Kövess minket!

Marketing

Díjazták a Szerencsejáték Zrt. programjait

Elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség 2019 Díjat, emellett a Fogyatékos Emberek Világnapján tartott Jobb Velünk a Világ! Gálaesten több díjjal is elismerték a társaság munkáját.

A CSR Hungary Díj az országban működő vállalkozások hiteles, példaértékű vállalati felelősség menedzsment programjait honorálja és támogatja önkéntes védjegyhasználati rendszerrel. A Szerencsejáték Zrt. a “Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában nyerte el az elimerést, amely a sport, esélyegyenlőség, oktatás, kultúra, egészség területén megvalósult közösségi fejlesztéseket és kezdeményezéseket ismeri el.

A lottótársaság három, a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedését és esélyegyenlőségük erősítését támogató kezdeményezésével pályázott a több lépcsős, szakmai elbírálási folyamat eredményeképpen odaítélt díjra. A Szerencsejáték Zrt. első pályázati programja a felelős foglalkoztatáshoz és a vállalat mindennapi értékesítési tevékenységéhez kötődik. A második a társaság egyik legfontosabb termékéhez kapcsolódó „A játék összeköt!” elnevezésű befogadó játszótér-építési projekt, a harmadik pedig az európai lottótársaságokat tömörítő European Lotteries (EL) célkitűzéséhez fűződő “Adj Egy Ötöst!” nevű országos kezdeményezés, amelyhez 2015-ben elsőként csatlakozott a nemzeti lottótársaság a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) együttműködésével.

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenysége jegyében kiemelt figyelmet fordít a felelős játékszervezésre, valamint a fogyatékossággal élő személyek társadalmi beilleszkedésének elősegítésére. Az utóbbi cél érdekében a vállalat több mint tizenöt éve foglalkoztat sorsjegy-értékesítőként megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő embereket: jelenleg közel 200 fő dolgozik ilyen munkakörben. A társaság felelős foglalkoztatási gyakorlatával arra ösztönzi munkatársait, hogy legjobb tudásuk és tehetségük szerint járuljanak hozzá a vállalat sikeres működéséhez, hiszen csak elkötelezett és motivált kollégákkal lehet kimagasló eredményeket és növekedést elérni – írják.

A kezdeményezés sikerét az is jól mutatja, hogy a lottótársaságot a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében tett erőfeszítéseiért már öt alkalommal díjazták az egyik legnagyobb szakmai elismeréssel, a Fogyatékosság-barát Munkahely címmel. 2019. december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján megrendezésre kerülő Jobb Velünk a Világ! Gálaest keretében a Szerencsejáték Zrt. nevében Kompolti Péter, a Szerencsejáték Zrt. kereskedemi igazgatója vette át a társaság Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 díját. Emellett Kocsis Angéla, a lottótársaság mosonmagyaróvári karitatív sorsjegyárus kollégája Fogyatékosság-barát Munkahely Példakép Díjat vehetett át munkájáért és teljesítményéért, míg Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Hálózat osztályvezetője a Fogyatékosság-barát Munkahely Munka-Társ Díjat nyerte el.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom