Kövess minket!

Marketing

„Kitárult a világ minden dolgozó előtt”

A Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával. A megoldás lehetővé teszi, hogy a szervezet több mint nyolcvanezer nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre, az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A marketingkommunikációs cég a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés. De vajon egy ilyen megoldás rövid, illetve hosszú távon hogyan fogja megváltoztatni az ügynökségek életét nemzetközi és magyar szinten? Kiderül Varga Gábor Zoltán, Chief Client Officer Publicis Groupe Hungary a Médiapiacnak adott interjújából.

Egyedülálló módon egyesíti a kreatív, stratégiai és technológiai szaktudást a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel. Hol, melyik szervezeti egységnél született meg a megoldás ötlete, és miért?

Marcelt a Publicis Groupe munkavállalói között 2017-ben elvégzett Global Talent Survey eredményei inspirálták, ahol azt vizsgálta a cég vezetése, hogy a csoport munkavállalói miként szeretnének dolgozni a jövőben. Már ekkor jól látható volt, hogy a Groupe dolgozói szívesen kipróbálnák magukat más országok projektjeiben is. Így a jövőben akár tengeren túli projekteken tudást szerzett szakembereket is be tudunk vonni magyar ügyfelek projektjeibe, vagy éppen fordítva, hisz jelenleg is van két szövegírónk, akik egy szingapúri márka projektjén dolgoznak az ottani ügynökségi csapattal.

A Marcel a Microsoft AI és a Knowledge Graph technológiáit egyesítve rendszerezi és szűri nyolcvanháromezer munkavállaló több mint ezerkétszáz egységen belül termelt adatait. Milyen adatokról beszélünk, és azokat hogyan használja?

A Knowledge Graph összeköti a szervezeten belüli strukturált és strukturáltalan adatokat, majd leképezi a benne lévő kapcsolatokat. Ez a központosított, integrált forrás adja Marcel igazi erejét. Számos adat megtalálható a platformon, mint például a kollégák személyes profilja, amely a LinkedIn-nel is integrálható. Egy pozícióra történő keresésnél szűrhetünk különböző adatokra: megtudhatjuk, hogy az érintett kolléga milyen ügyfeleken dolgozott vagy szeretne dolgozni, milyen képességekkel, milyen korábbi, releváns tapasztalatokkal rendelkezik. Gyakorlatilag minden információ megszerezhető, ami egy munka szempontjából fontos lehet. Azt pedig mondanom sem kell, hogy Marcel minden szempontból megfelel a vonatkozó adatvédelmi elvárásoknak.

Először az Amerikai Egyesült Államokban tesztelték az AI technológiát, május végére pedig a globális cégcsoport minden tagjánál, így a Publicis Groupe Hungary-nél is elkezdődött a bevezetés. Mit mutatnak az eddigi tapasztalatok?

Az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak. Ahogy említettem, már most két kollégánk bekerült egy szingapúri projekt csapatba. Ez óriási lehetőség számukra, hiszen nemcsak, hogy megismernek egy másik kultúrát, de rövid idő alatt jelentősen tágul a látókörük és rengeteg olyan tapasztalatot sajátíthatnak el, amit majd itthon is kamatoztatni tudnak.

Azzal, hogy a Marcel június 12-vel a Publicis Groupe 90%-ának elérhetővé vált, kitárult a világ minden dolgozó előtt. Itthon a vezetőség már most azt vizsgálja, hogy hol, és milyen módon lehet és érdemes bevonni külföldi tehetségeket a hazai, vagy itthonról vezetett nemzetközi projektekbe. Mindenképp szeretnénk kiaknázni a globális talent pool-ban rejlő lehetőségeket és ezzel is erősíteni a hazai ajánlatunkat. Jelenleg nincs a világon és itthon sem olyan ügynökség, ahol ilyen lehetőség létezne, pláne nem ilyen szervezett formában.

Mit gondolnak, mit adhat hozzá egy magyar szakember tudása a nemzetközi piaci gyakorlathoz?

Az ügynökségi szakemberek mindig nagyon nyitottak arra, hogy megismerjék más országok gondolkodásmódját, hasonló problémákra adott eltérő megoldásait. Ez a fajta kíváncsiság a kreatív szakma egyik hajtóereje, és nincs ez másképp a magyar kreatívok esetében sem. Strukturáltan gondolkodunk, és rövid idő alatt is képesek vagyunk hatékony megoldásokat szállítani. Erre a jelenlegi vírushelyzet is jó példa, hisz ügyfeleinkkel alig néhány nap alatt sikeresen reagáltuk le a kialakult helyzetet.

És ahogy a magyar kreatívok is tudnak új megoldást mutatni egy másik piac projektjén, ugyanígy számítunk külföldi kreatívok új meglátásaira a mi projektjeinkben.

Milyen adatokat tartalmaz, és mire használják a felületen elérhető „koronavírus tudás-tartalombázist”?

Ez a mostani válság minden korábbi normát felszámolt, átalakított, éppen ezért hoztuk létre a koronavírus tudás-tartalombázist. Itt megbízható és aktuális információkhoz jutunk hozzá. Vizsgáljuk benne a fogyasztói magatartást, bemutatunk egy lehetséges keretet a jövőről való gondolkodáshoz, és esettanulmányokat osztunk meg egymással, melyek bizonyítják, hogy a márkák nem csak, hogy készen állnak, de elő is tudják segíteni az új keretek megteremtését.

Senki nem tudja még pontosan, hogy hogyan alakul át az életünk, a marketing vagy kommunikáció. Láttunk már erre utaló jeleket, de biztosat még nem tudunk. Ezzel az adatbázissal és tudásmegosztással viszont hozzá tudjuk segíteni ügyfeleinket ahhoz, hogy segítségünkkel olyan döntéseket hozzanak meg, melyek alacsonyabb rizikófaktorral rendelkeznek, mégis hatékony megoldást szállítanak.

Mit gondolnak, egy ilyen megoldás rövid, illetve hosszú távon hogyan fogja megváltoztatni az ügynökségek életét nemzetközi és magyar szinten?

A teljes Publicis Groupe működésére hatással lesz, hiszen sokkal transzparensebbé válik, hogy az egyes országok mit és hogyan csinálnak, hogyan gondolkodnak, és ebből bárki inspirálódhat majd. Könnyebb lesz egymással megosztani a tapasztalatokat, észrevételeket, arról nem is beszélve, hogy olyan projektekben vehetünk részt, vagy olyan embereket, tudást hozhatunk be magyar projektekbe, amire korábban esély sem lett volna. Továbbá arra is számítunk, hogy jelentősen felgyorsulnak az ügynökségen belüli folyamatok, amelyek hatással lesznek a tudásmegosztásra, a talent managementre és ügyfél élményre is.

Marketing

Ők kapják a Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat

A magyar filmgyártást évtizedekig meghatározó operatőröket elismerő Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat kap Szilágyi Virgil, Lukács Lóránt, Kovács Gyula és Rák József – közölték a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny szervezői az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szilágyi Virgil többek között az Átok és szerelem (1986) és az Isten malmai (1976) című alkotások fényképezésével a magyar tévéfilmek egyik legmeghatározóbb operatőrévé vált. Lukács Lóránt az Abigél (1978) és a Kisváros (1993) című sorozatokban nyújtott operatőri munkásságával írta bele magát a magyar mozgóképművészet történelmébe. Kovács Gyula kameraman olyan filmekben dolgozott, mint például Makk Károly Szerelem (1971) vagy éppen Szabó István Oscar-díjas Mephisto (1981) című alkotásai.

Rák József kiemelkedő munkái mellett – például A gímszarvas (1971) vagy a Visszafelé (1983) című alkotások -, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nyújtott nagy értékű, lassan négy évtizedes munkájáért kap életműdíjat.

A Bojkovszky Béla-díjat idén Stecz István műteremmester, fővilágosító kapja, aki harminc éven át dolgozott a Színház- és Filmművészeti Főiskola, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Média Intézetének műtermében, ahol kezei alatt számtalan diák vált a szakma mesterévé.

Az idei versenyre március 5-ig hat kategóriában – diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, tévéfilm és játékfilm – nevezhetnek a 2020-as magyar filmek alkotói és gyártói. A diákfilm kategória versenyzőinek ismét esélyük van elnyerni a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagját.

A 2021-es Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny zsűritagjai Bordás Róbert, Tóth Zsolt H.S.C. és Vajda Péter H.S.C. operatőrök – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Új digitális piac köti össze a magyar termelőket a vásárlókkal

Egyelőre tesztüzemben működik a kozertplusz.hu felülete, de nyár végére szeretnék az egész országot lefedni a házhoz szállítással.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg.

A koronavírus-járvány idején egyértelművé vált az élelmiszerlogisztikai hálózat sérülékenysége és kiszolgáltatottsága, előtérbe kerültek az online élelmiszerkereskedelmi megoldások,

melyek a fogyasztók számára számos új lehetőséget kínáltak, de jelentős kockázatokra is ráirányították a figyelmet.

Magyarország legújabb online termelői piacát éppen azért álmodták meg, mert kézzel foghatóvá vált, hogy elengedhetetlen egy alternatív élelmiszerlogisztikai hálózat kialakítása, amely vészhelyzetben is képes – akár országos szinten – biztosítani a lakosság minőségi magyar termékekkel történő ellátását.

A kozertplusz.hu úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, valamint más felhasználókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését, és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan érvényesülését.

A termelő és a vásárló igényeit is kielégítik

Tordai Péter üzletfejlesztési vezető a rövid ellátási láncok szerepét emelte ki, hiszen az ezen keresztül végbemenő értékesítés a legalkalmasabb módja annak, hogy a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.

A hivatalos tesztüzemmód március elsején indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. Az online üzletkötési platform mind a termelőknek, mind a vásárlóknak hatalmas előnyökkel szolgál.

„Mi megoldjuk a termelő helyett a digitalizációt, biztosítjuk a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is egy kalap alatt. Eközben a vevők akár több termelőtől is tudnak egyszerre rendelni úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, így nem kell egyszerre több logisztikai költséget kifizetniük. A jelenlegi trendekkel ellentétben törekszünk arra, hogy minél kisebb készleteket tartsunk raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsuk a vevőinkhez vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, ugyanakkor a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz” – fogalmazott a Tordai Péter.

Háztól házig szolgáltatás és átvételi pontok

A tesztüzemmódban három régióra osztották fel hazánkat: ez magában foglalja az M1-es autópálya vonalát Győrig többek között Tatával, Tatabányval, Etyekkel és Bábolnával, az M5-ös autópályát Szegedig Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal a teljesség igénye nélkül. Ezeken a területeken háztól házig vállalja a kiszállítást a kozertplusz.hu, március 31-ig ráadásul ingyenesen. Az ország többi részén átvételi pontokra van lehetőség termékeket rendelni heti rendszerességgel több, mint 500 településen, úgy mint Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen.

Tordai Péter hangsúlyozta,

nyár végére szeretnék lefedni az ország minden régióját a házhoz szállítással,

és a tesztüzem tapasztalataira építve elindítani a végleges platform működését. A tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhető lesz minden termék, ami garantálja minden áru valódiságát.

A kozertplusz.hu azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, illetve az országos logisztikai kapacitás rendelkezésre bocsátásával elősegíti a kistelepülések boltjainak áruval történő ellátását is.

Tovább olvasom

Marketing

Átadták a Marketing Diamond Awards elismeréseit

A megméretés rekordmennyiségű, összesen 94 gyémántdíjjal zárult.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik díjazott interjút ad a díjátadón, forrás: Lounge Group

A különös év igazán kreatív ötleteket kívánt meg, ami abból is jól látszik, hogy egészen újszerű projektekkel jelentkeztek a nevezők – így foglalja össze a hatodik Marketing Diamond Awards verseny eredményét a szervezők közleménye. A megméretést a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) azzal a céllal hívta életre, hogy megteremtse a kisebb cégek és alacsonyabb marketingbüdzséből gazdálkodók kommunikációs aktivitásainak legnagyobb hazai elismerését. A kiírásra 2020-ban korábban nem látott számú, 125 pályázat érkezett. A verseny történetében először az MMSZ egy ügynökségi partnerrel, a Lounge Grouppal együttműködésben díjazta a legkreatívabb kommunikációs kampányokat.

Idén „Az Év Megbízója” a Billingo Technologies Zrt., „Az Év Ügynöksége” a Kreatív Vonalak Kft., az „Az Év Marketing Nagykövete” pedig a Klausz Social Group Kft. lett, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház pedig a Lounge Group különdíjában részesült.

A négy kiemelt nyertesnek a Lounge Group különdíjakat is felajánlott, szakmai előadások közül választhattak a legjobbak. A Kreatív Vonalak Kft. és a Billingo Technologies Zrt. Szabó Zsófia – a Lounge Group kutatási divízióvezetője – által tartott Kutatási projektszemlélet képzést választotta, míg a Klausz Social Group Kft. és a Móricz Zsigmond Színház az ügynökség Head of Digital szakértője, Kelemen Zsolt Socialmedia-tartalom és hirdetésmenedzsment kurzusa mellett döntött.

A díjátadó, a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel vendégek nélkül, szigorú biztonsági intézkedéseket betartva zajlott, és a Lounge Group videós stábja gondoskodott arról, hogy megörökítse a kétnapos eseményt. A gyémántdíjasoknak Katona Norbert, a Magyar Marketing Szövetség operatív igazgatója, a fő- és különdíjasoknak pedig Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke és Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója adták át az elismeréseket.

A díjátadó megörökített pillanatai a Lounge Group weboldalán tekinthetők meg, a videókból többek között az is kiderül, hogy melyik versenyző ünnepelte „munkaszünettel” az örömhírt.

Tovább olvasom