Kövess minket!

Marketing

GfK: online kutatás a panelen túl

Az online kutatás már rég nem az, amit tíz évvel ezelőtt gondoltunk róla. Hogyan változik ez az izgalmas terület, milyen az élet az online panelen innen és túl, hogyan érhetünk el releváns kutatási eredményeket az egyre nehezebben motiválható válaszadóknál – erről beszélgettünk Dörnyei Otíliával és Bacher Jánossal, a GfK Hungária munkatársaival. (X)

Tíz-egynéhány éve azt gondoltuk, az online kutatásé jövő. Igazunk volt?

Bacher János: Természetesen az elmúlt évek trendjei, a digitális világ fejlődése a kutatások világát is átszabta, ez a szakma már nem az, ami egy-másfél évtizede volt. A hagyományos nagy piackutatók és a feltörekvő újak egyaránt elmentek az online kutatás irányába, amiről tíz évvel ezelőtt mindenki azt gondolta, hogy egy örökké tartó eszköz lesz.

Az embereknek valóban nagyon izgalmas volt egy ideig az online kutatás, töltögették a kérdőíveket, válaszolgattak, lelkesek voltak, de a digitális világ annyi más érdekességet hozott, hogy a válaszadókat is elcsábította tőlünk. A kezdeti spontán lelkesedés a múlté, nagyon jól kell gazdálkodni a válaszadókkal.

Ugyanakkor egyre többen vannak jelen a digitális térben, ami kutatások belépési korlátját is nagyon alacsonyra tette. Minden nap találkozhatunk a Facebookon olyan egyetemistákkal, akik a szakdolgozatukhoz kutatásokat készítenek és kérik, hogy töltsük ki az online kérdőívüket. Ez az adott feladathoz talán megfelel, de a kutatások minőségére nem tesz jó hatást, ha mondjuk egy magas látogatószámú oldal nyitóoldalán ugrik fel a kérdőív, és semmit nem tudunk a kitöltőről.

Mit kockáztat a megrendelő a nem megfelelő online kutatással?

B. J. A kutatás alapesetben a vállalati döntéshozatali folyamatot támogatja, ezért mindenképpen megalapozottnak kell lennie, hiszen ha egy kutatásra alapozva rossz döntést hoznak, az minden szereplőre visszaüt. Ha nem jön be a stratégia a vállalatnál, az lerontja az eredményeket, a kutatók státusza a vállalaton belül alacsonyabb szintre kerül, ami nem jó se nekünk, se a megrendelőknek. A cég esetleges anyagi és presztízsvesztesége a kutatók pozícióját is fenyegeti, ha nem tudják betölteni azt a szerepet, amit nekik szántak.

Kezdetben volt a panel és a kérdőív. Ma is ez az online a kutatás kulcsa?

Dörnyei Otília: A piackutatás korábbi időszakában a nagyon egyszerű, táblázatba befoglalt kérdéstípusok voltak az érdekesek. Ma már, bő évtizednyi online kutatás után ezek a hagyományos kérdéssorok nem érdekesek. Az online is öregszik, új technológia kell, hogy egy online kérdőív is adjon valamilyen válaszadói élményt.

A válaszadó maga is mint érték megjelenik a kutatásnál. Ezért, hogy legyen válaszadónk, magasabb szintű élményt kell nekik nyújtani. Nem csak a megrendelőnek számít, hogy valóban jó mintán legyen lekérdezve ez a kérdőív. Nekünk magunknak kell attraktívnak lennünk a válaszadó számára, különben nem fogjuk tudni bevonzani a kutatásokba. Ezért is van az, hogy a digitális kutatásokban a fejlesztés nem az online paneleken zajlik már igaziból, mert ezen a ma már hagyományosnak nevezhető területen nehéz megtartani az embereket.

Akkor hol keressük, hol találjuk a válaszadókat?

D. O. A megkérdezés, mint olyan már nem szállít elég insightot. Ez a múltat méri. Mit vettél? Tetszett-e? De az, hogy a jövőben merre megy a fejlődés, azt nem lehet megkérdezéssel megcsinálni. Ezen a ponton jön a paradigmaváltás a kutatásban, és itt szeretném kiemelni, hogy a GfK nemzetközi hátterének köszönhetően megoldásokat tud adni ezekre a problémákra. Máshol kell keresnünk a válaszadókat, másképpen kell motiválnunk őket, más módszerekkel kel kinyernünk az információkat az egyre nagyobb adattömegekből, motivált közösségeket kell létrehoznunk. Ebben áll a mai online kutatás újdonsága.

(Folytatjuk)

Marketing

Nemzetközi elismerések a Lounge Group PR divíziójának

A Lounge ismét jó eredményt ért el egy kreatívszakmai versenyen, valamint további előkelő helyezések elérésére is lehetőségük van.

Közzétéve:

Borítókép forrása: Facebook / @loungegroupbudapest

Újabb rangos szakmai elismerésekkel gazdagodott az idei PR Toplista 3. helyén debütált Lounge Group – tudatta közleményében a cégcsoport.

Mint írták, a Lounge Group PR divíziója két munkájával is shortlisre került az egyik legnevesebb nemzetközi kreatívszakmai versenyen. A SABRE Awards EMEA 2021-es kiírásán a Budapest Airporttal a koronavírus első hulláma alatt végzett reputációmenedzsment tevékenység a ’Transportation & Logistics’ kategóriában, a Jófogással közösen megvalósított „Esély egy jobb kutyaéletre” kampány pedig a ’Corporate Social Responsibility’ kategóriában esélyes a komoly elismerésre. A SABRE Awards EMEA 2021-re több mint 2000 pályázat érkezett, az online díjkiosztó június 9-én esedékes.

Az „Esély egy jobb kutyaéletre” szemléletformáló kampányt továbbá múlt hét végén a PR News által kiírt CSR & Nonprofit Awards-on is a legjobbak között ismerték el (Honorable Mention), méghozzá a ’Cause Branding Campaign’ kategóriában.

A Médiapiacnak nemrég nyilatkozott a Lounge Communications ügyvezetője, Mamusits Péter. A 10 éve működő cégcsoport kapcsán a szakember kiemelte: „A Lounge Group második legidősebb tagjaként rengeteg tapasztalatra tettünk szert ez alatt a 10 év alatt. A cégcsoport teljes szakmai kompetenciáját kihasználva rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra az integrált kommunikációs kampányok terén.” A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Bácskai Balázs

Tovább olvasom

Marketing

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem

A kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett.

Közzétéve:

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon. A tavaly áprilisi 114 milliárdos csúcsot novemberben 137 milliárddal adta át a múltnak az e-kereskedelem. Idén márciusban a megelőző évhez képest 62 százalékos növekedést produkálva már mintegy 140 milliárd forintot tett ki az online forgalom – emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggel közzétett, márciusra vonatkozó adatsorát idézi, amely szerint a nyers adattal számolva 1,5 százalékos, naptárhatással kiigazítva 2,0 százalékos mérséklődést mutat a kiskereskedelem teljesítménye. A hónap nagyobbik részében, bő három héten át a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján zárva tartottak a nem napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek. A kismértékű csökkenés elsősorban ennek tudható be, hiszen a bázisul szolgáló tavaly márciusban nemcsak az élelmiszerboltok, drogériák és patikák fogadhattak vásárlókat.

Az elektronikus kereskedelem újbóli felfutásának fő oka szintén ez lehet, de a kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett

– értékelt Cseresnyés Péter.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt tevékenységük átmeneti felfüggesztésére kényszerült vállalkozások talpon maradását ágazati bértámogatással segíti a kormány. A munkahelyek megtartását szolgáló lehetőséggel idén március-áprilisban a kiskereskedelmi cégek is élhettek. A támogatást közel 30 ezer munkavállaló után, több mint hatmilliárd forint értékben kapták meg a szektor szereplői. A legtöbb kiskereskedelmi állás megőrzéséhez a ruházati üzletekben dolgozók munkabére mintegy kétharmadának átvállalásával járult hozzá a program.

Cseresnyés Péter hozzátette, hogy a boltok, áruházak, bevásárlóközpontok április eleji újranyitásával minden bizonnyal valamelyest megélénkül a kiskereskedelmi forgalom. A tartós megoldást azonban ezen a téren is az jelenti, ha minél többen regisztrálnak a vakcinára, és felveszik az oltást. Az így kialakuló védettség a gazdaság újraindításának alapja, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek elkezdjék pótolni egy esztendeje tudatosan visszafogott fogyasztásukat. Kedvező jelnek nevezte, hogy 12 hónapos csökkenés után márciusban nőtt az üzemanyag-értékesítés, több mint két százalékkal költöttünk többet a benzinkutakon.

Tovább olvasom

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom