Kövess minket!

Marketing

Indul a COOP szurkolói mozgalma

A vásárlók személyes, buzdító üzeneteit tartalmazó szalagokkal, valamint a kisorsolt szurkolókat mintázó kabalababákkal is támogathatják az olimpiára készülő sportolókat.

A MOB székházában megtartott sajtóeseményen a magyar kereskedelmi lánc vezetői megerősítették: a COOP újabb négy évre szóló támogatási szerződést ír alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

A COOP továbbra is támogatni kívánja a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját, a sportolókat és az olimpiai mozgalmat – jelentette be a sajtótájékoztatón a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke, Csepeli Lajos.

Az elnök beszédében emlékeztetett arra, hogy a COOP Gazdasági Csoport már két évtizede, az atlantai olimpia óta tevékenyen támogatja a MOB munkáját, ezen keresztül hazánk legkiválóbb sportolóit. A kereskedelmi csoport motivációja egyértelmű: „száz százalékig magyar tulajdonban lévő cégként mindig is a hazai sikerekért dolgoztunk” – világított rá Csepeli Lajos. A COOP regionális beágyazottságához, helyi jelenlétéhez, tevékenységéhez lokális társadalmi szerepvállalás is társul. Akár a helyi sportrendezvényekről, a Coop Rallyról, akár a 2010-es árvíz és a vörösiszap-katasztrófa óta létező Coop Segély Alapítvány munkájáról van szó, látható, hogy „a COOP ott van a vidék életében” – fogalmazott Csepeli Lajos.

A COOP immár negyedik alkalommal indítja útjára olimpiai szurkolói mozgalmát, idén „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba” címmel. Ennek keretében az ország 1700 településén, közel 2700 COOP üzletben helyeznek ki „Hajrá-szalagokat”, amelyekre a vásárlók személyes, buzdító üzeneteket írhatnak – mondta el az eseményen Tóth Géza. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a szurkolók szeretetének üzeneteit tartalmazó, összesen több kilométernyi szalagot az olimpiai csapat búcsúztatásán adják át a sportolóknak.

Nem csupán arról van szó, hogy a szurkolói üzeneteket visszük el a sportolókhoz. A sportolókat is elvisszük a vásárlókhoz

– utalt a vezérigazgató az olimpiai mozgalmat népszerűsítő COOP-programokra.

Tóth Géza beszámolt arról is, hogy a COOP szurkolói mozgalma mellett zajló „Kabalacsapat” kampány arcai az immár hatodik olimpiájára készülő Kammerer Zoltán, valamint Jakabos Zsuzsanna lesznek. A sportolók a kampány keretében magukkal vihetik a COOP kabalacsapatot is, amelyeket olyan valódi, hús-vér szurkolókról mintáznak, akik az üzletlánc weboldalán regisztrálnak, és akiket sorsoláson kiválasztanak. A babák az összes magyar szurkoló támogatását képviselik, és ezzel adnak majd erőt a sportolóknak Rióban, a versenyek idején.

Az eseményen megköszönte a COOP segítségét Borkai Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta: a COOP két évtizedes támogatása során összehozta a magyar szurkolókat a versenyzőkkel, így sportolóink tudják, hogy a magyar emberek ott állnak mögöttük. Az olimpiai felkészülésről szólva Borkai kijelentette: mindeddig 123 sportoló szerzett olimpiai kvótát, számuk napról napra bővül. „Biztos vagyok benne, hogy a kvótát szerzett versenyzők száma 140 felett lesz” – tette hozzá.

Kemény Dénes is köszönetet mondott a COOP-nak, a férfi vízilabda válogatottnak nyújtott folyamatos támogatásáért. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, – aki egyben a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumának elnöke is – személyes emlékként felidézte azt a közös segítségnyújtást, amelyet a COOP-pal a rászoruló, bajba jutott emberekért tett. Kemény Dénes egyben kijelentette: a COOP akkor kezdte meg az olimpiai csapat támogatását, amikor útjára indult az a férfi vízilabda csapat, amely később három aranyéremmel hálálta meg a magyar szurkolók szeretetét.

Marketing

Több szponzorüzenet jelent meg a tévéműsorokban

A legaktívabb cégek 2020-ban is az építőipari vállalkozások voltak.

Közzétéve:

Pixabay

Az előző időszakhoz képest 2020 második felében 7,4 százalékkal több támogatói szpot jelent meg az országos kereskedelmi televíziók műsoraiban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (NMHH) e heti ülésén elfogadott új tanulmány szerint.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb tanulmány megállapította: a vizsgált csatornák műsoraiban 2020 második félévében 86 559 szponzorüzenet jelent meg, a szponzorcégek száma pedig 1915 volt.

2020-ban is építőipari cégek voltak a tévéműsorok legaktívabb szponzorai

– írták.

A legnagyobb elérésű televíziók összesen 82 032 szpotot tettek közzé, a legtöbbet, 47 036-at a TV2, az RTL Klub 26 682-t, a Duna TV 8314-et.

A tanulmány szerint a koronavírus-járvány második hulláma felkészültebben érte a vállalkozásokat, ugyanis 2019 azonos időszakában 76 343 szponzorüzenettel jelentkeztek a minta állandó szereplői.

A legtöbbször – 3003 esetben – az Austrotherm Kft. jelent meg szponzorként, ezt követte a Baumit Kft. 2106 és a Velux Magyarország Kft. 2011 üzenettel, ez ismét az építőipari cégek reklámdominanciáját mutatja, ugyanúgy, mint 2019 azonos időszakában. A legtöbb ilyen támogatói megjelenést a TV2 időjárás-jelentésében szerkesztették adásba (18 934), amit az RTL Klub Reggeli című adása (3871) és saját időjárás-jelentése (3247) követett.

Hozzátették: a reklám és a támogatás egyaránt kereskedelmi közlemény. Az előbbiben a reklámozó direkt módon fogyasztásra, igénybevételre ajánlhatja a termékét, szolgáltatását, ez utóbbiban viszont a reklám legfőbb, fogyasztásra ösztönző üzenete nem jelenhet meg, de a támogató cég a védjegyét, arculatát, tevékenységét népszerűsítheti.

A minta állandó szereplői a legnagyobb elérésű országos kereskedelmi televíziók – az RTL Klub és a TV2, valamint a közszolgálati Duna TV – voltak, mellettük egy-egy hónapig helyet kapott a mintában az M1, az M4-Sport, az M5 országos vételkörzetű közszolgálati, illetve a Pesti TV, a Sláger TV és a TV4 kereskedelmi televízió is – írták.

A teljes tanulmány megtalálható az NMHH honlapján.

A magyarok közel háromnegyede internetezik

A közlemény szerint a Médiatanács elfogadott egy kutatást 2020 negyedik negyedévének internetes közönségmérési adatairól is, amelynek eredményei szerint a 15 év feletti magyar lakosok 72,35 százaléka internetezik. A kutatás rámutatott a generációk közötti számottevő internethasználati különbségekre is.

A 15-24 év közötti Z-generáció, valamint a 25-40 év közötti Y-generáció 93,12 és 96,81 százalékban használja az internetet, míg “az 57-75 éves babyboomereknek csak 52,81 százaléka”

– írták, hozzátéve, hogy a tanulmány hamarosan olvasható lesz az NMHH honlapján.

Figyelmeztették a Debrecen TV-t

A grémium e heti ülésén döntött arról, hogy a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárás nyertese a Médiahíd Kft.

A testület elfogadta és pénteken közzéteszi honlapján a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi vételkörzetű frekvenciákra szóló közösségi jellegű használatra irányuló pályázati felhívások tervezetét.

Hozzájárult a tanács, hogy a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. két hónap halasztással, legkésőbb május 6-án kezdje meg médiaszolgáltatását a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencián.

A tanács figyelmeztette a Debrecen TV szolgáltatóját a jogszerű magatartásra, miután november elején az ÉPI-TECH magazin egyik adásában jogszabályellenesen a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket – írták.

Tovább olvasom

Marketing

350 ezernél is többen töltötték ki a konzultációs kérdőívet

Ütemesen nő a konzultációban résztvevők száma, a legfrissebb összesítés szerint meghaladta a 350 ezret a kérdőívet kitöltők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden a magyar kormány Facebook-oldalán.

Közzétéve:

Borítókép: Magyarország Kormánya / YouTube

Dömötör Csaba videójában kiemelte: ez különösen ahhoz képest magas szám, hogy az újraindításról szóló konzultáció csak pár napja indult. Elmondta: a kérdőíven olyan témakörök szerepelnek, amelyek a mindennapjainkat érintik.

Az államtitkár közlése szerint várják az emberek véleményét a védettségi igazolványról, az este 8 óra utáni kijárási tilalomról, vagy az éttermek és a konditermek újranyitásáról.

Dömötör Csaba azt mondta: mindenkit arra bíztatnak, hogy vegyen részt. “Töltse ki Ön is, mert minden vélemény számít” – jelentette ki az államtitkár.

Tovább olvasom

Marketing

Új műsorvezetőt kap a népszerű kulturális podcast

Az ország egyik népszerű kulturális podcastja új műsorvezetőt kap. Szabados Ági, a Lapozz a 99-re! eddigi háziasszonya Vecsei H. Miklós színész-rendezőnek adja át a képzeletbeli stafétabotot.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Lapozz a 99-re! hazánk egyik népszerű kulturális podcastja, amely könyvekről és a könyvek mögötti történetekről szól. A produkció új műsorvezetőt igazolt: márciustól Vecsei H. Miklós beszélget a meghívott vendégekkel. A hírt a podcast eddigi háziasszonya, Szabados Ági jelentette be a műsorban, és így köszöntötte a rendhagyó, 75. epizódban új szerepkörében Vecseit:

– Boldog vagyok, mert szerintem egy méltó folytatása lesz a Lapozznak, hogy te veszed át. Nagyon szeretem a gondolataidat.

A színész-rendező elárulta: úgy érzi, hogy egy kicsit be volt zárkózva a színház világába, de sok más szféra érdekli, többek között a szociális témák, a komolyzene vagy éppen a könyvek.

– Szeretném a spektrumomat tágítani, úgy, hogy olyan embereket mutatok be, akik nagyon izgalmas dolgokkal foglalkoznak – mondta.

– A Lapozzban próbálom majd rávezetni a hallgatókat, hogy vegyék észre, ha az időt nem tartalmasan töltik. Olyan témákkal szeretnék foglalkozni, amelyek engem is érdekelnek, csak mondjuk eddig nem volt rájuk időm.

Márciustól nemcsak a műsorvezető személye, hanem az adások vizuális és zenei arculata is megváltozik. Viszont a podcast küldetése továbbra is az, hogy tartalomtól és műfajtól függetlenül az olvasás hasznosságát hirdesse. Az írók és az olvasók egy-egy epizódban a megszokottak szerint hosszabban beszélgetnek majd a fő témáról, a könyvekről, valamint azok szerzőiről, azt követően pedig a kulturális élet, a média ismert szereplői válaszolnak az olvasással kapcsolatos személyes kérdésekre és tippeket is adnak, hogy mit érdemes olvasni a szabadidőnkben.

– Nagyon köszönjük Áginak ezt a majdnem két évet, amit rengeteg munkával, energiával és szeretettel töltött meg. A produkciót a hallgatók eddig összesen 665 ezer meghallgatással tüntették ki, és egy közel ötvenezres közösség épült köré – nyilatkozta Román Balázs, a műsort készítő Betone Studio kreatív producere. A megújult Lapozz a 99-re! első epizódját március második hetétől érhető el az ismert podcast-lejátszókon – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom