Kövess minket!

Marketing

Karambolozz DTK-val!

Vagy törjél be Szilágyi Áronhoz! A Generali Előrelátó kampány a VR-élményen keresztül döbbenti rá a lakosságot arra, hogy odafigyeléssel és szokásaink megváltoztatásával sok esetben megelőzhető a kár – legyen szó a vezetés közbeni sms-ezés miatti balesetről vagy betöréses lopásról.

Árr Mariann, a Generali marketing- és fogyasztói élmény vezetője elmondta: a projekt célja, hogy a kármegelőzésről rendelkezésre álló információk tömegét újszerű, figyelemfelkeltő módon adják át az érdeklődőknek. Egyúttal cél a fiatalabb korosztály megszólítása, valamint a Generali márka fiatalítása, a háttérben meghúzódó innovációk láthatóvá tétele is. Ennek érdekében szívesen allokálták a hagyományosan televíziós kampányokra szánt keret egy részét a magasabb gyártási költségeket és összetettebb szervezést igénylő kísérleti projektre. Arra kíváncsiak, hogy sikerül-e átütni a falakat és beszédtémát adni a sajtónak és a célközönségnek.

A kezdet mindenesetre ígéretes: akár D. Tóth Kriszta mellett ülünk, mint ha mi lennénk az Elviszlek magammal vendége, akár egy rosszarcú rabló társaságában törünk be Szilágyi Áron olimpiai bajnok házába, átlagos reklámoknál nem tapasztalható érzelmi intenzitással csöppenünk bele a történetbe, ami nem is próbál erőltetetten márkaüzeneteket átadni. A kampány kreatív-stratégiai és koncepcionális fejlesztését a Cluso végezte.

DTK a csodakamerának magyaráz

A filmeket elsőként egy öt várost érintő road show-ra viszik a Rádió1-gyel közösen, Pécsett, Sopronban, Székesfehérváron, Egerben és Debrecenben lehet majd találkozni a Generali piros-fekete VR-sátrával. Ezt követően a videókat feltöltik a YouTube-ra, megtekintésükhöz pedig papír VR-szemüveget is lehet majd rendelni. A biztosító tanácsadói szintén megmutathatják majd a filmeket ügyfeleiknek.

Tiszeker Dani rendező a 360 fokos 3 dimenziós forgatás sajátosságait is megosztotta. A VR látványos dolgokra született – pl. sportvideók készítésére -, a fikciós történetmesélés egyelőre ritka. (Ezt megerősíti Cory Key is, aki a Discovery VR márka építését irányítja.) Legfeljebb 4 színésszel lehet dolgozni, a kameramozgásokat pedig nehezen dolgozza fel a néző agya. Fenn kell tartani a folyamatos interakciót, hogy a néző figyelme ne kalandozzon el a lényegi történésekről. A színészek számára kihívás, hogy értelmezhetetlen a „Merre játsszak?” kérdés, míg a stábtagok nem lehetnek a képben, de még a világítóknak és a hangosítóknak is újra kell tanulniuk a szakmát. A 3D felvétel esetében ráadásul két képen párhuzamosan kell elvégezni minden utómunkát és retusálást. A 3 perces videókat 15-20 próba után, vágás nélkül rögzítették. A felvételeknél használt kamera nagy előnye, hogy élőképet is ad, így a felvételt követően azt rögtön ki is lehet értékelni. A Shenzhen Arashi által gyártott, Insta360 típusú kamera nem csak kétmilliós ára miatt féltett kincs: ha 6 lencséjének bármelyike megsérül vagy karcolódik, az teljesen tönkreteheti az egész végeredményt. A kamera tulajdonosa egyébként Kínára esküszik minden fejlett eszköz – kamerák, drónok stb. – beszerzése terén:

Ami jó cucc, az már csak Kína

– mondja.

A forgatásról készült werkvideó itt tekinthető meg.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom