Kövess minket!

Marketing

Kincsvadászat pannon tájon

Megyénként két, eddig még nem túlságosan ismert kirándulási helyszín GPS koordinátáit tették közzé a Fejér Megyei Hírlapban, a veszprémi Naplóban, a Vas Népében, a Zalai Hírlapban és a Dunaújvárosi Hírlapban a lapok munkatársai, s kedvező fogadtatást, vendéglátást is ígértek a koordináták alapján fellelhető tájakon. Összesen nyolc egymást követő vasárnap várták olvasóikat megyéik különböző turisztikai pontjain a PLT lapok szervezői.

Nagy siker volt a PLT-lapok olvasói körében az elmúlt év őszén rendezett „kincsvadászat” játék. A résztvevők közül sokan kérték akkor a szervezőket, hogy folytassák ezt a kezdeményezést, jelöljenek ki jövőre is olyan látogatási helyszíneket, amelyek még nem közismertek, de érdemes lenne megismerni őket.

Az idén május-júniusban ismételten megrendezett játékot hétről hétre az újságokban szerdánként megjelenő Utazó magazin koordinálta. Az idei első helyszín a Veszprém megyei Nagyvázsony volt, majd a túrázók a vasi Kőszeget, a Fejér megyei Kápolnásnyéket, a zalai Zalavárt, majd az újabb körben, ugyanilyen megyei sorrendben Cseszneket, Szalafőt, Fehérvárcsurgót és Szécsiszigetet kereshették fel.

Az érdeklődés hasonló volt a tavalyihoz, százával érkeztek az autók a helyszínekre, a rendezvényen közreműködő munkatársak pedig szorgalmasan osztogatták a pecsétgyűjtő füzeteket, és pecsételték a helyi kedvezményekre jogosító kuponokat. A résztvevők ugyanis a kuponok segítségével a megszokottnál olcsóbban, gyakran fél áron vehették igénybe a környék vállalkozásainak szolgáltatásait. Éttermek, fürdők, várak, múzeumok és szállásadók is örömmel csatlakoztak az akciónhoz. A legtöbb kirándulót az idén az első zalai helyszín, Zalavár vonzotta, 562-en keresték fel a kis-balatoni történelmi helyet, de az olvasók szorgalmasan gyűjtötték a többi településen is a pecséteket, hogy részt vehessenek a nyereményjátékon. A szabályok szerint a nyolc túrából minimum négyet kellett teljesíteni ahhoz, hogy nyerni is lehessen. Az idén összesen 3156 olvasó kapcsolódott be a kincsvadászatba, de az is figyelemre méltó, hogy a nyolc helyszínen negyvenkét szolgáltató nyújtott kedvezményeket a vendégek számára.

“Most, a játék nyolcadik állomásán sokan mondták, milyen kár, hogy vége van, de köszönik, hogy olyan helyszínekre navigált a PLT, amelyek mellett eddig csak elmentek, vagy ahova maguktól nem jutottak volna el. A másik, igen pozitív látogatói kiemelésként pedig azt említették az olvasók, hogy a kedvezményt nyújtó partnerek révén egész napos programot kínáltak a résztvevőknek”- foglalta össze a tanulságokat Győrffy István szerkesztőségi tanácsadó.

plt kincsvadászat

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom