Kövess minket!

Marketing

Interaktív fesztivál-kampányban a Telekom

A VOLT-on nagyon bejött a Telekomnak az Instagram-kampány, így hát a Balaton Soundon is elsütik az ötletet. De más aktivitásokkal is készültek. Internetkamion, koktélok, élő streaming, buszos transzfer..

Nagyon bejött a kirowski Isobar Instagram játéka a VOLT-on, amelyet a Magyar Telekomnak fejlesztett ki: a fesztiválozók közel 4 ezer „élményt” töltöttek fel az y2013.hu-ra és több mint 5 és fél ezer csúszda animgif készült.

Telekom-kitelepülés (fotó: Kreatív)

A feltöltött fotók mennyiségéből látszik, hogy nem csak a vizuális imázskampánynak, de a helyszíni aktivitásnak is abszolút megvan a létjogosultsága a fesztiválokon – és ezt a lehetőséget a telekommunikációs piac márkái nagyon jól tudják hasznosítani.

Hasonló fogadtatása számítanak a már javában tartó Balaton Soundon és a július végi Campus Fesztiválon is. A y2013.hu-n fut újra többek közt az „élménnyel fizetős” Instagram játék, melynek lényege, hogy a #cashtag címkével ellátott, „instás” fotókért különféle fesztivál-kellékekhez (strandpapucs, fesztiválpárna, napszemüveg) vagy koktélokhoz juthatnak a fesztiválozók a telco cég színeivel megegyező kisbusznál. Az élményfolyam, illetve az élményekért cserébe kapható fesztivál-kellékek az y2013.hu oldalon vannak fent, ahol a fotózók saját Instagram nevükre keresve azt is megnézhetik, hogy a képeikért mi mindent kaphatnak.

A Magyar Telekom egyébként a VOLT névadó szponzora, a Sound-on és a Campuson pedig szponzor: így a magenta szín mindenhol megjelenik a fesztiválokon. A kirowski Isobar magenta színű Csúszdája – amely már tavaly is nagy siker volt – idén megint az egyik bejutási mód volt a VOLT-on, sőt extraként a becsúszókról GIF-ek is készültek. Ahogy a VOLT-on is, a Soundon és a Campuson további magenta installációk is lesznek: Magyar Telekom internetkamion fényvezérlésselés a már említett VW kisbusz, amelynél az Instagramra feltöltött fesztiválélmények koktélokra válthatók át. A szolgáltató kisebb buli helyszíneket is felállít.  A fenntartható fejlődés jegyében a fesztiválokon van telekomos, újrahasznosítható re-pohár is; valamint a Telekom a hello holnap! CSR-programmal is jelen volt a VOLT-on tematikába illeszkedő robotépítő aktivitással: kortárs magyar képzőművészek használt telefonokból állítottak össze robotot.

Élő streaming a Soundról is

A Telekom és a Ustream együttműködésének köszönhetően számos koncert streaming közvetítését követni lehet a www.telekom.hu/fesztivalok oldalon. Aki letölti a Balaton Sound alkalmazást, az a mobilján is egyszerűen elérheti a koncerteket (a streaming a More/Továbbiak menüpontból érhető el).

A Telekom Teraszon esténként elektronikus zenével, napközben lounge hangulattal, 4G mobilinternettel és további izgalmas fesztiválélményekkel várja a Balaton Sound látogatóit a távközlési óriás. Akik különleges, mozgó partyfotókat szeretnének készíteni, azok a “Gif it to me” fotósok segítségével ezt is megtehetik. Akik pedig csak egy kis ejtőzésre vágynak, azok a kempingben a hatalmas, magentába játszó spirál árnyékában pihenhetik ki a Defender DJ aktív közreműködésével átmulatott éjszakákat.

A fesztiválra utazók kényelmét szolgálja a Déli pályaudvar Volán buszmegállója és a Zamárdi Volán megállója között közlekedő ingyenes Telekom busz is, melyen 45 fő számára biztosítanak helyet. Üzemel ezenkívül egy kisbuszos transzfer is a fesztiválterület és Zamárdi vasútállomás között, ugyancsak a cég támogatásával.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom