Kövess minket!

Marketing

Az X, Y, Z után itt a M-generáció. De kik ők?

Az idei kampányát elsősorban a generációk internethasználatára, digitális médiafogyasztására fűzi fel a Telekom, amely egyszerre szeretné edukálni, inspirálni és aktivizálni az egyes nemzedékeket. A kampányt bemutató keddi sajtóbeszélgetésen kiderült, a cég szeretné tudatosítani azokkal a generációkkal is, hogy nem nehéz belépni a digitális térbe, akik „nem születtek bele”.

Aki néz tévét, szinte biztosan találkozott már a Lépj előre a Mostba! reklámmal. A kampányvideó elkészítésének, a rá épülő kampány megszervezésének alapvetése az volt, hogy az emberek, a felhasználók – nem utolsó sorban a cég ügyfelei – képesek-e lépést tartani a technológia fejlődésével? – mondta a keddi sajtótájékoztatón Szabó Béla, a Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója.

A különféle felmérésekből ugyanis az derül ki, hogy az 1960–70-es (X) és az 1980–90-es években (Y) születettek közül sokaknak kihívást okoz a kütyük, az applikációk, az egyes programok használata, ezért elbizonytalanodnak. Ugyanakkor a 2000-es években (Z), illetve a 2010 után (alfa) született fiatalok többsége már „beleszületett”, jól menedzselik a digitális világot. Ugyanakkor a kampányt készítő reklámügynökség, a DDB kreatív igazgatója, Balogh Zsolt szerint a belépési küszöb nincs is olyan magasan, csak a percepciók miatt hiszik ezt az „idősebb” nemzedékek tagjai közül sokan.

Ugyanakkor ma már szinte mindenki használ valamit a digitális világ eszközei közül, ráadásul a lehetőségek korlátlanok, így a „Most generáció” szlogen éppen azt hangsúlyozza, hogy nem is olyan nagyok a különbségek, mindenki egy nemzedékhez tartozik. Balogh szerint manifesztum jellege van a filmnek: “egy világ van és az digitális”.

Szabó Béla azt hangsúlyozta, hogy a Telekom ezzel a programmal nem feltétlenül edukálni akar, sokkal inkább inspirálni, persze lesznek edukatív elemei is a kampánynak. Éppen ezért a Telekom a 2018-at a „digitális felvilágosodás” évének tartja.

Pereszlényi Zoltán, a cég lakossági marketingigazgatója egy, az 1970-80-as években születettek számára ismerős hasonlattal igyekezett megvilágítani a kampányuk lényegét. Mint mondta, az olajárrobbanáskor vált világossá, hogy az olaj pörgeti az egész világgazdaságot. Szerinte a 21. század olaja az internet.

Pereszlényi arról beszélt, a Telekom stratégiája négy pilléren nyugszik: a cég 4G hálózata a világranglista 5. helyén végzett, jó minőségű eszközöket kínálnak (mobil, tablet, laptop PC), rugalmas és korlátlan adatcsomagjaik vannak, és a szórakoztatás terén (IPTV, videótéka) is erősek. A marketingigazgató arról is beszélt, hogy idén megújítják Telekom alkalmazást, hogy könnyebben használhassák az ügyfelek, illetve a call centerükben bevezetett mesterséges intelligencia – hangfelismerő rendszer – lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfeleknek ne kelljen hosszú percekig zenét hallgatniuk.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom