Kövess minket!

Marketing

Eredmény a Cannes Young Lions hazai előválogatóján

A MAKSZ kihirdette a Cannes Young Lions Competition hazai előválogatójának győzteseit. Kövesházi Dániel és Marosi Gergely Cyber kategóriában, Erdész Ádám és Nagy Máté Design kategóriában képviseli Magyarországot az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatívfesztiválon.

A Cannes Lions idén is megrendezi fiatal kreatívok számára meghirdetett versenyét, a Young Lions Competitiont, amelynek hazai előválogatóját a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége rendezte meg. Az előválogatóra a fiatal tehetségek összesen 20 nevezést nyújtottak be, Cyber kategóriába 13 párostól 17, míg Young Marketers kategóriában 3 párostól 1-1 nevezés érkezett.

A pályázati anyagokat Aczél László, a MAKSZ elnöke, Szabó Béla, a Vodafone marketingkommunikációs igazgatója, Ihász Ingrid, a CEMP értékesítést támogató igazgatója, Hevesi László, a Grey/G2 kreatív igazgatója, Bujtás Attila, a Rebel Rouse kreatív igazgatója és Kerti Attila, a Maximize ügyvezető igazgatója értékelte. Az online előzsűrizés után Cyber kategóriában 9, míg Young Marketers kategóriában 2 alkotás került shortlistre. A döntőbe jutott párosok személyes prezentációját követően választotta ki a zsűri azt a négy fiatal tehetséget – Kövesházi Dánielt és Marosi Gergelyt, valamint Erdész Ádámot és Nagy Mátét, akik hazánkat képviselhetik a cannes-i fesztiválon.

Az eredményhirdetésre a Leo Burnett Cannes Prediction című rendezvényén került sor, ahol Móra Eszter, a MAKSZ projektvezetője és Szabó Béla átadta a 9 döntős párosnak járó oklevelet, majd kihirdette a győzteseket. Mivel Cyber kategóriában több kiemelkedő alkotás is született, a zsűri mindkét győztes párost ebből a kategóriából választotta ki, míg Young Marketers kategóriában Alberti Rita és Mátyás Kitti teljesítményét részesítette különdíjban. A Cyber kategória két győztes párosa közül az egyik kategóriaváltással végül a Design kategórában indulhat majd a Cannes-i díjért, míg a másik páros az eredeti kategóriájában versenyezhet tovább.

Szabó Béla, a Vodafone marketingkommunikációs igazgatója elmondta: „Az idei pályamunkák között rengeteg kiváló ötletet találtunk, ebből is látszik, hogy érdemes kiemelt figyelmet fordítani a fiatalokra, hiszen nagyon sok a tehetség ebben a korosztályban, és ez a verseny során is megmutatkozott. Így nem volt könnyű számunkra a döntés, de bízunk abban, hogy a négy fiatal nyertes méltóképpen képviseli idén hazánkat. Külön öröm, hogy a kint tartózkodásuk alatt folyamatosan tudósítanak majd Cannes-ból, így további szakmai tapasztalatot és támogatást tudunk nyújtani nekik és azoknak, akik követik majd az eseményeket a Vodafone Facebook oldalán.”

A verseny támogatója a Vodafone, a CEMP és Grey/G2 volt. Az idei, 59. Cannes Lions kreatívfesztivált június 17-23. között rendezik meg Franciaországban.

A döntősök teljes listája hamarosan megtalálható lesz a www.younglions.maksz.com oldalon, a Cannes Lions hivatalos honlapja pedig a www.canneslions.com oldalon érhető el.

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom