Főiskola, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Média Intézetének műtermében, ahol kezei alatt számtalan diák vált a szakma mesterévé.

Az idei versenyre március 5-ig hat kategóriában – diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, tévéfilm és játékfilm – nevezhetnek a 2020-as magyar filmek alkotói és gyártói. A diákfilm kategória versenyzőinek ismét esélyük van elnyerni a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagját.

A 2021-es Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny zsűritagjai Bordás Róbert, Tóth Zsolt H.S.C. és Vajda Péter H.S.C. operatőrök – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Új digitális piac köti össze a magyar termelőket a vásárlókkal

Egyelőre tesztüzemben működik a kozertplusz.hu felülete, de nyár végére szeretnék az egész országot lefedni a házhoz szállítással.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg.

A koronavírus-járvány idején egyértelművé vált az élelmiszerlogisztikai hálózat sérülékenysége és kiszolgáltatottsága, előtérbe kerültek az online élelmiszerkereskedelmi megoldások,

melyek a fogyasztók számára számos új lehetőséget kínáltak, de jelentős kockázatokra is ráirányították a figyelmet.

Magyarország legújabb online termelői piacát éppen azért álmodták meg, mert kézzel foghatóvá vált, hogy elengedhetetlen egy alternatív élelmiszerlogisztikai hálózat kialakítása, amely vészhelyzetben is képes – akár országos szinten – biztosítani a lakosság minőségi magyar termékekkel történő ellátását.

A kozertplusz.hu úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, valamint más felhasználókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését, és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan érvényesülését.

A termelő és a vásárló igényeit is kielégítik

Tordai Péter üzletfejlesztési vezető a rövid ellátási láncok szerepét emelte ki, hiszen az ezen keresztül végbemenő értékesítés a legalkalmasabb módja annak, hogy a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.

A hivatalos tesztüzemmód március elsején indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. Az online üzletkötési platform mind a termelőknek, mind a vásárlóknak hatalmas előnyökkel szolgál.

„Mi megoldjuk a termelő helyett a digitalizációt, biztosítjuk a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is egy kalap alatt. Eközben a vevők akár több termelőtől is tudnak egyszerre rendelni úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, így nem kell egyszerre több logisztikai költséget kifizetniük. A jelenlegi trendekkel ellentétben törekszünk arra, hogy minél kisebb készleteket tartsunk raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsuk a vevőinkhez vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, ugyanakkor a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz” – fogalmazott a Tordai Péter.

Háztól házig szolgáltatás és átvételi pontok

A tesztüzemmódban három régióra osztották fel hazánkat: ez magában foglalja az M1-es autópálya vonalát Győrig többek között Tatával, Tatabányval, Etyekkel és Bábolnával, az M5-ös autópályát Szegedig Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal a teljesség igénye nélkül. Ezeken a területeken háztól házig vállalja a kiszállítást a kozertplusz.hu, március 31-ig ráadásul ingyenesen. Az ország többi részén átvételi pontokra van lehetőség termékeket rendelni heti rendszerességgel több, mint 500 településen, úgy mint Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen.

Tordai Péter hangsúlyozta,

nyár végére szeretnék lefedni az ország minden régióját a házhoz szállítással,

és a tesztüzem tapasztalataira építve elindítani a végleges platform működését. A tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhető lesz minden termék, ami garantálja minden áru valódiságát.

A kozertplusz.hu azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, illetve az országos logisztikai kapacitás rendelkezésre bocsátásával elősegíti a kistelepülések boltjainak áruval történő ellátását is.

Tovább olvasom

Marketing

Átadták a Marketing Diamond Awards elismeréseit

A megméretés rekordmennyiségű, összesen 94 gyémántdíjjal zárult.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik díjazott interjút ad a díjátadón, forrás: Lounge Group

A különös év igazán kreatív ötleteket kívánt meg, ami abból is jól látszik, hogy egészen újszerű projektekkel jelentkeztek a nevezők – így foglalja össze a hatodik Marketing Diamond Awards verseny eredményét a szervezők közleménye. A megméretést a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) azzal a céllal hívta életre, hogy megteremtse a kisebb cégek és alacsonyabb marketingbüdzséből gazdálkodók kommunikációs aktivitásainak legnagyobb hazai elismerését. A kiírásra 2020-ban korábban nem látott számú, 125 pályázat érkezett. A verseny történetében először az MMSZ egy ügynökségi partnerrel, a Lounge Grouppal együttműködésben díjazta a legkreatívabb kommunikációs kampányokat.

Idén „Az Év Megbízója” a Billingo Technologies Zrt., „Az Év Ügynöksége” a Kreatív Vonalak Kft., az „Az Év Marketing Nagykövete” pedig a Klausz Social Group Kft. lett, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház pedig a Lounge Group különdíjában részesült.

A négy kiemelt nyertesnek a Lounge Group különdíjakat is felajánlott, szakmai előadások közül választhattak a legjobbak. A Kreatív Vonalak Kft. és a Billingo Technologies Zrt. Szabó Zsófia – a Lounge Group kutatási divízióvezetője – által tartott Kutatási projektszemlélet képzést választotta, míg a Klausz Social Group Kft. és a Móricz Zsigmond Színház az ügynökség Head of Digital szakértője, Kelemen Zsolt Socialmedia-tartalom és hirdetésmenedzsment kurzusa mellett döntött.

A díjátadó, a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel vendégek nélkül, szigorú biztonsági intézkedéseket betartva zajlott, és a Lounge Group videós stábja gondoskodott arról, hogy megörökítse a kétnapos eseményt. A gyémántdíjasoknak Katona Norbert, a Magyar Marketing Szövetség operatív igazgatója, a fő- és különdíjasoknak pedig Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke és Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója adták át az elismeréseket.

A díjátadó megörökített pillanatai a Lounge Group weboldalán tekinthetők meg, a videókból többek között az is kiderül, hogy melyik versenyző ünnepelte „munkaszünettel” az örömhírt.

Tovább olvasom