Kövess minket!

Marketing

Ezek a cégek a világon a leghatékonyabbak

A legjobbak között van a WPP, a Coca-Cola, a BBDO. A top5-ben szerepel a maga kategóriájában az ACG is.

Ismét kihirdette az Effie Worldwide, mely márkatulajdonosok, brandek, ügynökségi holdingok, ügynökségi hálózatok és függetlenek teszik a dolgukat a leghatékonyabban. Ez az ötödik év, amikor közlik az Effie Effectiveness Indexet.

 

A lényeg:

 • A márkatulajdonosok versenyében a The Coca-Cola Co. lenyomta a Unilevert, amely így visszacsúszott a második helyre. A Procter & Gamble azonban megőrizte a harmadik helyét.
 • A márkák versenyében még mindig a Coca-Cola vezet, mögé a Vodafone zárkózott fel, eggyel visszább vetve a McDonald’s-ot.
 • Az ügynökségi holdingok versenyét ismét a WPP nyerte, és az élbolyban egyéb szempontból sem történt változás, azaz az Omnicom és az Interpublic kerültek még a dobogóra.
 • Immár második alkalommal lett a világ leghatékonyabb ügynökségi hálózata a BBDO Worldwide, melyet az egyet előrelépő McCann Worldgroup követ. Az Ogilvy & Mather így a harmadik helyre csúszott vissza.
 • A világ leghatékonyabb hálózati irodája a Sancho BBDO.
 • A leghatékonyabb független ügynökségek között 2013 után visszaszerezte a koronát a Banda Agency.

 

És akkor most egy csomó lista következik…

A leghatékonyabb márkatulajdonosok:

 1. The Coca-Cola Company
 2. Unilever
 3. Procter & Gamble
 4. Mondelēz
 5. PepsiCo

A leghatékonyabb márkák:

 1. Coca-Cola
 2. Vodafone
 3. McDonald´s
 4. Pepsi
 5. Movistar

A leghatékonyabb ügynökségi holdingok:

 1. WPP Group
 2. Omnicom
 3. Interpublic (IPG)
 4. Publicis Groupe
 5. Havas

A leghatékonyabb ügynökségi hálózatok:

 1. BBDO Worldwide
 2. McCann Worldgroup
 3. Ogilvy & Mather
 4. Lowe & Partners
 5. Young & Rubicam

A leghatékonyabb ügynökségi irodák:

 1. Sancho BBDO (Bogota)
 2. FP7/DXB (Dubai)
 3. Lowe Lintas (Mumbai)
 4. Ogilvy & Mather (Mumbai)
 5. FCB New Zealand (Auckland)

A leghatékonyabb független ügynökségek:

 1. Banda Agency (Kijev)
 2. MINT (Dubai)
 3. thjnk (Hamburg)
 4. ACG Reklámügynökség (Budapest)
 5. Barnes, Catmur & Friends (Auckland)

 

+1 regionális lista Európa leghatékonyabbjairól:

 • A leghatékonyabb márkatulajdonos: Unilever
 • A leghatékonyabb márka: Coca-Cola
 • A leghatékonyabb ügynökségi holding: WPP
 • A leghatékonyabb ügynökségi hálózat: McCann Worldgroup
 • A leghatékonyabb hálózati iroda: Adler, Chomsky & Warshavsky Grey (Tel Aviv)
 • A leghatékonyabb független ügynökség: Banda Agency (Kijev)

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom