Kövess minket!

Marketing

Innovál a Ringier

A Ringier 2011-ben ott folytatta, ahol 2010 végén abbahagyta – tudtuk meg Mihók Attilától a kiadó éves eredményeit bemutató sajtótájékoztatón.

A Ringier 2011-ben ott folytatta, ahol 2010 végén abbahagyta – tudtuk meg Mihók Attila ügyvezető igazgatótól a kiadó éves eredményeit bemutató sajtótájékoztatón. A rendezvényt felvezető svájci filmben Michael Ringier azt mondta, 2011 nehéz év volt a nemzetközi kiadóvállalat számára, a hazai leányvállalat tevékenysége ezt kevésbé tükrözi. Miközben az IFRS adatai szerint az éves árbevétel a 2009. évi 14,638 milliárdos rekordszintről 13,998 milliárdra csökkent, az EBITDA 13,4 %-ra nőtt, ami a válság előtti békeévekben is figyelemre méltó eredménynek számított volna.

Mihók Attila értékelésében elmondta, a válság következtében a piacon folytatódnak a koncentrációs folyamatok, a költségcsökkentések, a leépítések, a termékbezárások. A napilapok példányszáma és hirdetési bevétele tovább erodálódik, ami nem kizárólag minőségi okokra, hanem az áremelkedésre és a vásárlóerő csökkenésére vezethető vissza. A magazinpiacon hasonló, egyes szegmensekben még nagyobb is a visszaesés, de például a gasztrolapok és a “mid-market” magazinok képesek voltak növekedésre.

Az online piac konszolidálódik, szaporodnak a startupok, de a bevételek nagy része a globális szereplőkhöz vándorol, a hazai vállalkozások bevétele inkább stagnál. A mobilpiac körüli hype nagyon erős, de nincsenek sem átütő sikerek, sem működőképes üzleti modellek. Mihók Attila aláhúzta, a mobil iparág is rálépett arra az ingoványos ösvényre, amire az online másfél évtizeddel ezelőtt: a fejlesztések, appok túl nagy hányada ingyenes.

A Ringier tavalyi fejlesztéseiről Mihók Attila elmondta, az összes brand építésére odafigyeltek. Megújult a Blikk és a teljes print portfolió, a női magazinok tematikus számai is hozták az elvárt eredményeket, a nyomda pedig kiemelkedően jól teljesített tavaly, a már az idei első negyedév extra növekedése is nagyrészt a nyomdai munkákból származik. 2011-ben sokat fektettek a digitális fejlesztésekbe, amelynek leglátványosabb eleme az MSN Mai Nap elindítása és piaci bevezetése volt. Növelték e-kereskedelmi bevételeiket, és több mobilalkalmazást fejlesztettek ki. Új üzletként megjelent a Ringier kínálatában a külsősök számára is szolgáltató fotó- és videostúdió, a jegyértékesítés, a rendezvények, a Live Event üzletág. A Ringier a különböző platformok fejlesztésével a lehető legnagyobb elérés biztosítására és ezek hatékony monetizálására törekszik – hangzott el.

A kiadó 2012-ben is a piac csökkenésével, a hirdetések további visszaesésével és az online piac konszolidációjával számol. Az idei év első nagy átszervezése révén létrejött a Szórakoztató és Sport, valamint a Digitális Üzletág. A következő hónapok kiemelt feladata lesz a Népszabadság integrációja, a print üzletág további fejlesztése és az “entertainement business” erősítése. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a “Ringier a válságra innovációval, hatékonyságnöveléssel reagált, ami a jövő dinamikus növekedését segíti.”

Azt is megtudtuk, hogy a Népszabadság Zrt. maradék harminc százalékát napokon belül megvásárolhatják, a referencialap szerkesztősége pedig júniusban vagy júliusban költözhet a Futó utcába. A főszerkesztői pályázat kérdése a médiacég közlése szerint nincs napirenden a kiadóban.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom