Kövess minket!

Marketing

A pénz hiánya egyre jobb ötleteket szül

A Y&R Budapest reklámügynökség 6 díjával magyar rekordot állított fel a Golden Drum reklámfesztiválon.

A kelet-európai, valamint német, osztrák, izraeli és orosz reklám- és kommunikációs ügynökségek munkáiból is szelektáló Golden Drum nemzetközi reklámfesztiválon a Young & Rubicam Budapest egy Grand Prix (fő)díjat, valamint 5 ezüstöt szerzett. Ez az eredmény a rendezvény 21 éves történetének legnagyobb magyar sikere; korábban egyetlen hazai ügynökségnek sem sikerült ennyi díjat besöpörnie Portorožban.

A zsűri egyik elnöke elárulta, hogy kreativitás és friss ötletek szempontjából a nemzetközi fesztivál egyik legjobb évét zárták. Ahogy a régiós gazdaságok egyre nagyobb nyomással és nehézségekkel küzdenek, a kreatív megoldások száma – a negatív folyamattal pont ellentétesen – egyre csak nő. Úgy tűnik a pénzügyi források hiánya valóban szerepet játszhat abban, hogy a szakma sokkal ötletesebb megoldásokkal álljon elő a különböző iparágakat érintő problémákra.

A díjesővel az összesített regionális verseny 6. helyét is megszerezte a budapesti csapat, amelynek segítségével a Young & Rubicam második helyezést ért el a hálózatok rangsorában.

A legnagyobb sikert a Katona József Színház számára készített Gifszínház aratta. Márkázott tartalom (Branded content) kategóriában Grand Prix-t érdemelt, valamint 3 kategóriában (Digitális, Public Relations, Média) is ezüsttel díjazták. A Gifszínház ötlete az internetes reakciógifek világából érkezett. A Katona József Színház kiváló művészei által előadott, érzelmeket bemutató rövid videók kitörő online népszerűségre tettek szert. A hazai Arany Pengén is fődíjjal jutalmazott munka most nemzetközi sikert aratott. (Az esettanulmány ide kattintva érhető el.)

A Holokauszt Emlékközpont számára készített Soha többet! kampány Kültéri (Outdoor) kategóriában szerzett ezüst dobot. A modern, mai divatos cipőkkel megtöltött citylightok aktualizálták a tragédiát, megmutatva, hogy miként néznének ki a II. világháború borzalmai, ha napjainkban történnének meg.

A Meghívó egy balesetre Média kategóriában érdemelt ezüstöt. A potenciális baleseti helyzeteket modern biztonsági technológia alkalmazásával előrejelző Opel Insignia számára készített, a Facebook események értesítő funkciójára épülő közösségimédia-kampány eredményeképpen 500%-kal többen vettek részt tesztvezetésen, mint korábban. Az Opel esettanulmány itt tekinthető meg.

Aczél László, a Y&R Budapest ügyvezetője elmondta: „Kifejezetten boldoggá tesz, hogy három ügyfél számára készített három különböző munkával nyertünk ennyi díjat. Jól esett a rengeteg támogató visszajelzés is, úgy érzem, hogy a teljesítményünk nagyon pozitív szakmai visszhangot kapott.”

Más magyar ügynökségek is könyvelhettek el sikereket a Y&R mellett: a DDB is hazavihetett egy ezüst dobot a „Szabad a csók!” kampányáért és egy arany dobot a VW-nek készített munkájáért, valamint a McCann Erickson Budapest egy ezüst dobot a Coke számára készített Jukebox automatájáért.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom