Kövess minket!

Marketing

A szappan fényes jövője

A Francia Riviérán vagyunk, és nagyon odafigyelünk mindenre, ami a 61. Cannes Lions fesztiválon történik. Íme, az ötödik nap összefoglalója.

Megint éhesek maradtunk. És most nem arra gondolok, hogy a tengernyi programnak, valamint a büfékocsinál kígyózó sornak köszönhetően az ebéd általában kimaradt a napi programunkból. Arra célzok, hogy egy kivételével az összes magyar munka elvérzett a galloknál. Sajnos idén sem volt mondanivalónk a világ legjobbjainak. Csak tanulni jöttünk. A sebészi szikével méretre szabott bemutatók mellett nálunk sem idő, sem anyagi forrás nincs arra, hogy emészthető formában prezentáljuk az év során készült munkáinkat. Ez tanulság.

Miközben wifire vadászom, és azon gondolkodom, hogy az 5 percig mikrózott quiche belseje miért maradt hideg, kezdjük el az összefoglalást. Hátha okosabbak leszünk, mire a történet végére érünk, és talán a wifi is előkerül.

Kezdjük a világ első háromdimenziós olimpiai logójának történetével. Egy olyan hatalmas esemény vizuális arculatának megalkotása, mint amilyen a 2016-os riói olimpia, álommeló a legtöbb designer számára. Fred Gelli és 100 fős csapata volt olyan szerencsés, hogy zárt ajtók mögött tölthette az utóbbi időszakot, internet és mobiltelefon nélkül. Egyedül a takarítónőt engedték be, aki viszont, ha már ott volt, néha megvétózta az elkészült logókat.

Fényes jövőt mutatott Keith Weed, az Unilever marketing és kommunikációs igazgatója, miután elbüszkélkedett első munkájával. A piacot érintő drámai változások miatt a figyelemért már nem csak a tévécsatornákkal és Hollywooddal, hanem velünk is meg kell küzdeniük. Elmondása szerint már nem az embereknek reklámozunk, ahogy tettük azt 30 évvel ezelőtt. Ma az emberek segítségével reklámozunk, a jövőben pedig az emberekért fogunk. Éppen ezért rajtunk múlik, hogy mennyire tesszük majd élhetővé a bolygót a következő generációk számára.

Sok ügyfél még mindig nem hisz a mobilban, annak ellenére, hogy a tévénézők 81 százaléka főműsoridőben is a telefonját piszkálja, de még a vécére is azzal megy. Ignorálni a mobilt olyan, mintha az emberi viselkedést hagynánk figyelmen kívül. Nem muszáj mobilban gondolkodnunk, de gondolnunk kell az emberekre – hangzott el a konferencián.

A nagyszabású konferenciákon általában tanulság, hogy a nagy emberek nem mindig jó előadók. Az eladások nagy része pedig nélkülözi a showelemeket. A Dentsu emberei viszont a konferencia leglátványosabb bemutatójával készültek. Hátborzongató volt látni, hogyan teszik majd látványosabbá a vívást és hogyan hozzák vissza a legendákat a stadionjainkba a tudomány segítségével. Sajnos a videókat nem lelni még a neten, de a Honda számára készült reklámjuk bepillantást ad munkájukba. Óriási tapsvihar követte.

Záró gondolatként Scot Keith, a One Twenty Three West alapítója üzent a reklámügynökségeknek, hogy szabaduljanak meg a csocsóasztaloktól. Úgy véli, ha a csapatot nem teszi boldoggá, hogy szuper reklámokon dolgozhat, akkor a cégnél fundamentális bajok vannak.

Közben megjött a wifi is. Holnap ismét jelentkezünk.

Utóirat. Azt kérdezi, mit csinálnak a legszuperebb rendezők, amíg mi konferenciahívásokat intézünk a hétköznapokon? Elkészítik a nap legviccesebb reklámját és ezt; átértelmezik Dylan zenéjét, vagy rövidfilmet forgatnak egy fiú plátói szerelméről.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom