Kövess minket!

Marketing

„Home-made” reklámkampány

A koronavírus sok mindent elhalkított, így például a már szemünknek megszokottá vált „plakátzajt” is. Kevesebb a hirdetés bármerre nézünk, ezért is tűnhetett mostanában fel, hogy sokszor jönnek szembe a Szerencsejáték Zrt. új plakátjai. Úgy fest, náluk és a kampányt kivitelező Lounge Group ügynökségnél cseppet sem állt meg a munka, mi több, elindítottak egy áprilistól nyárig futó projektet. A nem mindennapi munkafolyamatokról és a sikerről először Szász Tamás, a Szerencsejáték Zrt. marketingfőosztályának vezetője, őt követően pedig Gödrei Fanni, a Lounge Group account managere beszél lapunk 2020-as harmadik számában. (X)

A digitális lottózást népszerűsítve tévés, rádiós, print, online, közterületi és szórólapos hirdetések egyaránt készültek. Nem voltak félelmeik, hogy most fussanak neki egy ekkora kampánynak?

Március elején hirtelen megváltoztak a körülmények a világjárvány miatt, így az elsődleges feladatunk az volt, hogy gyorsan és hatékonyan reagálhassunk a kialakult helyzetre, ami a Szerencsejáték Zrt.-t és a játékosainkat is kiemelten érintette. Az integrált digitális kampányunk előkészítése mellett számos olyan intézkedésben is aktív szerepet vállaltunk, amely a fogadóink, munkatársaink és partnereink azonnali egészségvédelmére koncentrált. Félelem nem volt bennünk, sokkal inkább egy határozottabb fókuszra váltás. Nem kizárólag a várható bevételkiesés hatékony ellensúlyozása volt a cél azzal, hogy a játékosaink számára minél szélesebb körben kommunikáljuk a digitális játékcsatornák meglétét és előnyeit, hanem sokkal inkább egy komplexebb, hosszabb távú stratégiai újratervezés, amit szintén meg kellett valósítanunk aránylag rövid időn belül.

Milyen kihívásokat jelentett a munkafolyamatok során a jelenlegi helyzet? Érzékelték például azt, hogy a kampányon dolgozó Lounge Group home office-ból látta el feladatait?

A járványügyi helyzet az élet minden területén, így a munkafolyamatok menedzselésében is számos változást hozott a nemzeti lottótársaság életében, de az alapvető egyeztetések, a szakmai munka ugyanolyan gördülékenyen zajlottak az ügynökségi stratégiai partnerünkkel, mint korábban.

Egyedül a produkciós, gyártási folyamatok tértek el jobban a megszokottól abban a tekintetben, hogy a mostani helyzetben nem tudtunk személyesen részt venni a tévé- és rádiószpotok helyszíni munkálataiban. Távolról, online streaming segítségével tartottuk a kapcsolatot a produkciós és ügynökségi csapattal. Közel két hónap távlatából azt mondhatom, hogy a kampányokon dolgozó kollégáim és az ügynökség szakemberei, ahogy korábban is, magas színvonalon látják el a munkát, és mindenki maximális teljesítményt nyújt. Jó példa a „Lottózni otthon is lehet” kampányunk, amit rekordidő alatt készítettünk el egy internetes aloldallal együtt.

Az otthoni ügyintézést eddig főként nem egészségügyi, inkább kényelmi okokból választották a vásárlók. Mekkora a változás az internetes, az SMS-Lottó és az Okoslottó fogyasztása kapcsán?

Valóban így van, az utóbbi időben a lakosság védelmében meghozott korlátozó intézkedések eredményeképpen a játékosaink is jóval több időt töltöttek otthon, így számos egyéb tényező – mint a munkavégzés, az otthonlét, a mozgás, a pihenés – mellett a lottójátszási szokások is átalakultak. Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a pandémiás helyzet alatt a személyes kontaktusok számának csökkenése következtében a lottózóink forgalma is visszaesett. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy az utóbbi hetekben a játékosaink körében egyre nagyobb teret nyert az online értékesítési csatornák használata, ami jelentősen hozzájárult a lottójátékok eladásainak szinten tartásához. Jelenleg már közel 400 ezren játszanak a digitális fogadási módok valamelyikével, úgymint az internetes játékmód, az SMS-Lottó vagy az Okoslottó mobilalkalmazással történő játék. A kampány kezdete óta a számsorsjátékok internetes forgalma több mint 40 százalékkal növekedett, és ezzel párhuzamosan az Okoslottó mobilalkalmazás, illetve az SMS-Lottó forgalma megközelítőleg 20 százalékkal emelkedett. Ennek köszönhetően az online számsorsjátékok interaktív részaránya több mint a duplájára nőtt a portfólión belül.

Ez a siker a mostani kampánynak is köszönhető?

A 360 fokos, integrált, de erősen digitális fókuszú kampányunk rendkívül gyorsan reagált a megváltozott vásárlói szokásokra és igényekre. A kommunikáció során igyekeztünk egy olyan marketingmixet összeállítani, amellyel a játékosaink szélesebb rétegéhez juttathatjuk el a digitális játékmódok létéről és előnyeiről szóló üzeneteinket, célzott digitális és social media eszközökkel. Egyik kiemelt célunk az volt, hogy az online csatornákra tereljük a játékosainkat, ellensúlyozva az értékesítőhálózatból kieső forgalmat. Emellett természetesen azt is szerettük volna elérni, hogy a játékosaink számára érdekesebbé tegyük az otthoni létet, izgalmat vigyünk a hétköznapjaikba, és edukáljuk őket a lottózás további lehetőségeiről, így nem kell lemondaniuk a játékról, hiszen otthonról is lehet gyorsan, kényelmesen, csupán néhány kattintással biztonságosan játszani.

A kampánynak volt még egy kardinális eleme, ami az indulással egy időben készült el, és a kommunikáció egyik alapja volt. Ez a komponens tulajdonképpen egy új, ergonomikus, információs aloldal volt a Szerencsejáték Zrt. honlapján, ahol érthetően, áttekinthetően, felelősen és edukatív módon szerettük volna tájékoztatni az ügyfeleinket a digitális játékmódok használatáról. Azért, hogy biztosak lehessünk abban, hogy az aloldal teljesíti az elvárásainkat, egy ezerfős, online paneles kutatással kikértük a látogatók véleményét ezzel kapcsolatban. A főbb eredmények azt mutatták, hogy az oldal a felmérésben részt vevők 87 százalékának nyerte el a tetszését. Még fontosabb azonban, hogy a válaszadók 95 százaléka szerint áttekinthető volt az oldal.

A kampányt hetente értékeljük digitálismédiacsatorna-hatékonyság és kereskedelmi eredmények szintjén. Rendkívül jó eredmények születnek, hétről hétre dőlnek meg a digitális értékesítési rekordjaink.

A „maradj otthon!” üzenet fontossága cégen belül, a munkatársak körében is lényeges szerepet kap?

Március 17-étől az adminisztratív feladatokat ellátó irodai munkatársaink körülbelül 70 százaléka otthonról dolgozik, a 12 éven aluli gyermeket nevelő szülők és a 60 év feletti kollégáink számára pedig igény esetén biztosítja az otthon maradás lehetőségét a vállalat. Emellett a közel 180 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztató karitatív sorsjegyárus-hálózatunk működését is szüneteltetjük átmenetileg a fogyatékossággal élő munkatársaink egészsége védelme érdekében, de napi szinten kapcsolatban maradunk velük. A lottózókban dolgozó kollégáink és a játékosaink érdekében is számos egészségvédelmi intézkedést vezettünk be, például az értékesítőhelyeken a munkatársaink maszkban és gumikesztyűben szolgálják ki az ügyfeleket, a sorban állásnál padlómatrica figyelmeztet az ajánlott távolság betartására, a pultokra plexiállványt helyeztünk, és fokozott, napi fertőtlenítő takarítást végzünk. Nagyra értékeljük azon kollégáink elkötelezettségét, akik napi szinten helytállnak, és olyan munkakörben dolgoznak, hogy elengedhetetlen a személyes jelenlétük, mint például a lottózókban, a logisztikai területen vagy a sorsolásokon teljesítő kollégák.

Nem tudhatjuk, mikor tér vissza minden a régi kerékvágásba. Addig is számíthatunk majd újabb kampányokra a Szerencsejáték Zrt. részéről?

Természetesen egy percre sem dőlünk hátra, a háttérben jelenleg is komoly munkálatok folynak, számos kampány és aktivitás előkészítése zajlik. Az újdonságok mellett folyamatosan optimalizáljuk és fejlesztjük a marketingtevékenységünket, és felelős nemzeti vállalatként egyfolytában azon dolgozunk, hogy játékosaink igényeit minden oldalról változatosan, szórakoztatóan és továbbra is magas szakmai színvonalon szolgálhassuk ki a jövőben is.

A munkálatok pedig valóban gőzerővel zajlanak, éppen egy új, a Szerencsejáték Zrt. számára készülő forgatás végén értük el kérdéseinkkel a Lounge Group egyik account managerét, Gödrei Fannit. A megváltozott helyzet miatt ügynökségük szinte teljes egészében virtuális munkahellyé vált, a mostani forgatást ő is home office-ból, online streaming segítségével követte végig. Erről a nem mindennapi módszerről is kérdeztük.

A Szerencsejáték Zrt. most látható kampánya kapcsán milyen megkeresést kaptak, mi volt a feladatuk?

A járvány miatt megváltozott körülöttünk a világ, ami természetesen hatással van a fogyasztói igényekre is. A feladatunk egy integrált kampány keretein belül felhívni a fogyasztók, a játékosok figyelmét, hogy milyen biztonságos lehetőségeik vannak arra, hogy a mindennapi életüknek továbbra is részét képezhessék a jól ismert játékok és a velük járó izgalom. Mivel a játék digitális formái jelentik a biztonságos megoldást, a jelen kampány arra is kiváló alkalmat adott, hogy megalapozzuk a Szerencsejáték Zrt. hosszú távú célkitűzését: a digitális csatornákra való terelést. A megváltozott helyzetre való reagálásként a kampány magját ez az üzenet adta: „Lottózni otthon is lehet”, hiszen „nyerni mindenhol jó”.

A koronavírus miatt hozott korlátozások az ügynökségi munkát is átalakítják. Önök számára milyen kihívást jelentett ez a projekt megvalósítása során?

A mi munkánk nagy része – szerencsés módon – alapvetően otthonról, online is végezhető. Mind az ügynökség, mind a Szerencsejáték Zrt. rendkívül gyorsan reagált a kialakult helyzetre és a korlátozásokra, nagyon hamar kiépítettük azokat a csatornákat, melyekkel továbbra is zökkenőmentesen folyhat a közös munka. A legnagyobb kihívást talán a produkciós feladatok ellátása jelentette, úgymint a rádió- és a tévészpotok gyártása, hiszen sem a stúdióban, sem a forgatáson nem találkozhattunk személyesen, így élő online közvetítésben történt az egyeztetés és az elfogadás. A hatékony munkához csupán egy gyors szemléletváltásra volt szükség, és a megbeszéléseket az online térben intézve minden a helyére került.

Hogyan fogadta az ügyfél, amikor közölték, hogy ezt a kampányt már teljes egészében home office-ból koordinálják majd?

A biztonságos munkakörnyezet és munkafolyamatok kialakítását minden érintett fél prioritásként kezelte, teljesen evidens volt mindenki számára, hogy így tudunk a legnagyobb hatékonysággal együtt dolgozni.

Végül mennyire teljesültek az ügynökségi várakozások, mennyire lett sikeres a digitális lottózást népszerűsítő kampány?

Már az első pár hét után egyértelmű volt, hogy jól funkcionál, és beváltja a hozzá fűződő reményeinket. A kampány második hetében az elsőhöz képest (a klasszikus online felületeknél) 46 százalékkal nőtt a kattintások száma, az átkattintási arány pedig 0,28 százalék volt, ami jóval a piaci átlag feletti érték. A kampány negyedik hetében ez az átkattintási ráta 0,35 százalékra emelkedett, a kattintások száma pedig további 23 százalékkal növekedett a harmadik – előző – héthez képest. Természetesen ez csak néhány adat, de a kampány digitális fókuszából adódóan nagyon fontos visszaigazolás nekünk.

Úgy tűnik tehát, hogy bár ez valamennyiünk számára sok tekintetben kihívásokkal teli időszak, a hatékony közös munka továbbra is meghozza a várt eredményeket.

Marketing

Elhunyt Tonk Emil, a hazai marketingszakma legendás alakja

A szakembert a Magyar Marketing Szövetség saját halottjának tekinti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szomorú hírről számolt be a Magyar Marketing Szövetség.

“Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alapító, örökös tagja, amelynek minőségi működéséhez 29 éven keresztül ügyvezető alelnökként is hozzájárult, február 23-án elhunyt.

Magyarország egyik első marketingvezetőjeként üzletemberek sokaságát vezette sikerhez – tréningjeivel, workshopjaival, előadásaival új utakat nyitott meg az üzleti kommunikáció gyakorlati elsajátításában, a tárgyalási, kommunikációs, értékesítési és marketingmódszereinek, prezentációs technikáinak tanításában. Szakértő munkáját Mentor Oscar-díjjal is jutalmazták, valamint 2010-ben a világ legjobb előadói közé is beválasztották. Többéves személyes tapasztalatára, üzleti szemléletmódjára építve az üzletemberek, vezetők és munkatársaik képzésével foglalkozó Üzleti Akadémia vezetője volt, és rendszeresen tartott előadásokat, tréningeket, szemináriumokat konferenciákon, szakmai rendezvényeken, és felsőfokú intézményekben is.

Tonk Emil búcsúztatására szűk családi körben kerül sor, a szakma számára nyílt megemlékezésről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Tonk Emilt a Magyar Marketing Szövetség saját halottjának tekinti” – tudatta közleményében a Magyar Marketing Szövetség.

Tovább olvasom

Marketing

Mamusits Péter: A legizgalmasabb feladatot a közösségek összetartása jelenti

A Lounge Communications ügyvezetőjét a marketingszakma és azon belül cége helyzetéről kérdeztük.

Közzétéve:

A Lounge Group idén első ízben szerepelt, és rögtön a 3. helyen debütált az év legeredményesebb ügynökségeinek fenntartott Kreatív PR Toplistán – olvasható a Lounge Group sajtóközleményében. Az eredmény kapcsán a Médiapiac Mamusits Pétert, a Lounge Communications ügyvezetőjét kérdezte arról, hogy az elmúlt év milyen nehézségeket tartogatott a szakma és a Lounge számára, valamint arról is érdeklődtünk, miként látja az ügyvezető a Lounge helyzetét. Interjú.

Milyen kihívások elé állította a Lounge Communicationt a koronavírus-járvány?

Láthatóan nincs olyan üzleti, gazdasági terület, amelynek ne kellett volna komoly nehézségek árán követnie a „világrend” változásait. Cégvezetőként én is megtapasztaltam ezt a nyomást, és rengeteg olyan döntéssel néztünk szembe az elmúlt időszakban, amelyre nem volt referenciatudásunk. Emellett azonban partnereink szakterületükből eredő egyedi változásait egyesével kellett lekövetnünk. Számunkra ez volt az igazi kihívás. Mintha egy étteremben mindenki egyszerre szeretné a nagymamája szerinti egyedi köretet megrendelni. De ez a szolgáltatóipar és én nagyon büszke vagyok a kollégáimra és arra ahogyan megoldották a felmerülő helyzeteket.

A járvány nyomában járó gazdasági problémák miatt azt lehetett hallani a szakmában, hogy a cégek leginkább a PR- és marketingkiadásokon spóroltak. Hogyan látja ezt a tendenciát? Veszítettek-e ügyfeleket?

Nos, valóban az a tapasztalat, mint például a 2008-as gazdasági válság idején, hogy első megoldásként, főként a nagyobb vállalatok ezeket a költségcsökkentő, szinte automatikus döntéseket hozzák meg. De a mostani pandémia újszerű helyzet volt a modern világ számára és azt tapasztaltuk, hogy az általános és sokszor elkapkodott döntések helyett mindenki igyekezett megfontolt intézkedéseket hozni. Ha sok időt nem is, de lehetőséget kaptunk arra, hogy tanácsokkal, javaslatokkal, egyes esetekben pedig konkrét új stratégiával lássuk el ügyfeleinket. Sok partnerünknél fordult át az addig megszokott munkafolyamat egy egészen más feladatkörré és a kialakult partneri viszonynak köszönhetően szinte mindenhol találtunk megoldást, hogy folytatódhasson a közös munka.

Milyen innovatív megoldásokkal, szakmai újításokkal álltak elő ebben a rendkívüli és nehéz helyzetben? Melyikre a legbüszkébb?

A kommunikációs szakmai eszközrendszereknek folyamatosan kell fejlődniük. Ezt nem tarthatja fel egy világméretű katasztrófára, de a változtatások és a fejlesztések felgyorsítása elengedhetetlen volt. Jó pár évvel ezelőtt még több ügyfelünk számára tartottunk klasszikus médiatréningeket, sajtótájékoztatói felkészüléseket vagy akár céges eseményhez beszédfelkészítő kurzusokat. A legutóbbi években azonban a globális média átalakulási folyamataihoz és az online interaktív jelenléthez való alkalmazkodáshoz kellett leginkább támpontokat nyújtanunk. Ez a folyamat nálunk évek óta tart, de most a világ azonnal átkapcsolt.

A legizgalmasabb feladatot a közösségek összetartása jelenti ebben az időben. Gondoljunk csak bele, hogy az online felületeken, amelyek technológiailag már mindenre képesek, miként tud egy – a pandémia miatt már hosszú hónapok óta home officeban dolgozó – csapat jókedvűen és persze eredményesen egy szakmai ötletelést megtartani. Többek között ehhez is már évekkel ezelőtt kidolgoztuk a megfelelő módszertant, amire most még nagyobb szükség lett.

Összességében azonban arra vagyok a legbüszkébb, hogy miután ügyfeleink megosztották velünk céljaikat minden esetben modern és végrehajtható megoldásokat tudtunk letenni az asztalukra. Így volt ez a pandémia alatt, előtt, és bizton állíthatom, hogy ezt követően is.

„2020 nálunk a szervezeti átalakításról és a szakmai kompetenciák fejlesztéséről szólt” – írta abban a közleményében, amely annak kapcsán jelent meg, hogy a Lounge a 3. helyen debütált az év legeredményesebb ügynökségeinek fenntartott Kreatív PR Toplistán. Milyen szervezeti átalakításokra volt szükség?

Mindig büszke voltam arra, hogy az ügyfeleinkkel való kapcsolatot kölcsönös tisztelet, türelem és egyfajta szakmai partnerség jellemezte. Ehhez társult az a számomra talán még fontosabb cél, hogy a csapaton belül is hasonló baráti, őszinte kapcsolat legyen. Ki akar rossz környezetben dolgozni? És a környezetet mi magunk határozzuk meg, nem pedig a bútorok.

Egy ügynökség növekedését sokszor a hangsúlyok, esetlegesen a korábban meghozott elképzelések szép lassú elhagyása követi. Erre nem kerülhet sor nálunk. Ezért a létszámnövekedést párhuzamosan követte egy mentorprogram és egy senior tanácsadói belső klub létrehozása is. Úgy gondolom, hogy az egyedi, ugyanakkor az eredeti elképzelések megtartását lehetővé tevő belső szervezeti kialakítás nagyon jól működik.

Mit jelent a cég és személyesen az ön számára a Kreatív PR Toplistán elért 3. hely?

Magánemberként és az ügynökség egyik vezetőjeként is igyekszem mindig pozitívan gondolkozni, ami 2020-ban persze nem volt könnyű. De pont ezekben az időkben kell felállni a futópadra és nagyobb fordulatszámmal kihívás elé állítanunk magunkat. Tavaly úgy döntöttünk, hogy több szakmai versenyen indulunk és mérettetjük meg magunkat. Büszkék vagyunk, hogy ilyen illusztris társaságban kerülhettünk a legjobbak közé. De természetesen ehhez kellettek és kellenek azok a fantasztikus ügyfelek, akiknek ezúton is köszönjük a bizalmat és szakmai együttműködést. Remélem, hogy az elkövetkezendő években folytatni tudjuk ezt a munkát.

10 éves a Lounge Communication, hogyan látja a cég helyzetét, és merre tovább?

A Lounge Group második legidősebb tagjaként rengeteg tapasztalatra tettünk szert ez alatt a 10 év alatt. A cégcsoport teljes szakmai kompetenciáját kihasználva rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra az integrált kommunikációs kampányok terén. Szeretnénk minél több ilyen jellegű projekttel kiszolgálni ügyfeleinket, hiszen úgy vélem, hogy kiemelkedően sok ismerettel bírunk ezen a területen.

Az elmúlt évtized legfontosabb tapasztalata az volt számomra, hogy becsüljünk meg minden lehetőséget és tartsunk ki céljainkért. A következő 10 évben tehát ugyanígy becsülni fogjuk ügyfeleinket, becsülni fogjuk egymást és megtartjuk céljainkat. Másként nem is lehet.

Bácskai Balázs

Borítóképünkön Mamusits Péter, a Lounge Communications ügyvezetője

Tovább olvasom

Marketing

Több szponzorüzenet jelent meg a tévéműsorokban

A legaktívabb cégek 2020-ban is az építőipari vállalkozások voltak.

Közzétéve:

Pixabay

Az előző időszakhoz képest 2020 második felében 7,4 százalékkal több támogatói szpot jelent meg az országos kereskedelmi televíziók műsoraiban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (NMHH) e heti ülésén elfogadott új tanulmány szerint.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb tanulmány megállapította: a vizsgált csatornák műsoraiban 2020 második félévében 86 559 szponzorüzenet jelent meg, a szponzorcégek száma pedig 1915 volt.

2020-ban is építőipari cégek voltak a tévéműsorok legaktívabb szponzorai

– írták.

A legnagyobb elérésű televíziók összesen 82 032 szpotot tettek közzé, a legtöbbet, 47 036-at a TV2, az RTL Klub 26 682-t, a Duna TV 8314-et.

A tanulmány szerint a koronavírus-járvány második hulláma felkészültebben érte a vállalkozásokat, ugyanis 2019 azonos időszakában 76 343 szponzorüzenettel jelentkeztek a minta állandó szereplői.

A legtöbbször – 3003 esetben – az Austrotherm Kft. jelent meg szponzorként, ezt követte a Baumit Kft. 2106 és a Velux Magyarország Kft. 2011 üzenettel, ez ismét az építőipari cégek reklámdominanciáját mutatja, ugyanúgy, mint 2019 azonos időszakában. A legtöbb ilyen támogatói megjelenést a TV2 időjárás-jelentésében szerkesztették adásba (18 934), amit az RTL Klub Reggeli című adása (3871) és saját időjárás-jelentése (3247) követett.

Hozzátették: a reklám és a támogatás egyaránt kereskedelmi közlemény. Az előbbiben a reklámozó direkt módon fogyasztásra, igénybevételre ajánlhatja a termékét, szolgáltatását, ez utóbbiban viszont a reklám legfőbb, fogyasztásra ösztönző üzenete nem jelenhet meg, de a támogató cég a védjegyét, arculatát, tevékenységét népszerűsítheti.

A minta állandó szereplői a legnagyobb elérésű országos kereskedelmi televíziók – az RTL Klub és a TV2, valamint a közszolgálati Duna TV – voltak, mellettük egy-egy hónapig helyet kapott a mintában az M1, az M4-Sport, az M5 országos vételkörzetű közszolgálati, illetve a Pesti TV, a Sláger TV és a TV4 kereskedelmi televízió is – írták.

A teljes tanulmány megtalálható az NMHH honlapján.

A magyarok közel háromnegyede internetezik

A közlemény szerint a Médiatanács elfogadott egy kutatást 2020 negyedik negyedévének internetes közönségmérési adatairól is, amelynek eredményei szerint a 15 év feletti magyar lakosok 72,35 százaléka internetezik. A kutatás rámutatott a generációk közötti számottevő internethasználati különbségekre is.

A 15-24 év közötti Z-generáció, valamint a 25-40 év közötti Y-generáció 93,12 és 96,81 százalékban használja az internetet, míg “az 57-75 éves babyboomereknek csak 52,81 százaléka”

– írták, hozzátéve, hogy a tanulmány hamarosan olvasható lesz az NMHH honlapján.

Figyelmeztették a Debrecen TV-t

A grémium e heti ülésén döntött arról, hogy a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárás nyertese a Médiahíd Kft.

A testület elfogadta és pénteken közzéteszi honlapján a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi vételkörzetű frekvenciákra szóló közösségi jellegű használatra irányuló pályázati felhívások tervezetét.

Hozzájárult a tanács, hogy a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. két hónap halasztással, legkésőbb május 6-án kezdje meg médiaszolgáltatását a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencián.

A tanács figyelmeztette a Debrecen TV szolgáltatóját a jogszerű magatartásra, miután november elején az ÉPI-TECH magazin egyik adásában jogszabályellenesen a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket – írták.

Tovább olvasom