Kövess minket!

Marketing

Az első hazai fejlesztésű brand safety rendszert hozza piacra a Dot Creative

Hiánypótló termékkel rukkolt elő a DOT Creative. A régióban többszörösen bizonyított és elismert Neticle techológiáján alapuló projektjükkel alternatívát kínálnak a közép-kelet-európai nyelvekre kevéssé optimalizált és transzparenciát nélkülöző globális márkabiztonsági rendszerekre, így segítve a bizalmi kapcsolat helyreállítását hirdetők és tartalomszolgáltatók között. (X)

A személyre szabhatóság és transzparencia jegyében startol a SYNTAX, a DOT Creative egyedi brand safety megoldása, mely a CEE régióban piacvezető Neticle nyelvelemző képességeit kiaknázva nyújt márkabiztonsági és egyedi targetálási lehetőségeket a médiapiaci szereplőknek.

„A piacon jelenlévő globális brand safety rendszerek inkább blokkolás fókuszúak, ezzel viszont a biztonságos hirdetési környezet megteremtése helyett inkább abban voltak sikeresek, hogy elmélyítsék a szakadékot a hirdetők és a tartalomszolgáltatók között. Nem csoda, hogy az iparági érdekszervezetek is legfeljebb tudomásul vették az ilyen rendszerek létezését, de inkább nem foglaltak állást a témát körülvevő vitában. A SYNTAX fejlesztésekor ezért számunkra kiemelt szerepet kapott a médiapiaci szereplők közös érdekeinek képviselete, a paradigmaváltás a blokkolásról a tartalomcélzási megoldásokra. Továbbá az is célunk volt, hogy olyan terméket hozzunk ki a piacra, ami egyedülálló és hiánypótló is egyben” – nyilatkozta Kassitzky Attila a DOT Creative ügyvezetője.

A SYNTAX valós időben elemzi az online megjelenő tartalmakat és értékeli ki őket 12 előre meghatározott kategória szerint, lehetővé téve a hirdetők számára a biztonságos tartalmakra való targetálást, illetve a tartalomszolgáltatóknak saját tartalmaik megfelelő szűrését és kategorizálását a hirdetői igények szerint, így mind programmatic, mind direct display kampányok biztosításához alkalmazható.

A rendszer által elemzett tartalmak folyamatosan elérhetőek a megrendelők számára, és a Neticle Media Intelligence platformon keresztül részletes cikkszintű elemzés is rendelkezésükre áll, kiemelve az adott tartalmak problémás részeit és ezek besorolását, így garantálva a teljes átláthatóságot a folyamat elejétől a végéig. A SYNTAX a DOT Creative saját trade desk-je – a Singularity – eszköztárát bővíti, de integrálható mind publisher-, mind hirdető oldali hirdetéskiszolgáló rendszerekbe is.

„Bár a globális technológia már évek óta elérhető itthon is, továbbra is rengeteg kérdés van az eredményeinek validitásáról, mivel a mögöttük lévő technológia és eredmények még az előfizetők számára sem teljesen publikusak. A SYNTAX kialakításakor ezért hangsúlyt fektettünk a rendszer teljes transzparenciájára a folyamat elejétől a végéig” – tette hozzá Papp Zoltán, a DOT Creative Médiaigazgatója.

A SYNTAX annak a lehetőségét is biztosítja a hirdetők számára, hogy saját témaköröket definiáljanak, így nem csak iparágra szabott márkabiztonsági intézkedéseket tesz lehetővé, hanem potenciálisan a hirdetők által kiemelten keresett témák felkutatására is alkalmas. Így lehetővé teszi a márkát vagy iparágat érintő témakörök elkerülését, vagy kifejezetten azokra reflektáló üzenetek megjelnítését a hirdetőknek. Melyet a Neticle piacvezető nyelvelemzési technológiája és évtizedes tapasztalata biztosít.

„Ügyfeleinket napi szinten támogatjuk nyelvelemzési szolgáltatással közel 20 nyelven a CEE régióban, ezt a közel évtizedes tapasztalatunkat mindig örömteli kihívás egy új területen, vagy más megközelítésből az ügyfeleink szolgálatába bocsátani” – tette hozzá Szerkeres Péter, a Neticle ügyvezetője.

A digitális szféra méréseinek és infrastruktúrájának transzparenciája egyre kiélezettebb téma a piaci szereplők között. Nemrégiben a Coca-Cola, az Unilever és a Vodafone közös felhívást tettek közzé a piaci szereplőknek az együttműködés elmélyítése végett.

Hirdetés

Marketing

Nemzetközi elismerések a Lounge Group PR divíziójának

A Lounge ismét jó eredményt ért el egy kreatívszakmai versenyen, valamint további előkelő helyezések elérésére is lehetőségük van.

Közzétéve:

Borítókép forrása: Facebook / @loungegroupbudapest

Újabb rangos szakmai elismerésekkel gazdagodott az idei PR Toplista 3. helyén debütált Lounge Group – tudatta közleményében a cégcsoport.

Mint írták, a Lounge Group PR divíziója két munkájával is shortlisre került az egyik legnevesebb nemzetközi kreatívszakmai versenyen. A SABRE Awards EMEA 2021-es kiírásán a Budapest Airporttal a koronavírus első hulláma alatt végzett reputációmenedzsment tevékenység a ’Transportation & Logistics’ kategóriában, a Jófogással közösen megvalósított „Esély egy jobb kutyaéletre” kampány pedig a ’Corporate Social Responsibility’ kategóriában esélyes a komoly elismerésre. A SABRE Awards EMEA 2021-re több mint 2000 pályázat érkezett, az online díjkiosztó június 9-én esedékes.

Az „Esély egy jobb kutyaéletre” szemléletformáló kampányt továbbá múlt hét végén a PR News által kiírt CSR & Nonprofit Awards-on is a legjobbak között ismerték el (Honorable Mention), méghozzá a ’Cause Branding Campaign’ kategóriában.

A Médiapiacnak nemrég nyilatkozott a Lounge Communications ügyvezetője, Mamusits Péter. A 10 éve működő cégcsoport kapcsán a szakember kiemelte: „A Lounge Group második legidősebb tagjaként rengeteg tapasztalatra tettünk szert ez alatt a 10 év alatt. A cégcsoport teljes szakmai kompetenciáját kihasználva rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra az integrált kommunikációs kampányok terén.” A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Bácskai Balázs

Tovább olvasom

Marketing

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem

A kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett.

Közzétéve:

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon. A tavaly áprilisi 114 milliárdos csúcsot novemberben 137 milliárddal adta át a múltnak az e-kereskedelem. Idén márciusban a megelőző évhez képest 62 százalékos növekedést produkálva már mintegy 140 milliárd forintot tett ki az online forgalom – emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggel közzétett, márciusra vonatkozó adatsorát idézi, amely szerint a nyers adattal számolva 1,5 százalékos, naptárhatással kiigazítva 2,0 százalékos mérséklődést mutat a kiskereskedelem teljesítménye. A hónap nagyobbik részében, bő három héten át a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján zárva tartottak a nem napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek. A kismértékű csökkenés elsősorban ennek tudható be, hiszen a bázisul szolgáló tavaly márciusban nemcsak az élelmiszerboltok, drogériák és patikák fogadhattak vásárlókat.

Az elektronikus kereskedelem újbóli felfutásának fő oka szintén ez lehet, de a kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett

– értékelt Cseresnyés Péter.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt tevékenységük átmeneti felfüggesztésére kényszerült vállalkozások talpon maradását ágazati bértámogatással segíti a kormány. A munkahelyek megtartását szolgáló lehetőséggel idén március-áprilisban a kiskereskedelmi cégek is élhettek. A támogatást közel 30 ezer munkavállaló után, több mint hatmilliárd forint értékben kapták meg a szektor szereplői. A legtöbb kiskereskedelmi állás megőrzéséhez a ruházati üzletekben dolgozók munkabére mintegy kétharmadának átvállalásával járult hozzá a program.

Cseresnyés Péter hozzátette, hogy a boltok, áruházak, bevásárlóközpontok április eleji újranyitásával minden bizonnyal valamelyest megélénkül a kiskereskedelmi forgalom. A tartós megoldást azonban ezen a téren is az jelenti, ha minél többen regisztrálnak a vakcinára, és felveszik az oltást. Az így kialakuló védettség a gazdaság újraindításának alapja, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek elkezdjék pótolni egy esztendeje tudatosan visszafogott fogyasztásukat. Kedvező jelnek nevezte, hogy 12 hónapos csökkenés után márciusban nőtt az üzemanyag-értékesítés, több mint két százalékkal költöttünk többet a benzinkutakon.

Tovább olvasom

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom