Kövess minket!

Marketing

A Lenovo átvette a vezetést

Az IDC és a Gartner legfrissebb felmérése szerint a Lenovo a világ első számú PC gyártója lett.

Az IDC jelentése szerint 2013 második pénzügyi negyedében a PC gyártó elérte a 16,7 százalékos piaci részesedést, ami 1,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi értéknél.

Egyébként a Gartner is 16,7 százalékos részesedést mutatott ki a Lenovonak a szóban forgó negyedévre, az előző negyedévi 14,9 százalék, valamint a tavalyi második negyedéves 14,9 százalék után. A széles körben elfogadott piaci összesítések alapján első ízben jelenthető ki, hogy a Lenovo egyértelműen világelső pozíciót szerzett a PC-piacon.

Egyre erősebbek Kínán kívül is

A Lenovo 2013. március 31-vel zárult pénzügyi évében az IDC szerint a kínai cég rekord növekedést ért el a globális PC-piacon és tizenhat egymást követő negyedévben gyorsabban nőtt, mint maga a világpiac. A hét legnagyobb felvevőpiac közül háromban – Kínában, Japánban és Németországban megszerezte az első helyet, emellett 39 országban tudott kétszámjegyű piaci részesedést felmutatni.

A Lenovo bevételeinek ma már több mint a fele Kínán kívülről származik. Miközben jelentős mennyiségben szállít és forgalma is folyamatosan növekszik, a cég profitabilitása is rekordmagasságokba emelkedett, köszönhetően a tavalyi év 34 százalékos bevételnövekedésének.

Mindemellett a Lenovo gyorsította a tempót, hogy a meghatározó szereplője legyen a PC Plus területnek is. Ennek nyomán az okos eszközök világpiacán 5,9 százalékos részesedéssel a harmadik helyet szerezte meg. A cég Kínában, ami a világ legnagyobb PC+ piacának számít a második legnagyobb okostelefon- és táblagép-szállító. Ez utóbbi két igen gyorsan növekvő szegmensből származik a cég bevételeinek már több mint a 10 százaléka.

„A sikerért mind a vevőinknek, mind a globális csapatunknak hálásak vagyunk. Ráadásul miközben a PC-piac soha nem látott nehéz időszakot él át, a Lenovo nemcsak növelni tudta a részesedését, hanem jelentősen javítottuk a profitabilitásunkat és még több innovatív terméket tudtunk bevezetni minden piaci szegmensben. A PC-piaci elsőségért folyó küzdelemben mindig vannak hullámhegyek és –völgyek. Szilárd meggyőződésem ugyanakkor, hogy még mindig van lehetőség a további nyereséges növekedésre és újabb úttörő jellegű innovációkra a globális PC-piactéren” – kommentálta az elért eredményt Jang Jüan-csing(Yang Yuanqing), a Lenovo elnök-vezérigazgatója.

“A PC-piac átalakulóban van, de még mindig egy 200 milliárd dolláros üzleti lehetőségről beszélhetünk. Mi a Lenovonál ebből a lehetőségből többet ragadhatunk meg, mint a versenytársaink, mert az utóbbi négy évben ehhez megfelelő egyensúlyt teremtettünk. Hagyományos területeinken – így Kínában és a globális üzleti PC-piacon – folyamatosan növeltük a részesedésünket és fenntartható profitmotorokra építkeztünk. Mindeközben a világ fejlődő piacain is, ahol ugyancsak vezetők vagyunk, valamint a lakossági PC-k globális piacán, ahol másodikok vagyunk, kellően súlyoztuk és javítottuk a nyereségességünket. A jövőben is arra fókuszálunk, hogy meg legyen az egyensúly a növekedés és a profitabilitás között a teljes PC-üzletágunkban.  A PC-piacon most elért vezető szerep csak egy mérföldkő azon a hosszabb úton, amely elvezet oda, hogy valódi vezetői lehetünk a PC Plus piacnak is, amely magában foglalja a táblagépeket, az okostelefonokat, az okostévéket, és egyéb okos eszközöket. Nagy lépéseket tettünk már ezeken a területeken is. Jelenleg mi vagyunk a világ harmadik legnagyobb okos eszközöket gyártó cége. Folytatva a sikerreceptünkre fókuszálást, – ami világos stratégiát, innovatív termékeket, nagyszerű irányítást és egy sokoldalú globális csapatot jelent – meg vagyok győződve, hogy fő üzletágunkban a PC-bizniszben a jövőben is képesek leszünk a nyereséges növekedés elérésére és egy idő múlva hasonló sikert tudunk elérni a gyorsan növekvő PC Plus piactéren is” – tette hozzá a cég első embere.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom