Kövess minket!

Marketing

Hazai fejlesztésű kampány a Babának

Az Ogilvy & Mather budapesti irodája ismét dolgozik az Unilever Baba márkájának stratégiai és kreatív tervezésén.

A Baba új kommunikációs stratégiájának kialakítása kapcsán az Unilever és a magyar Geometry holdinghoz tartozó O&M Budapest tavaly ősszel ismét elkezdett együtt dolgozni. Az együttműködés első lépéseként az O&M és az Unilever egy közös stratégiai workshopon határozta meg a Baba alapértékein nyugvó márkaüzenetet, és alakította ki a márka hazai környezetéhez igazított kommunikációs stratégiát. A megújult stratégián alapuló első kampány február 16-án indul.

Benesch Ferenc, az Ogilvy & Mather kreatív igazgatója elmondta, hogy az egész Baba világot újra kellett teremteni. „Mint sok másik brandnek, a Babának is a család gondolata áll a középpontjában. Éppen ezért próbáltunk új fogást találni rajta, elszakadni a TV reklámblokkokat uraló, folyamatosan mosolygó „szent családoktól”. Egy emberközelibb, realisztikusabb megközelítést akarunk a Babával összekötni. Mivel a valóságban sincsenek stockgyerekek vagy stockszülők, filmjeinkben próbálunk egyedi karaktereket, kapcsolatokat és valós érzelmeket bemutatni, finom humorral fűszerezve. Olyan hangulatot, képi világot és értékrendszert dolgoztunk ki, amely stabil alapot nyújt a Baba márka hosszú távú kommunikációjához”.

Sályi Réka, az Ogilvy & Mather-t is magába foglaló magyarországi Geometry Global cégcsoport ügyvezetője elmondta, hogy kiemelkedően jó volt az együttműködés az Unilever csapata és az O&M között már a tervezés fázisában is. „A két csapat egy hullámhosszon volt, több nagyon izgalmas és egymást kölcsönösen motiváló találkozó vezetett el oda, hogy megtaláljuk a megfelelő irányt az új kommunikációhoz. Az Unilever szakértőinek profi hozzáállása, mély márka- és piacismerete, no meg nyitottsága tette lehetővé, hogy ilyen jó végeredmény szülessen.”

Fábián Csilla, az Unilever Kozmetika és Háztartási Tisztítószer kategóriákért felelős marketing igazgatója hozzátette: „Számunkra az volt a fontos, hogy ismét olyan csapathoz kerüljön a Baba kommunikációja, akik nem csak a márka hagyományait ismerik, de a hazai igényeket, attitűdöket is.”

A megújuló Baba kommunikáció első elemeként elkészült film az Umbrella munkája:

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom