Kövess minket!

Marketing

Két új taggal bővült a Public Relations Global Network

Az új tagok csatlakozásával Romániában, valamint az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában erősödött a független PR-ügynökségeket tömörítő globális hálózat.

Új tagokkal bővült a Public Relations Global Network (PRGN): a romániai Free Communication és az egyesült államokbeli Bianchi Public Relations csatlakozását a független PR-ügynökségeket tömörítő globális szervezet a múlt héten Londonban megrendezett őszi közgyűlésén jelentette be, ahol Magyarországot a Goodwill Communications képviselte. A két új tagvállalat komoly iparági szakmai tapasztalatokkal és kapcsolatrendszerrel gazdagítja az immár közel 50 tagot számláló hálózatot, többek között olyan kulcsfontosságú szektorokban, mint az egészségügy és az autóipar. A román Free Communication emellett tagja a CEE Alliance for Strategic Communications (CEEASC) kelet-európai regionális hálózatnak is, amelyet a PRGN egyetlen magyar tagvállalata, a Goodwill Communications alapított.

„A Free Communication és a Bianchi Public Relations csatlakozásával hálózatunk újabb kiemelt pozíciókat szerzett Kelet-Európában és az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában” – mondta Uwe Schmidt, a PRGN soros elnöke, a hamburgi székhelyű PRGN-tagvállalat, az Industrie-Contact AG ügyvezetője. – „A PRGN mind ágazati, mind földrajzi szempontból rendkívül szerteágazó ügyfélköre számára jelentős érték ügynökség-hálózatunk további bővítése és új kulcspiacok megszerzése.”

A 2002-ben Bukarestben alapított, Alexandra Dinita irányításával működő Free Communication stratégiai tervezést és tanácsadást, médiakapcsolati, online kommunikációs, illetve közösségi média tanácsadást nyújt a privát, valamint a közszférában működő vállalatoknak. Ügyfelei között számos iparág kiemelt szereplői megtalálhatók, mint például az egészségügy, a gyógyszeripar, biztosítás, pénzügy, ingatlan, közlekedés és a kiskereskedelem. Jelenleg, többek között a Sanofi, a Mazda, a WizzAir és a Panasonic nagyvállalatokkal dolgozik együtt.

Az 1992-ben Detroitban alapított, Jim Bianchi által irányított Bianchi Public Relations túlnyomó részben az ipari szektor szereplőinek nyújt stratégiai kommunikációs tanácsadói szolgáltatást. Az ügynökség a 100 legnagyobb észak-amerikai autóipari szereplő közül 13-at is ügyfelei között tudhat. 1992 óta a Freudenberg-NOK, 1994 óta a TRW Automotive, 1997 óta a Johnson Controls Automotive és 2008 óta a Schaeffler Group USA kommunikációs partnere.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom