Kövess minket!

Marketing

„Ciki dolog a bántalmazás”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Új Nemzedék Központ, valamint a Cartoon Network összefogott, hogy a fiatalok „digitális immunrendszerét” megerősítse. „Az aki ver, az nem haver” kampány arca Molnár Ferenc Caramel és Tóth Gabi lettek.

„Talán már közhely arról beszélnünk, hogy a digitális világ mennyi mindent nyitott meg előttünk. Ugyanakkor nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy ez egy veszélyes üzem” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A szakpolitikus elmondta, hogy a fiatalok az online térbe való belépést védekezési eszközök nélkül, teljesen kiszolgáltatottan teszik meg. „Figyelünk a táskánkra, de nem figyelünk oda a digitális értelemben vett adatainkra.” – hívta fel a figyelmet az adatlopás elleni védekezés fontosságára is.

Az államtitkár megemlítette a Digitális Immunerősítő Programot, amelyet az Új Nemzedék Központ és a tárca indított 2017 májusában. A kezdeményezés keretén belül Digitális Immunerősítő Kerekasztal is alakult, melynek részese a Cartoon Network is. A kerekasztal találkozóin telekommunikációs, infokommunikációs, kiberbiztonsági cégek, reklámszakemberek és pszichológusok gyűlnek össze, s készítik el a fiatalok „digitális immuntérképét”, valamint a „digitális immuncsomagot”, amelyet hamarosan országos kampány juttat el a fiatalokhoz.

Fotó: „Az aki ver, az nem haver” kampány

Három éve indítottuk el a kezdeményezést, az volt a célunk, hogy a bántalmazás kényes és fontos témájára megoldást találjunk

– ismertette a rendezvényen Malgosia Chapman, a Cartoon Network közép-európai tartalom- és marketingigazgatója az „Aki ver, az nem haver” című kampányt. A szakember elmondta, különleges helyzetben vannak, hiszen gyermek márkaként megkapják az ifjúság figyelmét, amelyet a szórakoztatás mellett szeretnék fontos dolgokra fordítani. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tapasztalataik szerint a bántalmazás nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is érinti. Malgosia Chapman elmondta, kutatást végeztek annak érdekében, hogy megtudják a magyarországi helyzetet és, hogy megnézzék milyen eredményeket érhetnek el. A kampány a csatorna főműsor idejében, illetve online is látható lesz.

„A bántalmazásnak nagyon sok formája van, egyetlen mondat is okozhat komoly károkat egy gyerekben” – mondta el a rendezvényen Molnár Ferenc Caramel, aki Tóth Gabival vállalták, hogy a kampány arcai lesznek. Az énekes véleménye szerint a megoldás a példamutatásban és a megelőzésben rejlik, ugyanakkor leszögezte, hogy habár manapság már ciki valakit a külseje és egyéb dolgok miatt bántalmazni, valószínűleg az elkövetők is valaminek az áldozatai.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom